Crema de nyàmeres amb avellanes

Plat principal  |  Gina Estapé

Els tubercles són aliments molt nutritius i saludables que ens aporten hidrats de carboni de qualitat. Són ideals per a la tardor i, a més, són molt versàtils i els podem fer servir per preparar moltes receptes diferents.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 4 nyàmeres (500 g)
  • 1 patata petita (100 g)
  • ½ coliflor (200 g)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • aigua mineral natural
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • avellanes lleugerament torrades

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Crema de nyàmeres amb avellanes

Plat principal  |  Gina Estapé

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Els tubercles són aliments molt nutritius i saludables que ens aporten hidrats de carboni de qualitat. Són ideals per a la tardor i, a més, són molt versàtils i els podem fer servir per preparar moltes receptes diferents.


Ingredients

  • 4 nyàmeres (500 g)
  • 1 patata petita (100 g)
  • ½ coliflor (200 g)
  • 1 ceba mitjana
  • 2 grans d’all
  • 2-3 fulles de llorer
  • 1 branca de farigola
  • aigua mineral natural
  • sal marina
  • oli d’oliva verge
  • avellanes lleugerament torrades
 

Elaboració

  1. En una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes i els alls trinxats amb oli d’oliva verge i una culleradeta petita de sal durant 5-7 minuts.
  2. Peleu les nyàmeres i la patata i talleu-les a daus. Renteu i talleu la coliflor a flors.
  3. Afegiu les nyàmeres, la patata, la coliflor, les fulles de llorer i la branca de farigola a l’olla i ompliu d’aigua mineral fins a cobrir les verdures i una mica més. Afegiu-hi 1 culleradeta de sal marina.
  4. Feu bullir a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts (fins que punxeu la nyàmera i estigui tendra).
  5. Retireu les fulles de llorer i la branca de farigola i tritureu per aconseguir una crema homogènia. Si ha quedat massa espessa, s’hi pot afegir una mica més d’aigua o beguda vegetal d’ametlla i tornar a barrejar.
  6. Serviu la crema amb un rajolí d’oli d’oliva verge, farigola i unes avellanes.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. En una olla, salteu la ceba tallada a mitges llunes i els alls trinxats amb oli d’oliva verge i una culleradeta petita de sal durant 5-7 minuts.
  2. Peleu les nyàmeres i la patata i talleu-les a daus. Renteu i talleu la coliflor a flors.
  3. Afegiu les nyàmeres, la patata, la coliflor, les fulles de llorer i la branca de farigola a l’olla i ompliu d’aigua mineral fins a cobrir les verdures i una mica més. Afegiu-hi 1 culleradeta de sal marina.
  4. Feu bullir a foc mitjà i tapat durant 15-20 minuts (fins que punxeu la nyàmera i estigui tendra).
  5. Retireu les fulles de llorer i la branca de farigola i tritureu per aconseguir una crema homogènia. Si ha quedat massa espessa, s’hi pot afegir una mica més d’aigua o beguda vegetal d’ametlla i tornar a barrejar.
  6. Serviu la crema amb un rajolí d’oli d’oliva verge, farigola i unes avellanes.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat