Bunyols de blat de moro, carbassó i sàlvia

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

No deixeu de tastar aquests bunyols salats de blat de moro i carbassó; són cruixents, esponjosos i amb un sabor molt intens.

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 500 g de blat de moro cuit
  • 1/2 carbassó ratllat gruixut
  • 1 c.s. de fulles fresques de sàlvia picada (o 1 c.p. de fulla seca)
  • 70 g de farina d’arròs
  • 3 ous grossos
  • 1 pessic de pebre vermell picant
  • Sal marina
  • Pebre negre mòlt
  • OOVE

Per a la maionesa llima – tahina

  • 1 iogurt d’ovella
  • 2 c.s. de tahina (aigua per diluir-la)
  • 1 pessic d’all en pols
  • Sal marina
  • 1 c.s. d’OOVE
  • Ratlladura de mitja llima

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Bunyols de blat de moro, carbassó i sàlvia

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

No deixeu de tastar aquests bunyols salats de blat de moro i carbassó; són cruixents, esponjosos i amb un sabor molt intens.


Ingredients

  • 500 g de blat de moro cuit
  • 1/2 carbassó ratllat gruixut
  • 1 c.s. de fulles fresques de sàlvia picada (o 1 c.p. de fulla seca)
  • 70 g de farina d’arròs
  • 3 ous grossos
  • 1 pessic de pebre vermell picant
  • Sal marina
  • Pebre negre mòlt
  • OOVE

Per a la maionesa llima - tahina

  • 1 iogurt d’ovella
  • 2 c.s. de tahina (aigua per diluir-la)
  • 1 pessic d’all en pols
  • Sal marina
  • 1 c.s. d’OOVE
  • Ratlladura de mitja llima

Elaboració

  1. Bateu els ous i afegiu-hi la farina i la meitat del blat de moro. Barregeu-ho tot amb una batedora de mà fins a aconseguir una textura amb “ensopecs”.
  2. Renteu, eixugueu bé i piqueu les fulles de sàlvia fresca.
  3. Afegiu a la mescla la resta del blat de moro, la sàlvia, el carbassó, el pebre vermell, la sal i el pebre. Barregeu manualment per integrar els ingredients.
  4. Afegiu una mica d’oli d’oliva en una paella i aboqueu un cullerot petit de la mescla al centre. Fregiu per tandes uns 3-4 minuts de cada banda fins que es daurin. Afegiu oli si cal entre tandes.
  5. Deixeu els bunyols sobre paper de cuina per eliminar-ne l’excés d’oli.
  6. Per a la salsa, barregeu bé tots els ingredients. Corregiu amb una mica d’aigua per aconseguir la textura que busqueu.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Bateu els ous i afegiu-hi la farina i la meitat del blat de moro. Barregeu-ho tot amb una batedora de mà fins a aconseguir una textura amb “ensopecs”.
  2. Renteu, eixugueu bé i piqueu les fulles de sàlvia fresca.
  3. Afegiu a la mescla la resta del blat de moro, la sàlvia, el carbassó, el pebre vermell, la sal i el pebre. Barregeu manualment per integrar els ingredients.
  4. Afegiu una mica d’oli d’oliva en una paella i aboqueu un cullerot petit de la mescla al centre. Fregiu per tandes uns 3-4 minuts de cada banda fins que es daurin. Afegiu oli si cal entre tandes.
  5. Deixeu els bunyols sobre paper de cuina per eliminar-ne l’excés d’oli.
  6. Per a la salsa, barregeu bé tots els ingredients. Corregiu amb una mica d’aigua per aconseguir la textura que busqueu.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat