Amanida tèbia amb salsa de pèsols

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

No sé què tenen les amanides tèbies, però m’encanten. Fins i tot a l’estiu, a moltes persones els costa pair els aliments crus, així que combinant-los amb un saltat lleuger, aconseguirem un plat ple de nutrients, però sobretot molt digestiu!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + temps cocció cereal

Ingredients

  • 1 tassa de quinoa cuita (al dente)
  • 1 tassa de mill cuit (al dente)
  • 1 c.s. de pipes de carbassa
  • 1 c.p. de mostassa en gra
  • 1 polsim de comí en pols
  • 150 g de pèsols frescos
  • Brots de fulles verdes (kale, ruca, espinacs…)
  • 1 tassa de menta fresca
  • 1 tassa d’alfàbrega fresca
  • Germinats de pèsol
  • Sal marina
  • Pebre blanc
  • Oli de sèsam (per saltar els grans)
  • OOVE (per amanir l’amanida)

Per a la salsa de pèsols

  • 150 g de pèsols frescos
  • 6/7 c.s. d’OOVE
  • Aigua mineral (al gust)
  • Suc de 1/2 llimona
  • Ratlladura de 1/2 llimona
  • Un pessic de sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Amanida tèbia amb salsa de pèsols

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    20 minuts + temps cocció cereal

No sé què tenen les amanides tèbies, però m’encanten. Fins i tot a l’estiu, a moltes persones els costa pair els aliments crus, així que combinant-los amb un saltat lleuger, aconseguirem un plat ple de nutrients, però sobretot molt digestiu!


Ingredients

  • 1 tassa de quinoa cuita (al dente)
  • 1 tassa de mill cuit (al dente)
  • 1 c.s. de pipes de carbassa
  • 1 c.p. de mostassa en gra
  • 1 polsim de comí en pols
  • 150 g de pèsols frescos
  • Brots de fulles verdes (kale, ruca, espinacs…)
  • 1 tassa de menta fresca
  • 1 tassa d’alfàbrega fresca
  • Germinats de pèsol
  • Sal marina
  • Pebre blanc
  • Oli de sèsam (per saltar els grans)
  • OOVE (per amanir l’amanida)

Per a la salsa de pèsols

  • 150 g de pèsols frescos
  • 6/7 c.s. d’OOVE
  • Aigua mineral (al gust)
  • Suc de 1/2 llimona
  • Ratlladura de 1/2 llimona
  • Un pessic de sal marina

Elaboració

Per a la salsa

  1. Tritureu tots els ingredients de la salsa de pèsols.
  2. Corregiu la textura amb una mica d’aigua o suc de llimona, si cal.
  3. Reserveu

Per a l'amanida

  1. En una plata per a amanida, prepareu una base amb les fulles verdes, les plantes aromàtiques i els germinats.
  2. Regueu-ho amb OOVE, sal marina i pebre blanc.
  3. Pinteu una paella amb oli de sèsam i salteu les espècies (mostassa i comí) amb les pipes de carbassa. Moveu la paella sense parar fins que comencin a espetegar i desprendre aroma.
  4. Afegiu-hi el mill i la quinoa i salteu-los fins que estiguin daurats. Reserveu-los.
  5. Afegiu a la base de fulles els grans saltats, els germinats, pèsols crus al gust i regueu generosament amb la salsa.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per a la salsa

  1. Tritureu tots els ingredients de la salsa de pèsols.
  2. Corregiu la textura amb una mica d’aigua o suc de llimona, si cal.
  3. Reserveu

Per a l’amanida

  1. En una plata per a amanida, prepareu una base amb les fulles verdes, les plantes aromàtiques i els germinats.
  2. Regueu-ho amb OOVE, sal marina i pebre blanc.
  3. Pinteu una paella amb oli de sèsam i salteu les espècies (mostassa i comí) amb les pipes de carbassa. Moveu la paella sense parar fins que comencin a espetegar i desprendre aroma.
  4. Afegiu-hi el mill i la quinoa i salteu-los fins que estiguin daurats. Reserveu-los.
  5. Afegiu a la base de fulles els grans saltats, els germinats, pèsols crus al gust i regueu generosament amb la salsa.

Els apunts de la Cristina Arroyo

La salsa, a més de fàcil, m’ha sorprès pel seu sabor intens. Pèsols crus, suc i ratlladura de llimona, oli d’oliva i una mica d’aigua. Consumir els pèsols crus o gairebé crus ens permet gaudir del seu sabor dolç i de la seva textura cruixent.

A la primavera, l’horta es vesteix de verd en diferents tonalitats i formes, i un dels regals més màgics que ens fa són els pèsols, que, quan són frescos i tendres, resulten dolços com la fruita

La proteïna de pèsol és considerada com una de les millors perquè té molts aminoàcids essencials, dels quals una proporció important són ramificats, com la L-arginina, amb propietats per reparar teixits i antienvelliment.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat