Espaguetis de carbassó a la carbonara

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

Els espaguetis de carbassó són un recurs fàcil i ràpid per preparar-nos un plat de verdures saníssim.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts + 1 nit de remull

Ingredients

  • 2 carbassons mitjans
  • 1 gra d’all
  • 6 xampinyons
  • 1 ceba mitjana
  • Oli d’oliva verge
  • Pebre negre

Per a la salsa carbonara

  • 200 g d’anacards (remullats tota la nit)
  • 4 c.s. de llevat nutricional
  • 125 ml d’aigua mineral
  • 3 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1 c.p. de sal marina

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Espaguetis de carbassó a la carbonara

Plat principal, Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts + 1 nit de remull

Els espaguetis de carbassó són un recurs fàcil i ràpid per preparar-nos un plat de verdures saníssim.


Ingredients

  • 2 carbassons mitjans
  • 1 gra d’all
  • 6 xampinyons
  • 1 ceba mitjana
  • Oli d’oliva verge
  • Pebre negre

Per a la salsa carbonara

  • 200 g d’anacards (remullats tota la nit)
  • 4 c.s. de llevat nutricional
  • 125 ml d’aigua mineral
  • 3 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1 c.p. de sal marina
 

Elaboració

  1. Renteu bé els carbassons i feu-ne espaguetis amb l’ajuda d’un espiralitzador o, en cas que no en tingueu, feu-ne tires amb un pelador de patates.
  2. Salteu-los en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal durant 5-7 minuts més, fins que els espaguetis quedin tendres.
  3. Coleu els espaguetis per treure’n l’aigua que hagin desprès. Reserveu.
  4. Peleu i talleu la ceba a daus petits i salteu-la en una paella (podeu fer servir la mateixa dels carbassons) amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal. Afegiu-hi l’all esmicolat i salteu uns 10 minuts.
  5. Renteu i lamineu els xampinyons. Afegiu-los a la paella i salteu 7 minuts més.
  6. Afegiu-hi els espaguetis i salteu-ho tot 1-2 minuts més fins que les verdures quedin ben barrejades.
  7. Finalment, afegiu-hi salsa i pebre negre al gust, i cuineu 1 minut més.

Per preparar la salsa carbonara

  1. Tritureu tots els ingredients en un processador d’aliments fins a aconseguir una crema fina i homogènia (si la voleu menys espessa, hi podeu afegir una mica més d’aigua).

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Renteu bé els carbassons i feu-ne espaguetis amb l’ajuda d’un espiralitzador o, en cas que no en tingueu, feu-ne tires amb un pelador de patates.
  2. Salteu-los en una paella amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal durant 5-7 minuts més, fins que els espaguetis quedin tendres.
  3. Coleu els espaguetis per treure’n l’aigua que hagin desprès. Reserveu.
  4. Peleu i talleu la ceba a daus petits i salteu-la en una paella (podeu fer servir la mateixa dels carbassons) amb un raig d’oli d’oliva verge i un pessic de sal. Afegiu-hi l’all esmicolat i salteu uns 10 minuts.
  5. Renteu i lamineu els xampinyons. Afegiu-los a la paella i salteu 7 minuts més.
  6. Afegiu-hi els espaguetis i salteu-ho tot 1-2 minuts més fins que les verdures quedin ben barrejades.
  7. Finalment, afegiu-hi salsa i pebre negre al gust, i cuineu 1 minut més.

Per preparar la salsa carbonara

  1. Tritureu tots els ingredients en un processador d’aliments fins a aconseguir una crema fina i homogènia (si la voleu menys espessa, hi podeu afegir una mica més d’aigua).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat