Conill en escabetx

Plat principal  |  Laura Garcia

El conill és una carn blanca baixa en greixos i amb un sabor intens. Hi ha moltes maneres de cuinar-la; amb arròs, al forn, amb allada, en salsa, o en escabetx, la nostra proposta per a aquesta setmana. Com tots els escabetxos, aquest pot servir-se calent, tebi o fred.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • Un conill tallat a quarts (1,2 kg aproximadament)
  • 200 g de ceba
  • 100 g de pastanaga
  • 125 ml de brou o aigua
  • 85 ml d’OOVE per fer l’escabetx + 2 c.s. per segellar la carn
  • 85 ml de vinagre de poma
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans d’all
  • Farigola
  • Sal
  • Pebre

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Conill en escabetx

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

El conill és una carn blanca baixa en greixos i amb un sabor intens. Hi ha moltes maneres de cuinar-la; amb arròs, al forn, amb allada, en salsa, o en escabetx, la nostra proposta per a aquesta setmana. Com tots els escabetxos, aquest pot servir-se calent, tebi o fred.


Ingredients

  • Un conill tallat a quarts (1,2 kg aproximadament)
  • 200 g de ceba
  • 100 g de pastanaga
  • 125 ml de brou o aigua
  • 85 ml d’OOVE per fer l’escabetx + 2 c.s. per segellar la carn
  • 85 ml de vinagre de poma
  • 2 fulles de llorer
  • 2 grans d’all
  • Farigola
  • Sal
  • Pebre

Elaboració

  1. Escalfeu 2 cullerades d’oli en una cassola grossa a foc mitjà.
  2. Salpebreu els trossos de conill per totes bandes i segelleu per tandes a la cassola, uns 2 minuts per cada costat. Una vegada estiguin a punt, reserveu-los en un plat.
  3. Talleu la ceba a la juliana i afegiu-la a la cassola. Salteu durant un parell de minuts, desglaçant la base de l’olla amb un cullerot de fusta.
  4. Afegiu-hi la pastanaga a rodanxes, l’all laminat, el llorer i un bon polsim de farigola. Remeneu-ho.
  5. Poseu els trossos de conill sobre la base de verdures.
  6. Afegiu-hi l’oli d’oliva, el vinagre de poma i l’aigua o brou. Sacsegeu una mica la cassola per barrejar els líquids i tapeu-la.
  7. Cuineu-ho a foc mitjà durant uns 30 minuts.
  8. Apagueu el foc i deixeu que reposi amb la tapa uns 15 minuts més.
  9. Serviu cada tros amb una bona cullerada de la salsa i les verdures, i completeu el menú amb una amanida de fulles amargues.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu 2 cullerades d’oli en una cassola grossa a foc mitjà.
  2. Salpebreu els trossos de conill per totes bandes i segelleu per tandes a la cassola, uns 2 minuts per cada costat. Una vegada estiguin a punt, reserveu-los en un plat.
  3. Talleu la ceba a la juliana i afegiu-la a la cassola. Salteu durant un parell de minuts, desglaçant la base de l’olla amb un cullerot de fusta.
  4. Afegiu-hi la pastanaga a rodanxes, l’all laminat, el llorer i un bon polsim de farigola. Remeneu-ho.
  5. Poseu els trossos de conill sobre la base de verdures.
  6. Afegiu-hi l’oli d’oliva, el vinagre de poma i l’aigua o brou. Sacsegeu una mica la cassola per barrejar els líquids i tapeu-la.
  7. Cuineu-ho a foc mitjà durant uns 30 minuts.
  8. Apagueu el foc i deixeu que reposi amb la tapa uns 15 minuts més.
  9. Serviu cada tros amb una bona cullerada de la salsa i les verdures, i completeu el menú amb una amanida de fulles amargues.

Els apunts de la Laura García

  • Quan es compra un conill, se sol incloure sempre el fetge. Hi ha dues opcions: fer-ne paté, o afegir-lo al guisat al final, quan faltin uns 5 minuts. La calor romanent i el repòs seran suficients per cuinar-lo. Si s’afegeix al principi, podria quedar una mica amarg.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat