Crep de pèsols amb verdures dolces i salsa de quefir

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Manyer

Sopar aviat i triar els ingredients adequats ajuda a aconseguir un son profund i regenerador entre molts d’altres avantatges, i els aliments rics en triptòfan com els ous i els pèsols són una opció excel·lent.

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

Per a la truita de pèsols

  • 2 ous eco
  • 100 g de pèsols congelats
  • 20 g de flocs de civada *
  • 1 grapat de fulles de coriandre
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • Oli d’oliva

Per a les verdures

  • 100 g de pastanaga tallada a dauets
  • 100 g de carbassó tallat a dauets
  • 80 g de ceba morada tallada a la juliana
  • 1 manat d’espinacs trossejats
  • 1 c.s. d’orenga
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • Oli d’oliva

Per a la salsa quefir

  • 3 c.s. de quefir de cabra
  • 1 c.p. de vinagre de poma sense pasteuritzar
  • 1 c.p. d’oli d’oliva
  • 1 c.p. de llavors de rosella
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • 1 grapat de fulles de coriandre picades

* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Manyer

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

cristinamanyer.com @cristinamanyer
 

Crep de pèsols amb verdures dolces i salsa de quefir

Plat principal, Condiments i salses  |  Cristina Manyer

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Sopar aviat i triar els ingredients adequats ajuda a aconseguir un son profund i regenerador entre molts d’altres avantatges, i els aliments rics en triptòfan com els ous i els pèsols són una opció excel·lent.


Ingredients

Per a la truita de pèsols

  • 2 ous eco
  • 100 g de pèsols congelats
  • 20 g de flocs de civada *
  • 1 grapat de fulles de coriandre
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • Oli d’oliva

Per a les verdures

  • 100 g de pastanaga tallada a dauets
  • 100 g de carbassó tallat a dauets
  • 80 g de ceba morada tallada a la juliana
  • 1 manat d’espinacs trossejats
  • 1 c.s. d’orenga
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • Oli d’oliva

Per a la salsa quefir

  • 3 c.s. de quefir de cabra
  • 1 c.p. de vinagre de poma sense pasteuritzar
  • 1 c.p. d’oli d’oliva
  • 1 c.p. de llavors de rosella
  • 1 pessic de sal marina
  • 1 pessic de pebre acabat de moldre
  • 1 grapat de fulles de coriandre picades
* Escolliu civada certificada per una alimentació lliure de gluten

Elaboració

  1. En un cassó, poseu-hi aigua mineral amb un pessic de sal i feu que arrenqui el bull. Feu-hi bullir els pèsols durant 2 minuts. Coleu-los i reserveu els pèsols i l’aigua.
  2. En una paella una mica calenta salteu la ceba vermella amb un rajolí d’oli d’oliva, un pessic de sal a foc mitjà fins que es comenci a estovar. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxi.
  3. Afegiu-hi la pastanaga, salteu durant uns 2 minuts. Afegiu-hi el carbassó, un pessic de sal, pebre i l’orenga i salteu 2 minuts més. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin les verdures.
  4. Afegiu-hi els espinacs i salteu durant 1 minut. Si ho necessiteu, afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin. Apagueu el foc i reserveu-ho tot en un bol.
  5. Bateu els ingredients de la crep fins a aconseguir una textura fina. Afegiu-hi unes quantes fulles de coriandre picades i remeneu-ho.
  6. A la mateixa paella de les verdures, escalfeu un rajolí d’oli (sense que fumegi) i aboqueu-hi la massa. Amb l’ajuda d’una cullera repartiu-la per tota la paella. Coeu-la a foc mitjà-baix i tapat durant 2 minuts o fins que estigui ben cuita.
  7. Serviu la crep amb les verdures a sobre i la salsa de quefir, que es fa barrejant tots els ingredients en un bol.
  • Notes: Si no us agrada el coriandre, es pot canviar per julivert.
  • Si sopeu tard, reduïu quantitats a la meitat.
  • És important que no us atipeu gaire a l’últim àpat del dia.

Cristina Manyer
Coach de salut i professora de cuina saludable i terapèutica

www.cristinamanyer.com @cristinamanyer

Elaboració

  1. En un cassó, poseu-hi aigua mineral amb un pessic de sal i feu que arrenqui el bull. Feu-hi bullir els pèsols durant 2 minuts. Coleu-los i reserveu els pèsols i l’aigua.
  2. En una paella una mica calenta salteu la ceba vermella amb un rajolí d’oli d’oliva, un pessic de sal a foc mitjà fins que es comenci a estovar. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxi.
  3. Afegiu-hi la pastanaga, salteu durant uns 2 minuts. Afegiu-hi el carbassó, un pessic de sal, pebre i l’orenga i salteu 2 minuts més. Afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin les verdures.
  4. Afegiu-hi els espinacs i salteu durant 1 minut. Si ho necessiteu, afegiu-hi miques d’aigua de pèsols per evitar que s’enganxin. Apagueu el foc i reserveu-ho tot en un bol.
  5. Bateu els ingredients de la crep fins a aconseguir una textura fina. Afegiu-hi unes quantes fulles de coriandre picades i remeneu-ho.
  6. A la mateixa paella de les verdures, escalfeu un rajolí d’oli (sense que fumegi) i aboqueu-hi la massa. Amb l’ajuda d’una cullera repartiu-la per tota la paella. Coeu-la a foc mitjà-baix i tapat durant 2 minuts o fins que estigui ben cuita.
  7. Serviu la crep amb les verdures a sobre i la salsa de quefir, que es fa barrejant tots els ingredients en un bol.
  • Notes: Si no us agrada el coriandre, es pot canviar per julivert.
  • Si sopeu tard, reduïu quantitats a la meitat.
  • És important que no us atipeu gaire a l’últim àpat del dia.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat