Canelons d’albergínia farcits de carbassa, xiitake i nous

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

Canelons 100% vegetals elaborats amb albergínia, carbassa, xiitake i nous. Una recepta fàcil, bona i saludable.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1h 15 minuts

Ingredients

  • 3-4 albergínies mitjanes
  • 1 carbassa violí mitjana (uns 800 g)
  • 300 g de bolets xiitake
  • 200 g de nous
  • ametlla mòlta
  • oli d’oliva verge
  • pebre negre
  • sal marina

Per a la beixamel

  • 1 coliflor mitjana
  • 1 ceba mitjana
  • oli d’oliva verge
  • sal marina
  • nou moscada
  • 3-4 c.s. de llevat nutricional (opcional)

 

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Canelons d’albergínia farcits de carbassa, xiitake i nous

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    1h 15 minuts

Canelons 100% vegetals elaborats amb albergínia, carbassa, xiitake i nous. Una recepta fàcil, bona i saludable.


Ingredients

  • 3-4 albergínies mitjanes
  • 1 carbassa violí mitjana (uns 800 g)
  • 300 g de bolets xiitake
  • 200 g de nous
  • ametlla mòlta
  • oli d’oliva verge
  • pebre negre
  • sal marina

Per a la beixamel

  • 1 coliflor mitjana
  • 1 ceba mitjana
  • oli d’oliva verge
  • sal marina
  • nou moscada
  • 3-4 c.s. de llevat nutricional (opcional)
   

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Per a la beixamel: en una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes durant uns 7 minuts. Renteu la coliflor, talleu-la a flors i col·loqueu-la dins l’olla. Afegiu aigua fins a cobrir la meitat de les verdures i una culleradeta petita de sal marina. Tapeu i feu bullir durant 10 minuts. Finalment, tritureu el contingut de l’olla juntament amb una cullerada d’oli d’oliva verge, nou moscada al gust i el llevat nutricional (opcional), fins a aconseguir una crema fina i homogènia. Reserveu.
  3. Renteu les albergínies i talleu-les a làmines verticals ben finetes. Escalfeu una planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i feu les albergínies per tots dos costats. Reserveu.
  4. Peleu i talleu la carbassa a daus, i renteu i talleu els bolets xiitake a tires.
  5. Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu la carbassa i els bolets amb un pessic de sal marina durant 10-15 minuts, fins que estiguin tendres.
  6. En un processador d’aliments, tritureu les nous fins que quedin reduïdes a trossets ben petits. Afegiu la carbassa i els xiitake i tritureu a poca potència fins a integrar tots els aliments.
  7. Col·loqueu 2 o 3 talls d’albergínia, en funció de la mida que vulgueu els canelons, sobre una estora de bambú (tipus sushi) superposades les unes amb les altres de manera que formin una base.
  8. Afegiu dues cullerades de farciment a l’extrem més proper a vosaltres i enrotlleu. Col·loqueu el caneló en una safata de forn.
  9. Repetiu el procediment fins a enrotllar tots els canelons.
  10. Un cop teniu tots els canelons dins la bandeja de forn, aboqueu la beixamel fins a cobrir-los, i afegiu ametlla mòlta per sobre.
  11. Poseu la safata al forn per escalfar els canelons i daurar una mica l’ametlla mòlta perquè tingui un efecte de gratinat.
  12. Serviu.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Per a la beixamel: en una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes durant uns 7 minuts. Renteu la coliflor, talleu-la a flors i col·loqueu-la dins l’olla. Afegiu aigua fins a cobrir la meitat de les verdures i una culleradeta petita de sal marina. Tapeu i feu bullir durant 10 minuts. Finalment, tritureu el contingut de l’olla juntament amb una cullerada d’oli d’oliva verge, nou moscada al gust i el llevat nutricional (opcional), fins a aconseguir una crema fina i homogènia. Reserveu.
  3. Renteu les albergínies i talleu-les a làmines verticals ben finetes. Escalfeu una planxa amb una mica d’oli d’oliva verge i feu les albergínies per tots dos costats. Reserveu.
  4. Peleu i talleu la carbassa a daus, i renteu i talleu els bolets xiitake a tires.
  5. Escalfeu una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i salteu la carbassa i els bolets amb un pessic de sal marina durant 10-15 minuts, fins que estiguin tendres.
  6. En un processador d’aliments, tritureu les nous fins que quedin reduïdes a trossets ben petits. Afegiu la carbassa i els xiitake i tritureu a poca potència fins a integrar tots els aliments.
  7. Col·loqueu 2 o 3 talls d’albergínia, en funció de la mida que vulgueu els canelons, sobre una estora de bambú (tipus sushi) superposades les unes amb les altres de manera que formin una base.
  8. Afegiu dues cullerades de farciment a l’extrem més proper a vosaltres i enrotlleu. Col·loqueu el caneló en una safata de forn.
  9. Repetiu el procediment fins a enrotllar tots els canelons.
  10. Un cop teniu tots els canelons dins la bandeja de forn, aboqueu la beixamel fins a cobrir-los, i afegiu ametlla mòlta per sobre.
  11. Poseu la safata al forn per escalfar els canelons i daurar una mica l’ametlla mòlta perquè tingui un efecte de gratinat.
  12. Serviu.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat