Amanida assolellada amb tocs àrabs

Plat principal  |  Maria Llamas

Aquesta amanida ens farà viatjar fins a països exòtics on les espècies són les protagonistes. Gingebre, coriandre, canyella donen a aquesta amanida aquest toc especial que ens mereixem, i també múltiples beneficis per a l’organisme.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

Per a l’amaniment:

  • 2 dàtils Medjool sense pinyol, remullats en aigua calenta durant almenys 5 minuts
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.s. de suc de llimona fresca
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon
  • 1 trosset de gingebre fresc, pelat i picat
  • 1/2 c.p. de coriandre mòlt
  • 1 bitxo, picat
  • 1/8 c.p. de canyella mòlta
  • Sal i pebre

Per a l’amanida:

  • 300 g de patates baby (o patata Monalisa)
  • 2 pastanagues mitjanes, pelades, tallades a daus petits
  • 2 pebrots, sense llavors i tallats a trossos d’un centímetre
  • 1 grapat de cirerols, tallats per la meitat
  • 400 g de mongeta blanca cuita o cigró cuit
  • 1 branca de menta fresca, trossejada
  • 1 grapat de festucs sense closca, trossejats
  • Sal i pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Amanida assolellada amb tocs àrabs

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Aquesta amanida ens farà viatjar fins a països exòtics on les espècies són les protagonistes. Gingebre, coriandre, canyella donen a aquesta amanida aquest toc especial que ens mereixem, i també múltiples beneficis per a l’organisme.


Ingredients

Per a l'amaniment:

  • 2 dàtils Medjool sense pinyol, remullats en aigua calenta durant almenys 5 minuts
  • 60 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.s. de suc de llimona fresca
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon
  • 1 trosset de gingebre fresc, pelat i picat
  • 1/2 c.p. de coriandre mòlt
  • 1 bitxo, picat
  • 1/8 c.p. de canyella mòlta
  • Sal i pebre

Per a l’amanida:

  • 300 g de patates baby (o patata Monalisa)
  • 2 pastanagues mitjanes, pelades, tallades a daus petits
  • 2 pebrots, sense llavors i tallats a trossos d’un centímetre
  • 1 grapat de cirerols, tallats per la meitat
  • 400 g de mongeta blanca cuita o cigró cuit
  • 1 branca de menta fresca, trossejada
  • 1 grapat de festucs sense closca, trossejats
  • Sal i pebre

Elaboració

Per a l’amaniment:

  1. Combineu els dàtils escorreguts (reservant l’aigua), i la resta d’ingredients en una batedora i tritureu-ho tot. Afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua dels dàtils si fa falta per obtenir una consistència cremosa.

Per a l'amanida:

  1. Feu les patates en una olla grossa amb aigua freda fins que estiguin tendres, uns 20 minuts. Escorreu-les i poseu-les amb gel per refredar-les ben de pressa.
  2. Quan les patates estiguin fredes, talleu-les per la meitat o a trossos si són patates normals.
  3. Poseu-ho en un bol gros amb les pastanagues, pebrots, cirerols, les mongetes blanques i la menta.
  4. Poseu-hi l’amaniment i barregeu perquè tots els ingredients quedin ben impregnats.
  5. Serviu amb els festucs trossejats.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

Per a l’amaniment:

  1. Combineu els dàtils escorreguts (reservant l’aigua), i la resta d’ingredients en una batedora i tritureu-ho tot. Afegiu-hi un parell de cullerades d’aigua dels dàtils si fa falta per obtenir una consistència cremosa.

Per a l’amanida:

  1. Feu les patates en una olla grossa amb aigua freda fins que estiguin tendres, uns 20 minuts. Escorreu-les i poseu-les amb gel per refredar-les ben de pressa.
  2. Quan les patates estiguin fredes, talleu-les per la meitat o a trossos si són patates normals.
  3. Poseu-ho en un bol gros amb les pastanagues, pebrots, cirerols, les mongetes blanques i la menta.
  4. Poseu-hi l’amaniment i barregeu perquè tots els ingredients quedin ben impregnats.
  5. Serviu amb els festucs trossejats.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat