Compota de pastanaga i poma i hidratat de xia

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Si busqueu un plat digestiu, reconfortant i que deixi el paladar a gust, aquí teniu aquesta compota de pastanaga i poma amb hidratat de xia; un àpat complet amb alguns dels aliments més nutritius i saludables que hi ha.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 nit de repòs
© Becky Lawton

Ingredients

  • 2 c.s. de llavors de xia
  • Mig got de beguda vegetal
  • 1 poma
  • 1 pastanaga
  • La pela d’una llimona
  • 1 branca de canyella
  • 1 trosset de cúrcuma fresca d’1 cm aproximadament (opcional)
  • Per endolcir: edulcorant natural al gust
  • 1 culleradeta de kuzu (opcional)

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Compota de pastanaga i poma i hidratat de xia

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts + 1 nit de repòs

Si busqueu un plat digestiu, reconfortant i que deixi el paladar a gust, aquí teniu aquesta compota de pastanaga i poma amb hidratat de xia; un àpat complet amb alguns dels aliments més nutritius i saludables que hi ha.


Ingredients

  • 2 c.s. de llavors de xia
  • Mig got de beguda vegetal
  • 1 poma
  • 1 pastanaga
  • La pela d'una llimona
  • 1 branca de canyella
  • 1 trosset de cúrcuma fresca d'1 cm aproximadament (opcional)
  • Per endolcir: edulcorant natural al gust
  • 1 culleradeta de kuzu (opcional)

Elaboració

  1. La nit anterior, poseu a coure la poma trossejada amb la pastanaga, la pela de llimona, la canyella i prou aigua per cobrir-ho tot. Porteu-ho al foc a coure fins que estigui tendre.
  2. Coleu el brou (reserveu) i tritureu la poma, la pastanaga i la cúrcuma fins a tenir una crema.
  3. L'endemà, poseu les llavors de xia amb la beguda vegetal i deixeu-ho prou temps perquè s'hidratin.
  4. Serviu la crema amb les llavors de xia hidratades.
  5. Si voleu aprofitar el brou de la cocció, dissoleu la culleradeta de kuzu en una mica d'aigua freda, afegiu-la al brou, porteu-ho al foc i deixeu que arribi al punt d'ebullició.
  6. Retireu i beveu. Molt reparador de la mucosa digestiva, ja que té efecte prebiòtic!

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. La nit anterior, poseu a coure la poma trossejada amb la pastanaga, la pela de llimona, la canyella i prou aigua per cobrir-ho tot. Porteu-ho al foc a coure fins que estigui tendre.
  2. Coleu el brou (reserveu) i tritureu la poma, la pastanaga i la cúrcuma fins a tenir una crema.
  3. L’endemà, poseu les llavors de xia amb la beguda vegetal i deixeu-ho prou temps perquè s’hidratin.
  4. Serviu la crema amb les llavors de xia hidratades.
  5. Si voleu aprofitar el brou de la cocció, dissoleu la culleradeta de kuzu en una mica d’aigua freda, afegiu-la al brou, porteu-ho al foc i deixeu que arribi al punt d’ebullició.
  6. Retireu i beveu. Molt reparador de la mucosa digestiva, ja que té efecte prebiòtic!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat