Dònuts de pastanaga i gingebre amb toc de mandarina

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

Un àpat especial per tenir un dia rodó i saludable. Sense gluten, sense lactis i sense sucres afegits.

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

Ingredients

  • 100 g de pastanaga ratllada fina
  • 2 plàtans madurs
  • 2 ous ecològics
  • 60 g de iogurt vegetal de coco (Si preneu lactis, podeu substituir el iogurt de coco per un de natural i ecològic d’ovella)
  • 30 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 85 g de farina d’ametlla
  • 50 g de farina de fajol
  • 50 g de coco ratllat
  • 10 g de llevat en pols ecològic
  • 1 tros d’uns 5 cm de gingebre fresc
  • 1 c.p. de gingebre en pols
  • ½ c.p. de canyella en pols
  • La ratlladura d’1 mandarina

Per a la cobertura

  • 120 g de xocolata negra del 85%
  • Un pessic de gingebre en pols
  • Opcional per decorar: pol·len, crocant d’ametlla, coco ratllat…

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Dònuts de pastanaga i gingebre amb toc de mandarina

Postres, esmorzars i berenars  |  Gina Estapé

  • Racions:
    4 - 5
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    1h 10 minuts

Un àpat especial per tenir un dia rodó i saludable. Sense gluten, sense lactis i sense sucres afegits.


Ingredients

  • 100 g de pastanaga ratllada fina
  • 2 plàtans madurs
  • 2 ous ecològics
  • 60 g de iogurt vegetal de coco (Si preneu lactis, podeu substituir el iogurt de coco per un de natural i ecològic d’ovella)
  • 30 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 85 g de farina d’ametlla
  • 50 g de farina de fajol
  • 50 g de coco ratllat
  • 10 g de llevat en pols ecològic
  • 1 tros d’uns 5 cm de gingebre fresc
  • 1 c.p. de gingebre en pols
  • ½ c.p. de canyella en pols
  • La ratlladura d’1 mandarina

Per a la cobertura

  • 120 g de xocolata negra del 85%
  • Un pessic de gingebre en pols
  • Opcional per decorar: pol·len, crocant d’ametlla, coco ratllat...

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Peleu i aixafeu els plàtans fins a obtenir una textura semilíquida i ben homogènia. Després, col·loqueu el resultat en un bol.
  3. Afegiu-hi els ous, el iogurt vegetal i l’oli i bateu-ho tot junt.
  4. Peleu el gingebre i ratlleu-lo ben fi.
  5. Afegiu la pastanaga, el gingebre i la ratlladura de mandarina a la barreja anterior.
  6. En un altre bol, barregeu la farina d’ametlla, la farina de fajol, el coco ratllat, el llevat, el gingebre en pols i la canyella.
  7. Aboqueu els ingredients secs al bol dels humits i, amb una espàtula, barregeu-los fins que quedin ben integrats.
  8. Col·loqueu els motlles de dònut sobre una reixeta de forn i unteu els forats amb una mica d’oli. Després, aboqueu-hi la massa.
  9. Poseu els dònuts al forn i cuineu-los uns 20-25 minuts.
  10. Retireu-los i deixeu que es refredin abans de desemmotllar.
  11. Desfeu la xocolata al bany maria i afegiu-hi un pessic de gingebre en pols.
  12. Per fer la cobertura, aboqueu la xocolata per damunt dels dònuts i decoreu-la com us vingui de gust.
  13. Deixeu refredar fins que la xocolata s’hagi solidificat (per anar més de pressa, podeu reservar-los a la nevera).

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Escalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Peleu i aixafeu els plàtans fins a obtenir una textura semilíquida i ben homogènia. Després, col·loqueu el resultat en un bol.
  3. Afegiu-hi els ous, el iogurt vegetal i l’oli i bateu-ho tot junt.
  4. Peleu el gingebre i ratlleu-lo ben fi.
  5. Afegiu la pastanaga, el gingebre i la ratlladura de mandarina a la barreja anterior.
  6. En un altre bol, barregeu la farina d’ametlla, la farina de fajol, el coco ratllat, el llevat, el gingebre en pols i la canyella.
  7. Aboqueu els ingredients secs al bol dels humits i, amb una espàtula, barregeu-los fins que quedin ben integrats.
  8. Col·loqueu els motlles de dònut sobre una reixeta de forn i unteu els forats amb una mica d’oli. Després, aboqueu-hi la massa.
  9. Poseu els dònuts al forn i cuineu-los uns 20-25 minuts.
  10. Retireu-los i deixeu que es refredin abans de desemmotllar.
  11. Desfeu la xocolata al bany maria i afegiu-hi un pessic de gingebre en pols.
  12. Per fer la cobertura, aboqueu la xocolata per damunt dels dònuts i decoreu-la com us vingui de gust.
  13. Deixeu refredar fins que la xocolata s’hagi solidificat (per anar més de pressa, podeu reservar-los a la nevera).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat