Amanida de colfeti i pastanaga

Plat principal  |  Consol Rodríguez

Us proposem una deliciosa amanida carregada de nutrients que us entrarà tant per la boca com pels ulls!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 8 h de deshidratació

Ingredients

Per al colfeti verd

  • 1 coliflor verda petita o un bròquil petit
  • 1 C d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de tamari
  • 1 C d’alga espirulina en pols

Per al colfeti rosa

  • 1/2 coliflor blanca gran o 1 coliflor blanca petita
  • 1 C d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1/8 c de sal de l’Himàlaia
  • 1 remolatxa, el suc o 1 C de suc de remolatxa en pols

Per al colfeti groc

  • 1/2 coliflor blanca gran o 1 coliflor blanca petita
  • 1 C d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de cúrcuma en pols
  • 1 C de llevat nutricional
  • 1 c petita de pebre negre en pols

Per al colfeti violeta

  • 1 coliflor morada petita (pot ser blanca si no es troba morada)
  • 1 C d’oli d’oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de murasaki–imo en pols
  • 1/8 c de sal de l’Himalaia

Per a l’amaniment

  • 1 C de tamari
  • 1 C de xarop de flor de coco o xarop de saba d’auró
  • 1 C d’oli d’oliva de 1a premsada en fred
  • 1 llimona, tallada en 4 quarts
  • 1 C de llavors de gallaret

Per a l’amanida

  • 1 pastanaga
  • Fulles d’enciam variades al gust (de roure, Trocadero, Meravella, Lollo rosso)

 

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegetariana
  • Vegana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Amanida de colfeti i pastanaga

Plat principal  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 8 h de deshidratació

Us proposem una deliciosa amanida carregada de nutrients que us entrarà tant per la boca com pels ulls!


Ingredients

Per al colfeti verd

  • 1 coliflor verda petita o un bròquil petit
  • 1 C d'oli d'oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de tamari
  • 1 C d'alga espirulina en pols

Per al colfeti rosa

  • 1/2 coliflor blanca gran o 1 coliflor blanca petita
  • 1 C d'oli d'oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1/8 c de sal de l’Himàlaia
  • 1 remolatxa, el suc o 1 C de suc de remolatxa en pols

Per al colfeti groc

  • 1/2 coliflor blanca gran o 1 coliflor blanca petita
  • 1 C d'oli d'oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de cúrcuma en pols
  • 1 C de llevat nutricional
  • 1 c petita de pebre negre en pols

Per al colfeti violeta

  • 1 coliflor morada petita (pot ser blanca si no es troba morada)
  • 1 C d'oli d'oliva verge extra de 1a premsada en fred
  • 1 C de murasaki–imo en pols
  • 1/8 c de sal de l'Himalaia

Per a l'amaniment

  • 1 C de tamari
  • 1 C de xarop de flor de coco o xarop de saba d’auró
  • 1 C d'oli d’oliva de 1a premsada en fred
  • 1 llimona, tallada en 4 quarts
  • 1 C de llavors de gallaret

Per a l'amanida

  • 1 pastanaga
  • Fulles d'enciam variades al gust (de roure, Trocadero, Meravella, Lollo rosso)
 

Elaboració

  1. Amb un ganivet o amb les mans, talleu o trossegeu les coliflors en flòsculs petits, descartant-ne el tronc. Amb els flòsculs i els corresponents superaliments prepararem el colfeti per a la nostra amanida. El tronc de les coliflors no el llençarem, sinó que el tallarem en làmines ben fines, les col·locarem en un recipient de vidre i les deixarem marinar a temperatura ambient en oli d'oliva, aigua de mar i espècies al gust (romaní, pebre, farigola, llorer, sàlvia) durant tres dies. Després d’aquest període ja estaran a punt per afegir a les nostres amanides com un pickle express.
  2. Tots els colfeti els elaborarem de la mateixa manera. En un bol combinarem tots els ingredients per separat i els mesclarem molt bé amb l'ajut d'una cullera de fusta. Un cop ho hàgim barrejat de manera homogènia, col·locarem els diversos colfeti a les làmines de la deshidratadora i ho semideshidratarem durant 8 hores a 38 ºC.
  3. Si fem servir suc de remolatxa per al colfeti rosa en lloc de en pols, el deixarem macerar amb la resta d'ingredients en un recipient de vidre amb tapa fins que la resta de colfeti estiguin llestos.
  4. Un cop transcorregut el temps de semideshidratació, servirem unes fulles d'enciam segons la tria i quantitat que hàgim volgut, decorarem amb colfeti al gust i amb espagueti o serpentines de pastanaga que podem fer amb un espiralitzador. Si no tenim espiralitzador, amb un pelapatates tallarem la pastanaga en tires finetes o, amb un ganivet, tallarem cubs de pastanaga petits just abans de servir.
  5. Servirem les fulles d'enciam amb els quarts de llimona perquè cada comensal ruixi la seva amanida amb suc de llimona, acompanyat amb l'amaniment que farem batent el xarop de flor de coco amb el tamari i l'oli d'oliva. En un petit bol afegirem més colfeti variat per a qui en vulgui repetir.
  6. Tots els colfeti els pots guardar a la nevera en recipients de vidre amb tapa entre 3 i 7 dies i fer servir per decorar les teves amanides en qualsevol moment. És una manera senzilla de tenir sempre un topping deliciós, estètic i saludable que afegir al plat més important del dia i que mai hem d'oblidar incloure en una dieta saludable: l'amanida de fulla verda.
     

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Amb un ganivet o amb les mans, talleu o trossegeu les coliflors en flòsculs petits, descartant-ne el tronc. Amb els flòsculs i els corresponents superaliments prepararem el colfeti per a la nostra amanida. El tronc de les coliflors no el llençarem, sinó que el tallarem en làmines ben fines, les col·locarem en un recipient de vidre i les deixarem marinar a temperatura ambient en oli d’oliva, aigua de mar i espècies al gust (romaní, pebre, farigola, llorer, sàlvia) durant tres dies. Després d’aquest període ja estaran a punt per afegir a les nostres amanides com un pickle express.
  2. Tots els colfeti els elaborarem de la mateixa manera. En un bol combinarem tots els ingredients per separat i els mesclarem molt bé amb l’ajut d’una cullera de fusta. Un cop ho hàgim barrejat de manera homogènia, col·locarem els diversos colfeti a les làmines de la deshidratadora i ho semideshidratarem durant 8 hores a 38 ºC.
  3. Si fem servir suc de remolatxa per al colfeti rosa en lloc de en pols, el deixarem macerar amb la resta d’ingredients en un recipient de vidre amb tapa fins que la resta de colfeti estiguin llestos.
  4. Un cop transcorregut el temps de semideshidratació, servirem unes fulles d’enciam segons la tria i quantitat que hàgim volgut, decorarem amb colfeti al gust i amb espagueti o serpentines de pastanaga que podem fer amb un espiralitzador. Si no tenim espiralitzador, amb un pelapatates tallarem la pastanaga en tires finetes o, amb un ganivet, tallarem cubs de pastanaga petits just abans de servir.
  5. Servirem les fulles d’enciam amb els quarts de llimona perquè cada comensal ruixi la seva amanida amb suc de llimona, acompanyat amb l’amaniment que farem batent el xarop de flor de coco amb el tamari i l’oli d’oliva. En un petit bol afegirem més colfeti variat per a qui en vulgui repetir.
  6. Tots els colfeti els pots guardar a la nevera en recipients de vidre amb tapa entre 3 i 7 dies i fer servir per decorar les teves amanides en qualsevol moment. És una manera senzilla de tenir sempre un topping deliciós, estètic i saludable que afegir al plat més important del dia i que mai hem d’oblidar incloure en una dieta saludable: l’amanida de fulla verda.

 

 

 

Els apunts de Consol Rodríguez

Això sí, abans d’afegir els colfeti a la nostra amanida, si han estat a la nevera els escalfarem a la deshidratadora entre 30 i 60 minuts, o mentre preparem el nostre àpat, a una temperatura de 38-42 ºC perquè perdin el fred. Menjar cru no vol dir menjar fred, al contrari, és menjar amb consciència. Així que evitarem el ingredients freds que ens refredaran i dispersaran l’energia amb un mètode tan senzill com escalfar-los a la deshidratadora uns minuts.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat