Amanida antioxidant amb salmó salvatge o tempeh de cigrons

Plat principal  |  Maria Llamas

Si estàs avorrida de les amanides de fulles verdes sense alegria prova aquesta amanida antioxidant rica en colors, sabors, textures i nutrients! Completa el plat amb l'opció que més s'adapti als teus gustos i a la teva dieta.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

Per a l’amanida

  • 4 grapats de créixens
  • Un grapat de nabius
  • 3 c.s. de llavors de carbassa
  • 1 alvocat, tallat a daus
  • 1 grapat de brots
  • 1 remolatxa crua, pelada i tallada a la juliana
  • 4-8 ous cuits amb el rovell semicru

Per a l’amaniment

  • 6 c.s. d’oli d’oliva
  • Suc de mitja llimona
  • 1 c.p. de cúrcuma mòlta
  • ½ c.p. de mostassa en gra
  • Sal i pebre

Tria l’acompanyament que més s’ajusti als teus gustos o al teu tipus de dieta: salmó al forn o tempeh de cigrons

Per al salmó

  • 500 g de salmó salvatge (4 filets de 125 g)
  • 1 c.s. de pebre vermell
  • 1 c.p. d’orenga
  • Ratlladura d’una llimona
  • Un rajolí d’oli d’oliva

Per al tempeh de cigrons

  • 600 g de tempeh de cigrons
  • Un all
  • Un rajolí d’oli d’oliva

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Amanida antioxidant amb salmó salvatge o tempeh de cigrons

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Si estàs avorrida de les amanides de fulles verdes sense alegria prova aquesta amanida antioxidant rica en colors, sabors, textures i nutrients! Completa el plat amb l'opció que més s'adapti als teus gustos i a la teva dieta.


Ingredients

Per a l'amanida

  • 4 grapats de créixens
  • Un grapat de nabius
  • 3 c.s. de llavors de carbassa
  • 1 alvocat, tallat a daus
  • 1 grapat de brots
  • 1 remolatxa crua, pelada i tallada a la juliana
  • 4-8 ous cuits amb el rovell semicru

Per a l’amaniment

  • 6 c.s. d’oli d’oliva
  • Suc de mitja llimona
  • 1 c.p. de cúrcuma mòlta
  • ½ c.p. de mostassa en gra
  • Sal i pebre
Tria l'acompanyament que més s'ajusti als teus gustos o al teu tipus de dieta: salmó al forn o tempeh de cigrons

Per al salmó

  • 500 g de salmó salvatge (4 filets de 125 g)
  • 1 c.s. de pebre vermell
  • 1 c.p. d’orenga
  • Ratlladura d’una llimona
  • Un rajolí d’oli d’oliva

Per al tempeh de cigrons

  • 600 g de tempeh de cigrons
  • Un all
  • Un rajolí d'oli d'oliva

Elaboració

Per a l'amanida

  1. En un recipient mitjà, barregeu-hi l’oli d’oliva, el suc de llimona, cúrcuma i la mostassa fins que estiguin ben combinats.
  2. Afegiu els ingredients restants de l’amanida i remeneu suaument fins que l’amanida estigui ben coberta amb l’amaniment i ben barrejada.
  3. Poseu l’ou en una cassola amb aigua a temperatura ambient i enceneu el foc a una potència mitjana-alta.
  4. Quan comenci a bullir, compteu 5 minuts i passeu per aigua freda per frenar la cocció. Així s’obté una clara ferma i un rovell cremós. Si es vol el rovell més fet, deixeu-lo uns 2-5 minuts més.
  Acompanya l'amanida amb salmó al forn o tempeh de cigrons; escull l'opció que més s'adapti als teus gustos i a la teva dieta.

Per al salmó

  1. Barregeu el pebre vermell, orenga, ratlladura, oli, sal i pebre.
  2. Refregueu la mescla sobre el salmó i rostiu-lo al forn preescalfat a 180 °C uns 15-20 minuts (segons el gruix del salmó).
  3. Quan estigui llest, serviu cada filet amb l’amanida.

Per al tempeh de cigrons

  1. Escalfeu una paella a foc mitjà, afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva, un all sencer i deixeu fer fins que estigui fragant, un minut aproximadament.
  2. Afegiu-hi el tempeh esmicolat i cuineu uns 10 minuts.
  3. Afegiu-ho a l’amanida.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

Per a l’amanida

  1. En un recipient mitjà, barregeu-hi l’oli d’oliva, el suc de llimona, cúrcuma i la mostassa fins que estiguin ben combinats.
  2. Afegiu els ingredients restants de l’amanida i remeneu suaument fins que l’amanida estigui ben coberta amb l’amaniment i ben barrejada.
  3. Poseu l’ou en una cassola amb aigua a temperatura ambient i enceneu el foc a una potència mitjana-alta.
  4. Quan comenci a bullir, compteu 5 minuts i passeu per aigua freda per frenar la cocció. Així s’obté una clara ferma i un rovell cremós. Si es vol el rovell més fet, deixeu-lo uns 2-5 minuts més.

 

Acompanya l’amanida amb salmó al forn o tempeh de cigrons; escull l’opció que més s’adapti als teus gustos i a la teva dieta.

Per al salmó

  1. Barregeu el pebre vermell, orenga, ratlladura, oli, sal i pebre.
  2. Refregueu la mescla sobre el salmó i rostiu-lo al forn preescalfat a 180 °C uns 15-20 minuts (segons el gruix del salmó).
  3. Quan estigui llest, serviu cada filet amb l’amanida.

Per al tempeh de cigrons

  1. Escalfeu una paella a foc mitjà, afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva, un all sencer i deixeu fer fins que estigui fragant, un minut aproximadament.
  2. Afegiu-hi el tempeh esmicolat i cuineu uns 10 minuts.
  3. Afegiu-ho a l’amanida.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat