Creps verdes

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Mireia Galtés

Avui convertirem una simple crep en una font de nutrients i salut afegint hortalisses dins de la massa. Tot gràcies al carbassó, el bròquil o els espinacs, que li donaran un to verd i la faran d’allò més nutritiva. Descobreix com!

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • ½ bròquil
  • 1 carxofa
  • 1 ceba
  • ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs (segons temporada)
  • 4 ous ecològics codi 0
  • 1 tros de formatge de cabra (opcional)
  • 4 c. s. de farina de fajol o d’espelta
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Creps verdes

Pans, pizzes i similars, Plat principal  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Avui convertirem una simple crep en una font de nutrients i salut afegint hortalisses dins de la massa. Tot gràcies al carbassó, el bròquil o els espinacs, que li donaran un to verd i la faran d’allò més nutritiva. Descobreix com!


Ingredients

  • ½ bròquil
  • 1 carxofa
  • 1 ceba
  • ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs (segons temporada)
  • 4 ous ecològics codi 0
  • 1 tros de formatge de cabra (opcional)
  • 4 c. s. de farina de fajol o d’espelta
  • Orenga
  • Oli d’oliva verge
  • Sal

Elaboració

  1. Peleu i talleu a trossos ben petits la ceba. Salteu-la amb oli d’oliva a foc mitjà.
  2. Traieu les primeres fulles de la carxofa, talleu-ne la part de dalt i aprofiteu la de baix, la del cor. Incorporeu-la a la paella.
  3. Netegeu i talleu el tronc del bròquil, guardeu-lo. Trossegeu els arbres del bròquil i incorporeu-los al saltat. Afegiu la sal i un vas d’aigua per agilitzar el procés. Deixeu-ho coure uns 10 minuts i afegiu orenga o altres espècies al gust.

Per a fer els creps

  1. Bateu 4 ous, ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs, el tronc del bròquil, sal, pebre i orenga al gust. Incorporeu la farina de fajol i un tros gran de formatge de cabra perquè doni més gust. Torneu a batre fins que quedi una mescla uniforme sense grumolls.
  2. Retireu el saltat en un plat i comenceu a fer les creps a la mateixa paella. Incorporeu l’oli i escampeu-lo bé. Afegiu-hi 2-3 c. s. de la mescla i formeu un cercle amb una espàtula o amb la mateixa cullera. Deixeu 1-2 minuts que es faci i capgireu-la. Repetiu el procés amb tota la massa. Sortiran unes sis creps.
  3. Serviu la crep amb el saltat i afegiu-hi toppings al gust, com per exemple una mescla de llavors o formatge ratllat, i gaudiu del sopar.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Peleu i talleu a trossos ben petits la ceba. Salteu-la amb oli d’oliva a foc mitjà.
  2. Traieu les primeres fulles de la carxofa, talleu-ne la part de dalt i aprofiteu la de baix, la del cor. Incorporeu-la a la paella.
  3. Netegeu i talleu el tronc del bròquil, guardeu-lo. Trossegeu els arbres del bròquil i incorporeu-los al saltat. Afegiu la sal i un vas d’aigua per agilitzar el procés. Deixeu-ho coure uns 10 minuts i afegiu orenga o altres espècies al gust.

Per a fer els creps

  1. Bateu 4 ous, ½ carbassó o 1 grapat d’espinacs, el tronc del bròquil, sal, pebre i orenga al gust. Incorporeu la farina de fajol i un tros gran de formatge de cabra perquè doni més gust. Torneu a batre fins que quedi una mescla uniforme sense grumolls.
  2. Retireu el saltat en un plat i comenceu a fer les creps a la mateixa paella. Incorporeu l’oli i escampeu-lo bé. Afegiu-hi 2-3 c. s. de la mescla i formeu un cercle amb una espàtula o amb la mateixa cullera. Deixeu 1-2 minuts que es faci i capgireu-la. Repetiu el procés amb tota la massa. Sortiran unes sis creps.
  3. Serviu la crep amb el saltat i afegiu-hi toppings al gust, com per exemple una mescla de llavors o formatge ratllat, i gaudiu del sopar.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat