‘Buddha bowl’ de verdures

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Els buddha bowls consisteixen a combinar en un sol plat diferents ingredients d'origen vegetal, amb molt de color i textures diferents, que sigui tan nutritiu com per a que ja no us hi càpiguen ni l'acompanyament ni les postres!

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • Bròquil
  • Carbassa
  • Carbassó
  • Fonoll (tant les fulles, si en trobeu, com el bulb)
  • Julivert
  • Tomàquets xerri
  • Alfàbrega o espinacs baby
  • Nous de Brasil
  • Llavors de carbassa
  • Pinyons
  • Germinats
  • Llima
  • Sal marina sense refinar
  • Aigua per bullir

Per a la salsa tahina

  • Tahina crua
  • Paté d’umeboshi
  • Aigua tèbia de qualitat

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

‘Buddha bowl’ de verdures

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    1 - 2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Els buddha bowls consisteixen a combinar en un sol plat diferents ingredients d'origen vegetal, amb molt de color i textures diferents, que sigui tan nutritiu com per a que ja no us hi càpiguen ni l'acompanyament ni les postres!


Ingredients

  • Bròquil
  • Carbassa
  • Carbassó
  • Fonoll (tant les fulles, si en trobeu, com el bulb)
  • Julivert
  • Tomàquets xerri
  • Alfàbrega o espinacs baby
  • Nous de Brasil
  • Llavors de carbassa
  • Pinyons
  • Germinats
  • Llima
  • Sal marina sense refinar
  • Aigua per bullir

Per a la salsa tahina

  • Tahina crua
  • Paté d’umeboshi
  • Aigua tèbia de qualitat

Elaboració

  1. Feu la carbassa al vapor aproximadament 14 minuts (amb una mica de sal opcional) i, quan hagi passat aquest temps, afegiu-hi el bròquil (i una mica més de sal) i deixeu que es faci al vapor juntament amb la carbassa entre 3 i 5 minuts.
  2. Quan la carbassa i el bròquil estiguin fets, traieu-los del foc.
  3. Reserveu la carbassa i refredeu el bròquil amb aigua freda per tallar-ne la cocció i fer que mantingui el color verd intens, les propietats i la textura cruixent.
  4. Talleu els tomàquets xerri per la meitat. Reserveu.
  5. Talleu una mica de fonoll a tires fines. Reserveu.
  6. Talleu el carbassó amb la pell (si és ecològic) a rodanxes fines. Reserveu.
  7. Prepareu la salsa simplement triturant o remenant 4 cullerades de tahina amb una culleradeta de paté d’umeboshi i una mica d’aigua tèbia. S’hi pot afegir també una mica de suc de llima o llimona.
  8. Poseu tots els ingredients al plat de manera que quedi visualment agradable.
  9. Gaudiu del plat, afegint-hi més salsa si us agrada, o suc de llima o llimona, oli de bona qualitat, etcètera.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Feu la carbassa al vapor aproximadament 14 minuts (amb una mica de sal opcional) i, quan hagi passat aquest temps, afegiu-hi el bròquil (i una mica més de sal) i deixeu que es faci al vapor juntament amb la carbassa entre 3 i 5 minuts.
  2. Quan la carbassa i el bròquil estiguin fets, traieu-los del foc.
  3. Reserveu la carbassa i refredeu el bròquil amb aigua freda per tallar-ne la cocció i fer que mantingui el color verd intens, les propietats i la textura cruixent.
  4. Talleu els tomàquets xerri per la meitat. Reserveu.
  5. Talleu una mica de fonoll a tires fines. Reserveu.
  6. Talleu el carbassó amb la pell (si és ecològic) a rodanxes fines. Reserveu.
  7. Prepareu la salsa simplement triturant o remenant 4 cullerades de tahina amb una culleradeta de paté d’umeboshi i una mica d’aigua tèbia. S’hi pot afegir també una mica de suc de llima o llimona.
  8. Poseu tots els ingredients al plat de manera que quedi visualment agradable.
  9. Gaudiu del plat, afegint-hi més salsa si us agrada, o suc de llima o llimona, oli de bona qualitat, etcètera.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat