Crema de carbassó i xia amb zaatar

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Una crema de carbassó refrescant i aromàtica amb all, llavors de xia i zaatar, un preuat condiment originari de l’Antic Egipte amb profundes arrels històriques i emocionals.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 2 carbassons
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades de llavors de xia
  • 200 ml de brou de verdures
  • 1 c.p. de zaatar (jo ho he fet amb orenga i farigola, comí en pols i llavors de sèsam torrades)
  • Sal marina i pebre al gust
  • 1 c.s. d’oli d’oliva

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Crema de carbassó i xia amb zaatar

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    25 minuts

Una crema de carbassó refrescant i aromàtica amb all, llavors de xia i zaatar, un preuat condiment originari de l’Antic Egipte amb profundes arrels històriques i emocionals.


Ingredients

  • 2 carbassons
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerades de llavors de xia
  • 200 ml de brou de verdures
  • 1 c.p. de zaatar (jo ho he fet amb orenga i farigola, comí en pols i llavors de sèsam torrades)
  • Sal marina i pebre al gust
  • 1 c.s. d’oli d’oliva

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli d’oliva amb l’all laminat i daureu els carbassons tallats a rodanxes fines, durant 10-15 minuts fins que estiguin tendres. Moleu les llavors de xia. Tritureu els carbassons amb el brou, la pols de xia i un pessic de zaatar. Corregiu de sal i pebre, tapeu i deixeu que espesseixi i que es refredi uns minuts. Consumiu ben fresquet de la nevera amb zaatar empolvorat per sobre.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Escalfeu l’oli d’oliva amb l’all laminat i daureu els carbassons tallats a rodanxes fines, durant 10-15 minuts fins que estiguin tendres. Moleu les llavors de xia. Tritureu els carbassons amb el brou, la pols de xia i un pessic de zaatar. Corregiu de sal i pebre, tapeu i deixeu que espesseixi i que es refredi uns minuts. Consumiu ben fresquet de la nevera amb zaatar empolvorat per sobre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat