Crema de superaliments amb crispetes aromatitzades

Plat principal  |  Cristina Arroyo

Aquesta crema deliciosa és un superaliment que ens promet un hivern intens, ple de salut, energia natural i molt bon humor gràcies a les crispetes aromatitzades amb parmesà i flors de romaní.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 400 g de nyàmeres
  • 1 ceba petita
  • 15 g de xiitakes deshidratats (remulleu-los en aigua calenta 1 h abans)
  • 3 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa de llet d’ametlles (sense sucre)
  • 1 c.p. de maca en pols
  • 1 c.p. de canyella en pols
  • Oli de coco
  • Sal marina
  • Pebre acabat de moldre

Per a les crispetes

  • Oli d’oliva verge extra
  • 40 g de blat de moro per a crispetes (certificat eco)
  • Parmesà ratllat fi
  • Branquetes de romaní en flor
  • Oli de sèsam torrat
  • Sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Crema de superaliments amb crispetes aromatitzades

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Aquesta crema deliciosa és un superaliment que ens promet un hivern intens, ple de salut, energia natural i molt bon humor gràcies a les crispetes aromatitzades amb parmesà i flors de romaní.


Ingredients

  • 400 g de nyàmeres
  • 1 ceba petita
  • 15 g de xiitakes deshidratats (remulleu-los en aigua calenta 1 h abans)
  • 3 tasses de brou de verdures
  • 1 tassa de llet d’ametlles (sense sucre)
  • 1 c.p. de maca en pols
  • 1 c.p. de canyella en pols
  • Oli de coco
  • Sal marina
  • Pebre acabat de moldre

Per a les crispetes

  • Oli d'oliva verge extra
  • 40 g de blat de moro per a crispetes (certificat eco)
  • Parmesà ratllat fi
  • Branquetes de romaní en flor
  • Oli de sèsam torrat
  • Sal marina

Elaboració

  1. Salteu la ceba tallada a llunes en l’oli de coco amb una mica de sal marina i pebre mòlt. Quan estigui feta, afegiu-hi les nyàmeres pelades i tallades a daus. Deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi els xiitakes escorreguts i el brou de verdures. Cuineu a foc lent durant uns 10-15 minuts i afegiu-hi la maca i la canyella perquè s’integrin els sabors. Retireu l’olla de foc i afegiu-hi la llet d’ametlles per batre-ho tot junt fins a obtenir una textura fina. Reserveu-ho calent.
  2. Prepareu les crispetes escalfant una mica d’oli d’oliva en un pot i afegiu-hi el blat de moro perquè s’impregni. Tapeu-lo i deixeu que explotin mentre moveu el pot. Retireu del foc quan parin de saltar. Poseu les crispetes calentes en un bol i barregeu amb el parmesà ratllat al gust i una mica de sal marina.
  3. Serviu la crema en bols individuals amb les crispetes aromatitzades, les flors de romaní i unes gotes d’oli de sèsam torrat.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Salteu la ceba tallada a llunes en l’oli de coco amb una mica de sal marina i pebre mòlt. Quan estigui feta, afegiu-hi les nyàmeres pelades i tallades a daus. Deixeu-ho coure uns minuts i afegiu-hi els xiitakes escorreguts i el brou de verdures. Cuineu a foc lent durant uns 10-15 minuts i afegiu-hi la maca i la canyella perquè s’integrin els sabors. Retireu l’olla de foc i afegiu-hi la llet d’ametlles per batre-ho tot junt fins a obtenir una textura fina. Reserveu-ho calent.
  2. Prepareu les crispetes escalfant una mica d’oli d’oliva en un pot i afegiu-hi el blat de moro perquè s’impregni. Tapeu-lo i deixeu que explotin mentre moveu el pot. Retireu del foc quan parin de saltar. Poseu les crispetes calentes en un bol i barregeu amb el parmesà ratllat al gust i una mica de sal marina.
  3. Serviu la crema en bols individuals amb les crispetes aromatitzades, les flors de romaní i unes gotes d’oli de sèsam torrat.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat