Crema d’hivern de fulles de rave

Plat principal, Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

Amb el fred se'ns fa difícil seguir fent amanides i oblidem incloure verdura crua a la nostra dieta. Us proposem aquesta ràpida crema d'hivern ideal per no tenir excuses i incloure verdura crua tot l’any.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 2 T ben premsades de fulles de rave
  • 1 T d’arrels de rave
  • 1 gra d’all, aixafat i amb la pell
  • 1/4 c de sal de l’Himàlaia o sal marina
  • 1 llimona, el suc
  • 2 C d’oli d’oliva verge extra
  • 1/8 c de pebre negre mòlt
  • 1/8 c de xili mòlt
  • 1 alvocat, sense la pell i sense la llavor

Per a l’allioli d’ametlla

  • 1/2 T d’ametlla crua, remullada durant 8 hores
  • 1/8 c de sal marina o de l’Himàlaia
  • 3 grans d’all, aixafats i amb la pell
  • 1/2 T d’aigua filtrada o de deu
  • 1 llimona, el suc
  • 3 T d’oli d’oliva verge extra

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Crema d’hivern de fulles de rave

Plat principal, Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    15 minuts

Amb el fred se'ns fa difícil seguir fent amanides i oblidem incloure verdura crua a la nostra dieta. Us proposem aquesta ràpida crema d'hivern ideal per no tenir excuses i incloure verdura crua tot l’any.


Ingredients

  • 2 T ben premsades de fulles de rave
  • 1 T d'arrels de rave
  • 1 gra d'all, aixafat i amb la pell
  • 1/4 c de sal de l’Himàlaia o sal marina
  • 1 llimona, el suc
  • 2 C d'oli d'oliva verge extra
  • 1/8 c de pebre negre mòlt
  • 1/8 c de xili mòlt
  • 1 alvocat, sense la pell i sense la llavor

Per a l’allioli d'ametlla

  • 1/2 T d'ametlla crua, remullada durant 8 hores
  • 1/8 c de sal marina o de l’Himàlaia
  • 3 grans d'all, aixafats i amb la pell
  • 1/2 T d'aigua filtrada o de deu
  • 1 llimona, el suc
  • 3 T d'oli d'oliva verge extra

Elaboració

Per a l'allioli d'ametlla

  1. En una batedora de vas, combineu les ametlles amb l'all, la sal, el suc de llimona i l'aigua.
  2. Bateu fins a obtenir una crema suau i espessa, però sense grumolls.
  3. Afegiu l'oli d'oliva, en un rajolí, a la mescla sense deixar de batre perquè lligui l’allioli.
  4. Reserveu. Tindreu més allioli del que fareu servir per decorar; la resta el podeu guardar a la nevera i fer servir com a amaniment. El podeu guardar a la nevera durant setmanes sense que es faci malbé.

Per a la crema de rave

  1. Combineu tots els ingredients en una batedora de vas i bateu fins a obtenir una crema densa i cremosa.
  2. Serviu en bols i decoreu amb l’allioli d'ametlles, un rajolí d'oli d'oliva verge extra, brots al gust i acompanyeu d'alguna fulla tipus endívia, radicchio o, fins i tot, bastonets d'api.
  3. També podeu decorar amb xucrut o col macerada ràpidament en suc de llimona. Al meu plat hi ha xucrut de col llombarda que m'agrada preparar per als de casa. D'aquesta manera tindreu algun element cruixent i sencer al plat, una altra textura saludable per gaudir.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

Per a l’allioli d’ametlla

  1. En una batedora de vas, combineu les ametlles amb l’all, la sal, el suc de llimona i l’aigua.
  2. Bateu fins a obtenir una crema suau i espessa, però sense grumolls.
  3. Afegiu l’oli d’oliva, en un rajolí, a la mescla sense deixar de batre perquè lligui l’allioli.
  4. Reserveu. Tindreu més allioli del que fareu servir per decorar; la resta el podeu guardar a la nevera i fer servir com a amaniment. El podeu guardar a la nevera durant setmanes sense que es faci malbé.

Per a la crema de rave

  1. Combineu tots els ingredients en una batedora de vas i bateu fins a obtenir una crema densa i cremosa.
  2. Serviu en bols i decoreu amb l’allioli d’ametlles, un rajolí d’oli d’oliva verge extra, brots al gust i acompanyeu d’alguna fulla tipus endívia, radicchio o, fins i tot, bastonets d’api.
  3. També podeu decorar amb xucrut o col macerada ràpidament en suc de llimona. Al meu plat hi ha xucrut de col llombarda que m’agrada preparar per als de casa. D’aquesta manera tindreu algun element cruixent i sencer al plat, una altra textura saludable per gaudir.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat