Brou d’ossos

Aperitius  |  Laura Garcia

Laura García ens porta una de les seves receptes estrelles: un brou d'ossos reconfortant, ple de sabor i nutrients essencials. Perfecte per enfortir el cos i gaudir a qualsevol època de l'any.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    2 hores 20 minuts.

Ingredients

  • 1 kg d’ossos de vedella de pastura (podeu
    fer servir ossos de pollastre, porc, gall dindi,
    xai, o una combinació)
  •  2 o 3 cebes
  •  1 o 2 porros
  •  2 pastanagues
  •  1 branca d’api
  •  3 o 4 fulles de col verda
  •  2 c. s. de vinagre de poma sense filtrar
  •  1 c. p. de cúrcuma (si no us agrada gens la cúrcuma, no n’hi poseu, o poseu-n’hi menys)• 1 branqueta de julivert
  •  1 gra d’all
  •  1 c. s. de farigola o romaní, o meitat i meitat
  •  1 c. p. de gingebre en pols o un trosset de
    gingebre fresc
  •  1 fulla de llorer
  •  ½ c. p. de llavors de coriandre acabades de
    moldre
  •  1 beina de cardamom
  •  2 o 3 litres d’aigua, els que càpiguen a l’olla
    una vegada hi hagi la resta d’ingredients

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Brou d’ossos

Aperitius  |  Laura Garcia

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    2 hores 20 minuts.

Laura García ens porta una de les seves receptes estrelles: un brou d'ossos reconfortant, ple de sabor i nutrients essencials. Perfecte per enfortir el cos i gaudir a qualsevol època de l'any.


Ingredients

  • 1 kg d’ossos de vedella de pastura (podeu fer servir ossos de pollastre, porc, gall dindi, xai, o una combinació)
  •  2 o 3 cebes
  •  1 o 2 porros
  •  2 pastanagues
  •  1 branca d’api
  •  3 o 4 fulles de col verda
  •  2 c. s. de vinagre de poma sense filtrar
  •  1 c. p. de cúrcuma (si no us agrada gens la cúrcuma, no n’hi poseu, o poseu-n’hi menys)• 1 branqueta de julivert
  •  1 gra d’all
  •  1 c. s. de farigola o romaní, o meitat i meitat
  •  1 c. p. de gingebre en pols o un trosset de gingebre fresc
  •  1 fulla de llorer
  •  ½ c. p. de llavors de coriandre acabades de moldre
  •  1 beina de cardamom
  •  2 o 3 litres d’aigua, els que càpiguen a l’olla una vegada hi hagi la resta d’ingredients

Elaboració

  1.  Poseu tots els ingredients en una olla de cocció lenta a temperatura baixa o en una olla elèctrica a pressió en mode slow cooker (si té aquesta funció, depèn del model) i cuineu durant 24-36 hores (s’hi pot deixar fins i tot 48 hores). Si us estimeu més fer-lo a pressió, cuineu-lo durant 2 hores i 20 minuts.
  2. Passat el temps, deixeu refredar.
  3.  Retireu els ossos i les verdures i envaseu el brou en pots de vidre, que aguantaran a la nevera uns 5 o 6 dies. També el podeu congelar.
  4.  Una vegada refrigerat, el greix solidificarà a la part de dalt del brou. Descarteu-lo abans de tornar-lo a escalfar perquè pot ser una mica indigest.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1.  Poseu tots els ingredients en una olla de
    cocció lenta a temperatura baixa o en una
    olla elèctrica a pressió en mode slow cooker (si
    té aquesta funció, depèn del model) i cuineu
    durant 24-36 hores (s’hi pot deixar fins i tot
    48 hores). Si us estimeu més fer-lo a pressió,
    cuineu-lo durant 2 hores i 20 minuts.
  2. Passat el temps, deixeu refredar.
  3.  Retireu els ossos i les verdures i envaseu
    el brou en pots de vidre, que aguantaran
    a la nevera uns 5 o 6 dies. També el podeu
    congelar.
  4.  Una vegada refrigerat, el greix solidificarà a la
    part de dalt del brou. Descarteu-lo abans de
    tornar-lo a escalfar perquè pot ser una mica
    indigest.

Els apunts de la Laura García

  • Opcional: 1 c. p. de sal o al gust, també podeu no posar-n’hi ara i afegir-la abans de consumir el brou.
  • Altres aromàtiques i herbes que m’hi agrada posar són sàlvia, xiitake en pols (o fresc o deshidratat),
    una miqueta de comí…

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat