Calçots al vapor amb salsa d’ametlles

Plat principal  |  Cristina Padrós

El calçots, més enllà de les calçotades, són molt versàtils a la cuina; en pots fer cremes, saltejar-los, fer-ne truites... Al cap i a la fi no deixa de ser un germà de la ceba i el porro! Si t’encanten els calçots i te’ls menjaries de totes formes no et perdis aquesta deliciosa recepta.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 10 – 12 calçots

Per a la salsa

  • 200 g de ceba (una i mitja)
  • 2 grans d’all
  • 30 g de farina d’ametlles
  • 150 ml d’aigua
  • Un polsim de sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 1 fulla de llorer

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Padrós

Cristina Padrós
Creadora de contingut

conectaconemon.com @cris_healthy_mum
 

Calçots al vapor amb salsa d’ametlles

Plat principal  |  Cristina Padrós

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

El calçots, més enllà de les calçotades, són molt versàtils a la cuina; en pots fer cremes, saltejar-los, fer-ne truites... Al cap i a la fi no deixa de ser un germà de la ceba i el porro! Si t’encanten els calçots i te’ls menjaries de totes formes no et perdis aquesta deliciosa recepta.


Ingredients

  • 10 - 12 calçots

Per a la salsa

  • 200 g de ceba (una i mitja)
  • 2 grans d’all
  • 30 g de farina d’ametlles
  • 150 ml d’aigua
  • Un polsim de sal
  • Pebre negre acabat de moldre
  • 1 fulla de llorer

Elaboració

  1. Renteu i talleu els calçots en trossos de 10 cm.
  2. Coeu-los al vapor 5-10 minuts, fins que quedin tous.

Per a la salsa

  1. Peleu i talleu a daus petits la ceba i els alls.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva i aboqueu-hi la ceba, els alls i la farina d’ametlles i deixeu-ho coure durant 10 minuts tot remenant perquè no s’enganxi.
  3. Un cop enrossit, afegiu-hi l’aigua, la sal, el pebre i la fulla de llorer. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts.
  4. Passat aquest temps, ho enretireu del foc i traieu la fulla de llorer. Poseu el contingut de la paella en un got batedor i ho bateu fins que quedi ben fi, com una salsa.
  5.  Emplateu els calçots i salseu-los. Bon profit!

Cristina Padrós
Creadora de contingut

www.conectaconemon.com @cris_healthy_mum

Elaboració

  1. Renteu i talleu els calçots en trossos de 10 cm.
  2. Coeu-los al vapor 5-10 minuts, fins que quedin tous.

Per a la salsa

  1. Peleu i talleu a daus petits la ceba i els alls.
  2. Escalfeu una paella a foc mitjà amb un rajolí d’oli d’oliva i aboqueu-hi la ceba, els alls i la farina d’ametlles i deixeu-ho coure durant 10 minuts tot remenant perquè no s’enganxi.
  3. Un cop enrossit, afegiu-hi l’aigua, la sal, el pebre i la fulla de llorer. Coeu-ho tot junt durant 10 minuts.
  4. Passat aquest temps, ho enretireu del foc i traieu la fulla de llorer. Poseu el contingut de la paella en un got batedor i ho bateu fins que quedi ben fi, com una salsa.
  5.  Emplateu els calçots i salseu-los. Bon profit!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat