Caldereta de rap i escopinyes

Plat principal  |  Blanca Gómez

Aquesta recepta serà un bàsic del vostre receptari personal. Promès!

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Ingredients

  • 400 g de rap net sense espines (o fetge!)
  • 200 g d’escopinyes
  • 3 naps
  • 400 g de tomàquet triturat
  • 1 de fumet o brou de peix
  • 2 grans d’all
  • 1 c. s. de pebre vermell de la Vera
  • Julivert fresc, al gust
  • Un grapat d’ametlles torrades

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Blanca Gómez

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca
 

Caldereta de rap i escopinyes

Plat principal  |  Blanca Gómez

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1 hora

Aquesta recepta serà un bàsic del vostre receptari personal. Promès!


Ingredients

  • 400 g de rap net sense espines (o fetge!)
  • 200 g d’escopinyes
  • 3 naps
  • 400 g de tomàquet triturat
  • 1 de fumet o brou de peix
  • 2 grans d’all
  • 1 c. s. de pebre vermell de la Vera
  • Julivert fresc, al gust
  • Un grapat d’ametlles torrades

Elaboració

  1. En una cassola, enrossiu dos alls tallats ben petits a foc mitjà.
  2. Abans que es fregeixin, afegiu-hi el tomàquet ratllat.
  3. Mentrestant, peleu i talleu els naps a trossos mitjans.
  4. Quan el tomàquet ja estigui bullit, més o menys al cap de 15 minuts, afegiu-hi el pebre vermell de la Vera. Remeneu-ho tot perquè no s’enganxi, i tot seguit aboqueu-hi el fumet o el brou de peix.
  5. Afegiu-hi els trossos de nap i el julivert tallat a la brunesa i deixeu que faci xup-xup fins que el nap estigui tendre. Més o menys 20 minuts. Per comprovar-ho, punxeu-lo amb un ganivet.
  6. Mentrestant, feu la picada amb ametlles torrades i un gra d’all, idealment en un morter.
  7. Uns 10-15 minuts després d’haver posat a coure el nap, afegiu-hi la picada i els trossos de rap i deixeu coure entre 5-10 minuts més segons la mida dels trossos.
  8. En els últims 5 minuts, afegiu-hi les escopinyes fresques ben netes. Per eliminar la terra que puguin tenir, deixeu que reposin en aigua freda un parell de minuts i després bulliu-los 3- 5 minuts o fins que s’hagin obert. Una vegada oberts, afegiu-los a la caldereta descartant l’aigua de cocció.

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca

Elaboració

  1. En una cassola, enrossiu dos alls tallats ben petits a foc mitjà.
  2. Abans que es fregeixin, afegiu-hi el tomàquet ratllat.
  3. Mentrestant, peleu i talleu els naps a trossos mitjans.
  4. Quan el tomàquet ja estigui bullit, més o menys al cap de 15 minuts, afegiu-hi el pebre vermell de la Vera. Remeneu-ho tot perquè no s’enganxi, i tot seguit aboqueu-hi el fumet o el brou de peix.
  5. Afegiu-hi els trossos de nap i el julivert tallat a la brunesa i deixeu que faci xup-xup fins que el nap estigui tendre. Més o menys 20 minuts. Per comprovar-ho, punxeu-lo amb un ganivet.
  6. Mentrestant, feu la picada amb ametlles torrades i un gra d’all, idealment en un morter.
  7. Uns 10-15 minuts després d’haver posat a coure el nap, afegiu-hi la picada i els trossos de rap i deixeu coure entre 5-10 minuts més segons la mida dels trossos.
  8. En els últims 5 minuts, afegiu-hi les escopinyes fresques ben netes. Per eliminar la terra que puguin tenir, deixeu que reposin en aigua freda un parell de minuts i després bulliu-los 3- 5 minuts o fins que s’hagin obert. Una vegada oberts, afegiu-los a la caldereta descartant l’aigua de cocció.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat