Cols de Brussel·les, nabius, pinyons i Idiazàbal

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

Sucoses i cruixents cols de Brussel·les, tallades a tires i regades amb una salsa cítrica i especiada amb un exclusiu formatge DOP Idiazábal de pastor fumat, pinyons torrats i uns nabius deshidratats deliciosos.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • Cols de Brussel·les (unes 20 unitats)
  • Formatge Idiazábal DOP (al gust)
  • Nabius vermells deshidratats (al gust)
  • Pinyons (al gust)
  • Escates de sal
  • Pebre negre mòlt

Per a la salsa

  • 6 c.s. d’OOVE
  • Ratlladura d’1 mandarina
  • Suc de ½ mandarina
  • Suc de ½ llimona
  • 1 c.s. de concentrat de poma Cal Valls (o una altra melassa o xarop natural)
  • 1 polsim de gingebre en pols
  • 1 polsim de comí en pols

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Cols de Brussel·les, nabius, pinyons i Idiazàbal

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Sucoses i cruixents cols de Brussel·les, tallades a tires i regades amb una salsa cítrica i especiada amb un exclusiu formatge DOP Idiazábal de pastor fumat, pinyons torrats i uns nabius deshidratats deliciosos.


Ingredients

  • Cols de Brussel·les (unes 20 unitats)
  • Formatge Idiazábal DOP (al gust)
  • Nabius vermells deshidratats (al gust)
  • Pinyons (al gust)
  • Escates de sal
  • Pebre negre mòlt

Per a la salsa

  • 6 c.s. d’OOVE
  • Ratlladura d’1 mandarina
  • Suc de ½ mandarina
  • Suc de ½ llimona
  • 1 c.s. de concentrat de poma Cal Valls (o una altra melassa o xarop natural)
  • 1 polsim de gingebre en pols
  • 1 polsim de comí en pols

Elaboració

  1. Renteu les cols de Brussel·les i talleu-ne bé la tija perquè s’aguantin dretes. Retireu les fulles exteriors més dures (les podeu aprofitar per al brou). Talleu-les a tires fines (d’uns 3 mm.). Preescalfeu el forn.
  2. Barregeu els ingredients de la salsa en un bol, regueu les cols amb la mescla i deixeu marinar uns 15 minuts perquè s’impregnin dels sabors. Escorreu-les bé de l’excés de salsa i esteneu-les en una safata de forn sobre paper especial.
  3. Enforneu-les uns 180-200 °C i sense ventilador durant uns 15-20 minuts o fins que estiguin daurades.
  4. Serviu les cols encara ben calentes en una safata i poseu-hi làmines d’Idiazábal per sobre perquè es fonguin una mica. Salpebreu al gust i afegiu-hi els pinyons torrats i els nabius prèviament hidratats. Si us ve de gust, acabeu de decorar el plat amb fulles de menta fresca.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Renteu les cols de Brussel·les i talleu-ne bé la tija perquè s’aguantin dretes. Retireu les fulles exteriors més dures (les podeu aprofitar per al brou). Talleu-les a tires fines (d’uns 3 mm.). Preescalfeu el forn.
  2. Barregeu els ingredients de la salsa en un bol, regueu les cols amb la mescla i deixeu marinar uns 15 minuts perquè s’impregnin dels sabors. Escorreu-les bé de l’excés de salsa i esteneu-les en una safata de forn sobre paper especial.
  3. Enforneu-les uns 180-200 °C i sense ventilador durant uns 15-20 minuts o fins que estiguin daurades.
  4. Serviu les cols encara ben calentes en una safata i poseu-hi làmines d’Idiazábal per sobre perquè es fonguin una mica. Salpebreu al gust i afegiu-hi els pinyons torrats i els nabius prèviament hidratats. Si us ve de gust, acabeu de decorar el plat amb fulles de menta fresca.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat