Ensalada russa rosa amb maionesa de miso

Plat principal  |  Cristina Arroyo

L’ensalada russa amb remolatxa és un dels zakuski –entrants per picar– més populars a l’Europa de l’Est. Aquesta sí que és l’autèntica amanida estiuenca originària de Rússia.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

Ingredients

  • 200 g (4 unitats) de remolatxa cuita
  • 400 g (6 unitats) de patata cuita
  • 150 g (8 unitats) de pastanaga cuita
  • 2 ous durs
  • 4-6 cogombrets en vinagre (grossos)
  • 2 branques d’api
  • Anet fresc
  • Un pessic de sal marina
  • Pebre acabat de moldre
  • OOVE

Per a la maionesa de miso

  • 200 g de tofu
  • 1 c. s. de miso
  • 2 c. s. de vinagre de poma
  • 80 ml d’AOVE
  • 2 c. s. de llevat nutricional

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Ensalada russa rosa amb maionesa de miso

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts

L’ensalada russa amb remolatxa és un dels zakuski –entrants per picar– més populars a l’Europa de l’Est. Aquesta sí que és l’autèntica amanida estiuenca originària de Rússia.


Ingredients

  • 200 g (4 unitats) de remolatxa cuita
  • 400 g (6 unitats) de patata cuita
  • 150 g (8 unitats) de pastanaga cuita
  • 2 ous durs
  • 4-6 cogombrets en vinagre (grossos)
  • 2 branques d’api
  • Anet fresc
  • Un pessic de sal marina
  • Pebre acabat de moldre
  • OOVE

Per a la maionesa de miso

  • 200 g de tofu
  • 1 c. s. de miso
  • 2 c. s. de vinagre de poma
  • 80 ml d’AOVE
  • 2 c. s. de llevat nutricional

Elaboració

Per a la maionesa de miso

  1. Per preparar la maionesa, barregeu tots els ingredients.
  2. Queda força espessa, però, si la voleu una mica més lleugera, hi podeu posar una mica d’aigua.

Per a l'ensalada russa

  1. Talleu a daus la patata, la pastanaga i la remolatxa una vegada cuites (les podeu tenir fetes del dia abans). Barregeu-les amb cura i regueu-les amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
  2. Afegiu-hi l’api i els cogombrets trossejats. Amaniu al gust amb una mica d’oli i sal marina.
  3. Ratlleu-hi els ous durs per sobre i repartiu l’anet fresc picat.
  4. Serviu l’amanida amb la maionesa al gust o repartiu-la per tota la mescla.
  5. Guardeu-la a la nevera unes hores perquè estigui freda.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

Per a la maionesa de miso

  1. Per preparar la maionesa, barregeu tots els ingredients.
  2. Queda força espessa, però, si la voleu una mica més lleugera, hi podeu posar una mica d’aigua.

Per a l’ensalada russa

  1. Talleu a daus la patata, la pastanaga i la remolatxa una vegada cuites (les podeu tenir fetes del dia abans). Barregeu-les amb cura i regueu-les amb una mica d’oli d’oliva verge extra.
  2. Afegiu-hi l’api i els cogombrets trossejats. Amaniu al gust amb una mica d’oli i sal marina.
  3. Ratlleu-hi els ous durs per sobre i repartiu l’anet fresc picat.
  4. Serviu l’amanida amb la maionesa al gust o repartiu-la per tota la mescla.
  5. Guardeu-la a la nevera unes hores perquè estigui freda.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat