Amanida de kale macerada amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Aquesta amanida inclou la col kale, molt nutritiva; greixos saludables i un ingredient molt alcalí: la llimona. A més, porta aliments altament saciants gràcies a la seva densitat de nutrients i a la riquesa en fibra i greixos.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 15 minuts

Ingredients

Per a l’amanida

  • 3 branques de kale
  • 1 cullerada sopera de llevat nutricional
  • suc de 1/2 llimona
  • 1 culleradeta de sal marina d’herbes del Mediterrani
  • 1 grapat de cibulet
  • 1 alvocat al punt
  • 12 olives de Kalamata
  • 1/2 ceba morada
  • 1 gra d’all
  • 1 grapat de nous

Per a la salsa d’alvocat

  • 1 alvocat al punt
  • 1 cullerada de postres de pasta d’umeboshi
  • flocs de xili

Dieta

  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Amanida de kale macerada amb salsa d’alvocat

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    1 hora + 15 minuts

Aquesta amanida inclou la col kale, molt nutritiva; greixos saludables i un ingredient molt alcalí: la llimona. A més, porta aliments altament saciants gràcies a la seva densitat de nutrients i a la riquesa en fibra i greixos.


Ingredients

Per a l'amanida

  • 3 branques de kale
  • 1 cullerada sopera de llevat nutricional
  • suc de 1/2 llimona
  • 1 culleradeta de sal marina d'herbes del Mediterrani
  • 1 grapat de cibulet
  • 1 alvocat al punt
  • 12 olives de Kalamata
  • 1/2 ceba morada
  • 1 gra d'all
  • 1 grapat de nous

Per a la salsa d'alvocat

  • 1 alvocat al punt
  • 1 cullerada de postres de pasta d'umeboshi
  • flocs de xili

Elaboració

  1. Renteu molt bé la kale. Aquest punt és importantíssim, perquè com que les fulles són molt arrissades, s’hi enganxen i amaguen molts insectes.
  2. Separeu el tronc de les fulles i assequeu-les amb paper de cuina o bé amb un centrifugador d'enciams. El tronc el podeu guardar per als sucs verds.
  3. Talleu la kale a trossets petits.
  4. Col·loqueu la kale en un bol amb el llevat nutricional, la sal i el suc de 1/2 llimona.
  5. Amb les mans ajudeu a trencar les fibres fent un massatge.
  6. Deixeu macerar durant el màxim de temps possible (mínim 30 minuts i, fins i tot, durant tota el dia o la nit).
  7. Mentrestant talleu els altres ingredients: la ceba morada, l'all, el cibulet, les olives i l'alvocat a trossos petits.
  8. Per preparar la salsa tritureu l'alvocat i la pasta d'umeboshi fins que quedi una crema lleugera i sense grumolls(*).
  9. Col·loqueu la salsa en un bol petit i poseu els flocs de xili per sobre.
  10. Incorporeu tots els ingredients que heu tallat a la kale macerada i barregeu bé.
  11. Passeu-ho tot a una safata ben maca per servir i afegiu-hi les nous.
(*) Recordeu que és millor preparar la salsa just al moment perquè l'alvocat no s'oxidi ni quedi negre. El que sí que podem fer amb antelació és netejar la kale i la maceració.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Renteu molt bé la kale. Aquest punt és importantíssim, perquè com que les fulles són molt arrissades, s’hi enganxen i amaguen molts insectes.
  2. Separeu el tronc de les fulles i assequeu-les amb paper de cuina o bé amb un centrifugador d’enciams. El tronc el podeu guardar per als sucs verds.
  3. Talleu la kale a trossets petits.
  4. Col·loqueu la kale en un bol amb el llevat nutricional, la sal i el suc de 1/2 llimona.
  5. Amb les mans ajudeu a trencar les fibres fent un massatge.
  6. Deixeu macerar durant el màxim de temps possible (mínim 30 minuts i, fins i tot, durant tota el dia o la nit).
  7. Mentrestant talleu els altres ingredients: la ceba morada, l’all, el cibulet, les olives i l’alvocat a trossos petits.
  8. Per preparar la salsa tritureu l’alvocat i la pasta d’umeboshi fins que quedi una crema lleugera i sense grumolls(*).
  9. Col·loqueu la salsa en un bol petit i poseu els flocs de xili per sobre.
  10. Incorporeu tots els ingredients que heu tallat a la kale macerada i barregeu bé.
  11. Passeu-ho tot a una safata ben maca per servir i afegiu-hi les nous.

(*) Recordeu que és millor preparar la salsa just al moment perquè l’alvocat no s’oxidi ni quedi negre. El que sí que podem fer amb antelació és netejar la kale i la maceració.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat