Carbassons en escabetx amb allioli de safrà

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Aquests carbassons escabetxats amb vinagre de poma aromatitzat amb romaní i farigola són una recepta refrescant de sabor mediterrani i de textura cruixent amb un toc àcid.

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts + 3h de marinat

Ingredients

  • 10 carbassons rodons (o 4-6 allargats)
  • 250 ml de vinagre de sidra de poma (bio sense pasteuritzar)
  • 1 l d’aigua mineral
  • 1 c. p. de pebre en gra
  • 1 c. p. de llavors de coriandre
  • 1 tassa de julivert fresc
  • 1 tassa de farigola fresca
  • Un parell de branques de romaní fresc
  • 1 ceba vermella
  • Un pessic de sal marina

Per a l’allioli de safrà

  • 200 g d’anacards (remullats unes hores)
  • 1 c. s. d’OOVE
  • Aigua mineral (segons la textura que vulguem)
  • Suc de mitja llimona
  • Un pessic de sal marina
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon
  • 1 gra d’all
  • Un pessic generós de safrà

Dieta

  • Ceto
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Carbassons en escabetx amb allioli de safrà

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4 - 6
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    50 minuts + 3h de marinat

Aquests carbassons escabetxats amb vinagre de poma aromatitzat amb romaní i farigola són una recepta refrescant de sabor mediterrani i de textura cruixent amb un toc àcid.


Ingredients

  • 10 carbassons rodons (o 4-6 allargats)
  • 250 ml de vinagre de sidra de poma (bio sense pasteuritzar)
  • 1 l d’aigua mineral
  • 1 c. p. de pebre en gra
  • 1 c. p. de llavors de coriandre
  • 1 tassa de julivert fresc
  • 1 tassa de farigola fresca
  • Un parell de branques de romaní fresc
  • 1 ceba vermella
  • Un pessic de sal marina
Per a l’allioli de safrà
  • 200 g d’anacards (remullats unes hores)
  • 1 c. s. d’OOVE
  • Aigua mineral (segons la textura que vulguem)
  • Suc de mitja llimona
  • Un pessic de sal marina
  • 1 c.p. de mostassa de Dijon
  • 1 gra d’all
  • Un pessic generós de safrà

Elaboració

Per a l'escabetx

  1. En un cassó, barregeu el vinagre, l’aigua mineral i afegiu la ceba tallada a anelles fines (guardeu-ne una mica per al final), la farigola, el romaní, les tiges del julivert tallades, el pebre i les llavors de coriandre.
  2. Feu que bulli, abaixeu el foc i deixeu que cogui 5 minuts lentament.
  3. Talleu el carbassó a trossos no gaire petits i cuineu-los al vapor durant uns 25-30 minuts o fins que estiguin al dente.
  4. Esteneu-los en una safata i regueu-los (sense arribar a tapar del tot) amb el vinagre. Tapeu-los i deixeu-los marinar 2 o 3 hores o fins i tot tota la nit a la nevera.

Per a l'allioli de safrà

  1. Tritureu els anacards escorreguts amb l’aigua mineral i la resta d’ingredients fins que quedi una textura cremosa. Corregiu amb més líquid si cal.
  2. Moleu un polsim generós de safrà en un morter fins que es converteixi en pols. Afegiu-hi 2 cullerades d’aigua bullent i deixeu que reposi 5 minuts. Aboqueu la infusió a l’allioli i barregeu-ho bé.
  3. Traieu els carbassons de la nevera unes hores abans de servir.
  4. Decoreu-los amb les fulles de julivert tallades i anelles de ceba. Acompanyeu-los amb l’allioli.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per a l’escabetx

  1. En un cassó, barregeu el vinagre, l’aigua mineral i afegiu la ceba tallada a anelles fines (guardeu-ne una mica per al final), la farigola, el romaní, les tiges del julivert tallades, el pebre i les llavors de coriandre.
  2. Feu que bulli, abaixeu el foc i deixeu que cogui 5 minuts lentament.
  3. Talleu el carbassó a trossos no gaire petits i cuineu-los al vapor durant uns 25-30 minuts o fins que estiguin al dente.
  4. Esteneu-los en una safata i regueu-los (sense arribar a tapar del tot) amb el vinagre. Tapeu-los i deixeu-los marinar 2 o 3 hores o fins i tot tota la nit a la nevera.

Per a l’allioli de safrà

  1. Tritureu els anacards escorreguts amb l’aigua mineral i la resta d’ingredients fins que quedi una textura cremosa. Corregiu amb més líquid si cal.
  2. Moleu un polsim generós de safrà en un morter fins que es converteixi en pols. Afegiu-hi 2 cullerades d’aigua bullent i deixeu que reposi 5 minuts. Aboqueu la infusió a l’allioli i barregeu-ho bé.
  3. Traieu els carbassons de la nevera unes hores abans de servir.
  4. Decoreu-los amb les fulles de julivert tallades i anelles de ceba. Acompanyeu-los amb l’allioli.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat