Carbasses farcides

Plat principal  |  Elka Mocker

Les carabasses farcides d'arròs, llenties i col llombarda són un plat ben complet i nutritiu. Una recepta deliciosa, aromàtica i càlida. Indicada per aquells mesos en què el cos ens demana menjars més reconfortants i que ens proporcionin calor.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 + ½ tassa d’arròs salvatge cuinat
  • ½ tassa de llenties Du Puy cuinades
  • ½ tassa de tomàquet natural en conserva
  • ½ ceba
  • 3 grans d’all
  • Un tros de gingebre fresc
  • 1 cullerada de postres de llavors de coriandre mòltes
  • ½ cullerada de postres de comí mòlt
  • ¼ cullerada de postres de cardamom mòlt
  • 1/8 c de fonoll mòlt
  • 1/3 tassa de llet de coco
  • 4 fulles de col kale
  • 1 cullerada sopera d’oli de coco
  • sal

Per a la col llombarda macerada

  • Un tros de col llombarda
  • 1 cullerada sopera d’oli d’oliva
  • Una mica de sal
  • Una mica de suc de llimona
  • 1 carabassa violí o similar petita

Per a decorar

  • 1 cullerada sopera de pinyons
  • Canonges
  • Coriandre fresc

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Carbasses farcides

Plat principal  |  Elka Mocker

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Les carabasses farcides d'arròs, llenties i col llombarda són un plat ben complet i nutritiu. Una recepta deliciosa, aromàtica i càlida. Indicada per aquells mesos en què el cos ens demana menjars més reconfortants i que ens proporcionin calor.


Ingredients

  • 1 + ½ tassa d'arròs salvatge cuinat
  • ½ tassa de llenties Du Puy cuinades
  • ½ tassa de tomàquet natural en conserva
  • ½ ceba
  • 3 grans d'all
  • Un tros de gingebre fresc
  • 1 cullerada de postres de llavors de coriandre mòltes
  • ½ cullerada de postres de comí mòlt
  • ¼ cullerada de postres de cardamom mòlt
  • 1/8 c de fonoll mòlt
  • 1/3 tassa de llet de coco
  • 4 fulles de col kale
  • 1 cullerada sopera d'oli de coco
  • sal

Per a la col llombarda macerada

  • Un tros de col llombarda
  • 1 cullerada sopera d'oli d'oliva
  • Una mica de sal
  • Una mica de suc de llimona
  • 1 carabassa violí o similar petita

Per a decorar

  • 1 cullerada sopera de pinyons
  • Canonges
  • Coriandre fresc

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 220 ° C.
  2. Renteu la carabassa, assequeu-la i partiu-la per la meitat. Amb l'ajuda d'una cullera, retireu les llavors i els "fils" que pugui tenir. Pinteu amb una mica d'oli de coco, afegiu-hi una mica de sal i introduïu-la a la part mitjana del forn uns 25 minuts o fins que estigui tendra.
  3. Retireu les tiges de la col kale i talleu en juliana. Reserveu.
  4. Filetegeu la ceba, piqueu els alls i el gingebre i poseu-ho en una paella calenta amb una mica d'oli de coco i sal. Deixeu-ho uns minuts a foc mitjà, amb cura que no es cremin.
  5. Afegiu-hi el tomàquet, les espècies, una mica més de sal i el sucre. Deixeu que es cuini uns minuts, afegiu-hi les llenties, l'arròs i la llet de coco, remeneu bé i deixeu-ho un parell de minuts més. Tasteu-ho i ajusteu els ingredients al gust.
  6. Quan ja estigui llest, afegiu-hi la kale i remeneu bé, salteu un minut i retireu del foc perquè no es cuini més.
  7. En una altra paella petita i sense oli, daureu lleugerament els pinyons.
  8. Quan la carbassa estigui tendra, retireu una mica de la carn amb una cullereta i ompliu amb l'arròs. Acabeu el plat amb una mica de coriandre fresc, els pinyons i la col. Si us ve de gust, regueu-ho amb una mica de llet de coco.
  9. Es pot acompanyar amb una amanida de canonges amb llevat nutricional, sal, oli i llimona.
  10. Per fer la col llombarda, filetegeu-la amb una mandolina i poseu-la en un bol. Afegiu la resta d'ingredients i feu massatges un minut perquè s'estovi. Ja està a punt per menjar, encara que també es pot conservar a la nevera uns 4 dies.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 220 ° C.
  2. Renteu la carabassa, assequeu-la i partiu-la per la meitat. Amb l’ajuda d’una cullera, retireu les llavors i els “fils” que pugui tenir. Pinteu amb una mica d’oli de coco, afegiu-hi una mica de sal i introduïu-la a la part mitjana del forn uns 25 minuts o fins que estigui tendra.
  3. Retireu les tiges de la col kale i talleu en juliana. Reserveu.
  4. Filetegeu la ceba, piqueu els alls i el gingebre i poseu-ho en una paella calenta amb una mica d’oli de coco i sal. Deixeu-ho uns minuts a foc mitjà, amb cura que no es cremin.
  5. Afegiu-hi el tomàquet, les espècies, una mica més de sal i el sucre. Deixeu que es cuini uns minuts, afegiu-hi les llenties, l’arròs i la llet de coco, remeneu bé i deixeu-ho un parell de minuts més. Tasteu-ho i ajusteu els ingredients al gust.
  6. Quan ja estigui llest, afegiu-hi la kale i remeneu bé, salteu un minut i retireu del foc perquè no es cuini més.
  7. En una altra paella petita i sense oli, daureu lleugerament els pinyons.
  8. Quan la carbassa estigui tendra, retireu una mica de la carn amb una cullereta i ompliu amb l’arròs. Acabeu el plat amb una mica de coriandre fresc, els pinyons i la col. Si us ve de gust, regueu-ho amb una mica de llet de coco.
  9. Es pot acompanyar amb una amanida de canonges amb llevat nutricional, sal, oli i llimona.
  10. Per fer la col llombarda, filetegeu-la amb una mandolina i poseu-la en un bol. Afegiu la resta d’ingredients i feu massatges un minut perquè s’estovi. Ja està a punt per menjar, encara que també es pot conservar a la nevera uns 4 dies.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat