Brou d’ossos (sense verdures) de Marc Vergés

Aperitius  |  Marc Vergés

La recepta de Marc Vergés destaca per la seva senzillesa i puresa, enfocant-se al sabor profund i les propietats beneficioses que aporten els ossos. Sense verdures, aquest brou se centra a ressaltar el sabor natural i la riquesa dels ossos, ideal per als que busquen una opció neta i nutritiva per incorporar als seus plats o gaudir només com una infusió saludable.

  • Racions:
    6 LITRES
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    24-36 hores

Ingredients

  • 1 kg d’ossos (genoll, canya, carcassa de pollastre…)
  • 6 l d’aigua o els que càpiguen un cop hi hagi tots els
    ingredients a l’olla
  •  2 c. s. de vinagre
  •  Espècies: clau, llorer, farigola i romaní

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
Marc Vergés

Marc Vergés
Dietista, nutricionista i especialista en fitoteràpia

marcverges.es @marcvergser
 

Brou d’ossos (sense verdures) de Marc Vergés

Aperitius  |  Marc Vergés

  • Racions:
    6 LITRES
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    24-36 hores

La recepta de Marc Vergés destaca per la seva senzillesa i puresa, enfocant-se al sabor profund i les propietats beneficioses que aporten els ossos. Sense verdures, aquest brou se centra a ressaltar el sabor natural i la riquesa dels ossos, ideal per als que busquen una opció neta i nutritiva per incorporar als seus plats o gaudir només com una infusió saludable.


Ingredients

  • 1 kg d’ossos (genoll, canya, carcassa de pollastre…)
  • 6 l d’aigua o els que càpiguen un cop hi hagi tots els ingredients a l’olla
  •  2 c. s. de vinagre
  •  Espècies: clau, llorer, farigola i romaní

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en una olla de cocció lenta a temperatura baixa o en una olla elèctrica a pressió en mode slow cooker (si té aquesta funció, depèn del model) i cuineu durant 24-36 hores (hi ha qui l’hi deixa fins i tot 48 hores). Si us estimeu més fer-lo a pressió, cuineu-lo durant 2 hores i 20 minuts.
  2.  Passat el temps, deixeu refredar.
  3.  Retireu els ossos i envaseu el brou en pots de vidre, que aguantaran a la nevera uns 5 o 6 dies. També el podeu congelar
  4.  Una vegada refrigerat, el greix solidificarà a la part de dalt del brou. Descarteu-lo abans de tornarlo a escalfar perquè pot ser una mica indigest.

Marc Vergés
Dietista, nutricionista i especialista en fitoteràpia

www.marcverges.es @marcvergser

Elaboració

  1. Poseu tots els ingredients en una olla de cocció lenta a temperatura baixa o en una olla elèctrica a
    pressió en mode slow cooker (si té aquesta funció, depèn del model) i cuineu durant 24-36 hores (hi
    ha qui l’hi deixa fins i tot 48 hores). Si us estimeu més fer-lo a pressió, cuineu-lo durant 2 hores i 20
    minuts.
  2.  Passat el temps, deixeu refredar.
  3.  Retireu els ossos i envaseu el brou en pots de vidre, que aguantaran a la nevera uns 5 o 6 dies.
    També el podeu congelar
  4.  Una vegada refrigerat, el greix solidificarà a la part de dalt del brou. Descarteu-lo abans de tornarlo a escalfar perquè pot ser una mica indigest.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat