Coliflor dolça en infusió de romaní i avellanes

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Deixa't sorprendre amb la cremosa textura de la coliflor infusionada amb branques de romaní, llorer i uns grans d’all en beguda vegetal!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 coliflor mitjana
  • 600 ml de beguda vegetal (jo n’he fet servir d’arròs i avellana)
  • 2 grans d’all pelats
  • 2 branques de romaní fresc
  • 1 fulla de llorer
  • Sal marina
  • Pebre negre mòlt

Per a les avellanes especials

  • 1 grapat d’avellanes sense torrar
  • 1 c.p. de curri en pols
  • 1 c.p. de canyella en pols
  • Sal marina en escates

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Coliflor dolça en infusió de romaní i avellanes

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Deixa't sorprendre amb la cremosa textura de la coliflor infusionada amb branques de romaní, llorer i uns grans d’all en beguda vegetal!


Ingredients

  • 1 coliflor mitjana
  • 600 ml de beguda vegetal (jo n’he fet servir d’arròs i avellana)
  • 2 grans d’all pelats
  • 2 branques de romaní fresc
  • 1 fulla de llorer
  • Sal marina
  • Pebre negre mòlt

Per a les avellanes especials

  • 1 grapat d’avellanes sense torrar
  • 1 c.p. de curri en pols
  • 1 c.p. de canyella en pols
  • Sal marina en escates

Elaboració

  1. Escalfeu la beguda vegetal amb els grans d’all pelats, la fulla de llorer i un parell de branques de romaní. Quan arrrenqui el bull, deixeu-ho un parell de minuts a foc suau i apagueu el foc.
  2. Retireu els alls, el llorer i el romaní i poseu a bullir les flors de coliflor durant uns 7-10 minuts o fins que estiguin tendres.
  3. Tritureu-ho amb una batedora o robot fins que quedi una textura ben cremosa. Corregiu de sal i pebre i reserveu la crema. Si li cal més líquid, afegiu-hi beguda vegetal.
  4. Emboliqueu amb un drap les avellanes i trenqueu-les amb un corró a trossos no gaire petits.
  5. Esteneu les avellanes en una safata per a forn sobre paper especial i afegiu-hi les espècies i la sal. Torreu-les a temperatura mitjana durant uns 5-10 minuts (en funció del forn) i fins que estiguin daurades. Cal vigilar que no es cremin.
  6. Repartiu la crema en bols individuals i decoreu-la amb les avellanes torrades i fulles de romaní al gust.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escalfeu la beguda vegetal amb els grans d’all pelats, la fulla de llorer i un parell de branques de romaní. Quan arrrenqui el bull, deixeu-ho un parell de minuts a foc suau i apagueu el foc.
  2. Retireu els alls, el llorer i el romaní i poseu a bullir les flors de coliflor durant uns 7-10 minuts o fins que estiguin tendres.
  3. Tritureu-ho amb una batedora o robot fins que quedi una textura ben cremosa. Corregiu de sal i pebre i reserveu la crema. Si li cal més líquid, afegiu-hi beguda vegetal.
  4. Emboliqueu amb un drap les avellanes i trenqueu-les amb un corró a trossos no gaire petits.
  5. Esteneu les avellanes en una safata per a forn sobre paper especial i afegiu-hi les espècies i la sal. Torreu-les a temperatura mitjana durant uns 5-10 minuts (en funció del forn) i fins que estiguin daurades. Cal vigilar que no es cremin.
  6. Repartiu la crema en bols individuals i decoreu-la amb les avellanes torrades i fulles de romaní al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat