Plat principal, Condiments i salses | Cristina Arroyo
No sé què tenen les amanides tèbies, però m’encanten. Fins i tot a l’estiu, a moltes persones els costa pair els aliments crus, així que combinant-los amb un saltat lleuger, aconseguirem un plat ple de nutrients, però sobretot molt digestiu!
La salsa, a més de fàcil, m’ha sorprès pel seu sabor intens. Pèsols crus, suc i ratlladura de llimona, oli d’oliva i una mica d’aigua. Consumir els pèsols crus o gairebé crus ens permet gaudir del seu sabor dolç i de la seva textura cruixent.
A la primavera, l’horta es vesteix de verd en diferents tonalitats i formes, i un dels regals més màgics que ens fa són els pèsols, que, quan són frescos i tendres, resulten dolços com la fruita
La proteïna de pèsol és considerada com una de les millors perquè té molts aminoàcids essencials, dels quals una proporció important són ramificats, com la L-arginina, amb propietats per reparar teixits i antienvelliment.