Crema de tardor amb nata d’ametlles

Plat principal, Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

Us heu fixat en el color que predomina en els fruits i vegetals de la tardor? Vermells, taronges, blaus, morats. De totes les estacions, la tardor ens porta els colors més intensos i els vegetals més carregats d'antioxidants.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 remolatxa gran
  • 1 pastanaga gran, morada o taronja
  • 1 caqui ben madur
  • 1 magrana, desgranada
  • 2 figues ben madures

Per a la nata d’ametlles

  • 1/4 T d’ametlles crues pelades
  • 1/4 T d’aigua filtrada o de deu
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre
  • 1 pessic de sal

Per a decorar

  • Un grapadet de bolets (xiitake, maitake, trompetes de la mort, camagrocs…)
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de sal
  • 2 C d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Crema de tardor amb nata d’ametlles

Plat principal, Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Us heu fixat en el color que predomina en els fruits i vegetals de la tardor? Vermells, taronges, blaus, morats. De totes les estacions, la tardor ens porta els colors més intensos i els vegetals més carregats d'antioxidants.


Ingredients

  • 1 remolatxa gran
  • 1 pastanaga gran, morada o taronja
  • 1 caqui ben madur
  • 1 magrana, desgranada
  • 2 figues ben madures

Per a la nata d'ametlles

  • 1/4 T d'ametlles crues pelades
  • 1/4 T d'aigua filtrada o de deu
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de nou moscada, acabada de moldre
  • 1 pessic de sal

Per a decorar

  • Un grapadet de bolets (xiitake, maitake, trompetes de la mort, camagrocs...)
  • 1 llimona, el suc
  • 1 pessic de sal
  • 2 C d'oli d'oliva verge extra de primera premsada en fred

Elaboració

  1. Talleu els bolets a trossets i barregeu-los amb el suc de llimona, la sal i una cullerada sopera d'oli d'oliva.
  2. Feu un petit massatge amb els dits fins que els bolets s'estovin i deixeu macerar mentre prepareu la crema.
  3. Renteu la remolatxa i la pastanaga i raspalleu-les amb un raspall per netejar verdures.
  4. Talleu-les a trossos grans i afegiu-los a una batedora de vas.
  5. Afegiu les figues i el caqui amb la pell, però obriu-lo primer per assegurar-vos que no hi poseu també les llavors, massa dures per triturar bé amb la batedora.
  6. Afegiu els grans de magrana, però reserveu-ne uns quants per decorar.
  7. Bateu la crema fins a obtenir una textura ben suau, i serviu en plats o bols.
  8. Per fer la nata, combineu tots els ingredients en una batedora de got i bateu-los fins a obtenir una mescla molt suau i sedosa.
  9. Decoreu les cremes amb la nata d'ametlles, l'oli d'oliva, els grans de magrana reservats i els bolets al gust.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Talleu els bolets a trossets i barregeu-los amb el suc de llimona, la sal i una cullerada sopera d’oli d’oliva.
  2. Feu un petit massatge amb els dits fins que els bolets s’estovin i deixeu macerar mentre prepareu la crema.
  3. Renteu la remolatxa i la pastanaga i raspalleu-les amb un raspall per netejar verdures.
  4. Talleu-les a trossos grans i afegiu-los a una batedora de vas.
  5. Afegiu les figues i el caqui amb la pell, però obriu-lo primer per assegurar-vos que no hi poseu també les llavors, massa dures per triturar bé amb la batedora.
  6. Afegiu els grans de magrana, però reserveu-ne uns quants per decorar.
  7. Bateu la crema fins a obtenir una textura ben suau, i serviu en plats o bols.
  8. Per fer la nata, combineu tots els ingredients en una batedora de got i bateu-los fins a obtenir una mescla molt suau i sedosa.
  9. Decoreu les cremes amb la nata d’ametlles, l’oli d’oliva, els grans de magrana reservats i els bolets al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat