Dònuts d’ametlles i poma

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

Dels dònuts saludables, sense fregir i sense sucre, han sorgit aquests dònuts convertibles en minitortells de Pasqua, fets amb farina d'ametlles i puré de poma. Una alegría per tots els sentits.

  • Racions:
    12 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts
© Becky Lawton

Ingredients

  • 350 g de farina d’ametlles
  • 4 cullerades de xilitol
  • 1 culleradeta d’impulsor o llevat
  • 1 mica de sal marina
  • 120 g de compota de poma (unes 6 cullerades)
  • 5 ous
  • La ratlladura de dues mandarines (només la part taronja, no la blanca)
  • Crema de nous (per untar a sobre)

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Adriana Ortemberg

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg
 

Dònuts d’ametlles i poma

Postres, esmorzars i berenars  |  Adriana Ortemberg

  • Racions:
    12 unitats
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    40 minuts

Dels dònuts saludables, sense fregir i sense sucre, han sorgit aquests dònuts convertibles en minitortells de Pasqua, fets amb farina d'ametlles i puré de poma. Una alegría per tots els sentits.


Ingredients

  • 350 g de farina d’ametlles
  • 4 cullerades de xilitol
  • 1 culleradeta d’impulsor o llevat
  • 1 mica de sal marina
  • 120 g de compota de poma (unes 6 cullerades)
  • 5 ous
  • La ratlladura de dues mandarines (només la part taronja, no la blanca)
  • Crema de nous (per untar a sobre)

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 170 ºC i greixeu les cavitats del motlle amb una mica d’oli.
  2. Barregeu en un bol la farina d’ametlla, l’impulsor i la sal.
  3. En un altre bol, bateu els ous lleugerament, afegiu-hi el xilitol, la ratlladura de mandarina i la compota.
  4. Aboqueu els ingredients humits sobre els secs i barregeu.
  5. Aboqueu la barreja a les cavitats omplint fins a ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforneu 15 minuts i comproveu que estiguin cuits (si enfonseu un escuradents a la massa, ha de sortir sec).
  7. Deixeu refredar totalment abans de treure del motllo.
  8. Un cop fora del motlle, unteu amb la crema de nous i decoreu al gust.

Adriana Ortemberg
Naturòpata, escriptora de llibres d’alimentació i vida saludable i instructora de cuina vegetariana

@adriana_ortemberg

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 170 ºC i greixeu les cavitats del motlle amb una mica d’oli.
  2. Barregeu en un bol la farina d’ametlla, l’impulsor i la sal.
  3. En un altre bol, bateu els ous lleugerament, afegiu-hi el xilitol, la ratlladura de mandarina i la compota.
  4. Aboqueu els ingredients humits sobre els secs i barregeu.
  5. Aboqueu la barreja a les cavitats omplint fins a ¾ de la seva capacitat.
  6. Enforneu 15 minuts i comproveu que estiguin cuits (si enfonseu un escuradents a la massa, ha de sortir sec).
  7. Deixeu refredar totalment abans de treure del motllo.
  8. Un cop fora del motlle, unteu amb la crema de nous i decoreu al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat