Cassoleta amb crema pastissera d’arrels

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

Per quan sentim l'impuls de voler consumir alguna cosa dolça, els dolços saludables són la nostra opció.  Amb una mica de pastanaga, xufa, coco, cúrcuma i llimona podem tenir unes cassoletes dolces amb crema d'alló més bones.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    2 hores

Ingredients

  • 1 T de móres blanques deshidratades
  • 1 c de gingebre en pols
  • 2 C d’oli de coco de primera premsada en fred (cru), en estat líquid
  • 1 C de farina de coco o de xufa
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre

Per a la crema pastissera d’arrels

  • 1 pastanaga gran (uns 100 g)
  • 1 T d’orxata de xufa
  • 1/2 cm d’arrel de cúrcuma fresca o 1/8 c de cúrcuma en pols
  • 1/4 T d’oli de coco de primera premsada en fred (cru), en estat líquid
  • 1/2 c de ratlladura de llimona

Per a decorar

  • Coco a làmines o a dauets al gust
  • 1 C de llavors de cànem
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Cassoleta amb crema pastissera d’arrels

Postres, esmorzars i berenars  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Alta
  • Temps:
    2 hores

Per quan sentim l'impuls de voler consumir alguna cosa dolça, els dolços saludables són la nostra opció.  Amb una mica de pastanaga, xufa, coco, cúrcuma i llimona podem tenir unes cassoletes dolces amb crema d'alló més bones.


Ingredients

  • 1 T de móres blanques deshidratades
  • 1 c de gingebre en pols
  • 2 C d'oli de coco de primera premsada en fred (cru), en estat líquid
  • 1 C de farina de coco o de xufa
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre

Per a la crema pastissera d'arrels

  • 1 pastanaga gran (uns 100 g)
  • 1 T d'orxata de xufa
  • 1/2 cm d'arrel de cúrcuma fresca o 1/8 c de cúrcuma en pols
  • 1/4 T d'oli de coco de primera premsada en fred (cru), en estat líquid
  • 1/2 c de ratlladura de llimona

Per a decorar

  • Coco a làmines o a dauets al gust
  • 1 C de llavors de cànem
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre

Elaboració

  1. Barregeu tots els ingredients per a la massa en un processador de cuina i tritureu fins a obtenir una massa modelable.
  2. Folreu 4 motlles desemmotllables per a cassoletes petites amb paper d'enfornar. També es poden fer servir gotets; en aquest cas no cal folrar.
  3. Dividiu la massa en quatre parts i pressioneu amb els dits cobrint la base dels motlles o dels gotets fins a obtenir una massa homogènia i ben premsada.
  4. Reserveu a la nevera durant una hora com a mínim.
  5. Renteu i raspeu la pastanaga amb un raspall per a verdures per treure part de l’amargor, encara que també part dels antioxidants. De tota manera, raspant amb un raspall per a verdures preservem moltes més propietats que si fem servir un pelador.
  6. Trossegeu i tritureu en una batedora de got al costat de l'oli de coco i la cúrcuma.
  7. Afegiu l'orxata i batre en una batedora de got turbo a alta potència durant dos minuts.
  8. Si no teniu batedora de got, podeu posar l'orxata en un cassó i cuinar-la a foc molt baix durant uns 15 minuts sense deixar de remenar amb una cullera de fusta. Sorpresa: l'orxata conté prou midó per espessir fins a arribar a tenir textura de crema sense necessitat de cap espessidor extra. Un cop l'orxata s'ha convertit en crema, combineu en una batedora de got amb la pastanaga, la cúrcuma i l'oli de coco i batre fins a obtenir una crema molt homogènia i suau.
  9. Afegiu ara la ratlladura de llimona i barregeu bé amb una cullera. Cal no batre la ratlladura de llimona, perquè no amargui la barreja.
  10. Traieu les cassoletes o gotets de la nevera i ompliu-les amb la crema de pastanaga.
  11. Decoreu amb coco a làmines o a dauets, llavors de cànem i nou moscada en pols.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Barregeu tots els ingredients per a la massa en un processador de cuina i tritureu fins a obtenir una massa modelable.
  2. Folreu 4 motlles desemmotllables per a cassoletes petites amb paper d’enfornar. També es poden fer servir gotets; en aquest cas no cal folrar.
  3. Dividiu la massa en quatre parts i pressioneu amb els dits cobrint la base dels motlles o dels gotets fins a obtenir una massa homogènia i ben premsada.
  4. Reserveu a la nevera durant una hora com a mínim.
  5. Renteu i raspeu la pastanaga amb un raspall per a verdures per treure part de l’amargor, encara que també part dels antioxidants. De tota manera, raspant amb un raspall per a verdures preservem moltes més propietats que si fem servir un pelador.
  6. Trossegeu i tritureu en una batedora de got al costat de l’oli de coco i la cúrcuma.
  7. Afegiu l’orxata i batre en una batedora de got turbo a alta potència durant dos minuts.
  8. Si no teniu batedora de got, podeu posar l’orxata en un cassó i cuinar-la a foc molt baix durant uns 15 minuts sense deixar de remenar amb una cullera de fusta. Sorpresa: l’orxata conté prou midó per espessir fins a arribar a tenir textura de crema sense necessitat de cap espessidor extra. Un cop l’orxata s’ha convertit en crema, combineu en una batedora de got amb la pastanaga, la cúrcuma i l’oli de coco i batre fins a obtenir una crema molt homogènia i suau.
  9. Afegiu ara la ratlladura de llimona i barregeu bé amb una cullera. Cal no batre la ratlladura de llimona, perquè no amargui la barreja.
  10. Traieu les cassoletes o gotets de la nevera i ompliu-les amb la crema de pastanaga.
  11. Decoreu amb coco a làmines o a dauets, llavors de cànem i nou moscada en pols.

Els apunts de Consol Rodríguez

Encara que per a aquestes cassoletes proposo una preciosa i deliciosa crema pastissera de pastanagues, també podeu variar i optar per la crema rosa del Pastís de pastanaga lila i decorar amb figues fresques, o la mousse de cacau del Pastís mousse de cacau i figues i decorar amb festucs i ratlladura de taronja. Amb una mica de creativitat tindrem un repertori de dolços saludables d’allò més variat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat