Col llombarda amb espigalls al curri

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Aquest àpat es un trio guanyador de salut; amb el seu arròs basmati integral, la col llombarda i els espigalls a l'aroma del curri.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 tassa d’arròs integral basmati
  • 1 col llombarda petita
  • 1 manat d’espigalls
  • 1 gra d’all
  • 1 llimona
  • mitja ceba
  • 1 cullerada d’oli de coco bio de pressió en fred
  • 1 c.s. d’oli de sèsam bio de pressió en fred
  • 1 culleradeta de llavors d’anís verd
  • 1 culleradeta de comí
  • 1/2 culleradeta de pols de llavors de mostassa
  • 1 llauna petita de llet de coco
  • 1 c.s. de flors seques de calèndula

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Col llombarda amb espigalls al curri

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Aquest àpat es un trio guanyador de salut; amb el seu arròs basmati integral, la col llombarda i els espigalls a l'aroma del curri.


Ingredients

  • 1 tassa d'arròs integral basmati
  • 1 col llombarda petita
  • 1 manat d'espigalls
  • 1 gra d'all
  • 1 llimona
  • mitja ceba
  • 1 cullerada d'oli de coco bio de pressió en fred
  • 1 c.s. d'oli de sèsam bio de pressió en fred
  • 1 culleradeta de llavors d'anís verd
  • 1 culleradeta de comí
  • 1/2 culleradeta de pols de llavors de mostassa
  • 1 llauna petita de llet de coco
  • 1 c.s. de flors seques de calèndula

Elaboració

  1. Coeu la tassa d'arròs basmati amb dues tasses i mitja d'aigua mineral durant 20 minuts. Afegiu-hi una mica de sal marina i una mica de ratlladura de llimona.
  2. Mentre cou l'arròs, escalfeu la cullerada de l'oli de coco i torreu lleugerament el comí, l'anís i la pols de mostassa. Afegiu la llombarda tallada molt fina, unes gotetes de llimona per fixar el color i la llauna de llet coco. Deixeu-ho coure a foc suau i tapat durant 10 minuts. La llombarda ha de quedar al dente. Reserveu.
  3. Salteu la mitja ceba en una mica d'oli de sèsam i quan s’hagi estovat (si s’asseca podeu afegir-hi una mica d'aigua), afegiu-hi el gra d'all molt trinxat, els espigalls picats i una mica de sal marina. Tapeu-ho i deixeu-ho coure de 8 a 10 segons. De seguida puja la intensitat i la brillantor del color verd.
Finalment, munteu el plat separant els colors i decoreu l'arròs basmati amb les flors de calèndula macerades en oli de sèsam.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Coeu la tassa d’arròs basmati amb dues tasses i mitja d’aigua mineral durant 20 minuts. Afegiu-hi una mica de sal marina i una mica de ratlladura de llimona.
  2. Mentre cou l’arròs, escalfeu la cullerada de l’oli de coco i torreu lleugerament el comí, l’anís i la pols de mostassa. Afegiu la llombarda tallada molt fina, unes gotetes de llimona per fixar el color i la llauna de llet coco. Deixeu-ho coure a foc suau i tapat durant 10 minuts. La llombarda ha de quedar al dente. Reserveu.
  3. Salteu la mitja ceba en una mica d’oli de sèsam i quan s’hagi estovat (si s’asseca podeu afegir-hi una mica d’aigua), afegiu-hi el gra d’all molt trinxat, els espigalls picats i una mica de sal marina. Tapeu-ho i deixeu-ho coure de 8 a 10 segons. De seguida puja la intensitat i la brillantor del color verd.

Finalment, munteu el plat separant els colors i decoreu l’arròs basmati amb les flors de calèndula macerades en oli de sèsam.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat