Espàrrecs amb amanida de fajol

Plat principal  |  Maria Llamas

Uns espàrrecs a la graella són una de les coses més senzilles i saboroses que es poden cuinar. Són una bona font de betacarotens, vitamines del grup B, C, E, K i folat.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • 190 g de fajol (o quinoa o mill)
  • 800 g d’espàrrecs verds
  • Oli d’oliva verge extra
  • 180 g de pebrots vermells rostits i tallats a trossos petits
  • 200 g de formatge feta (o una alternativa vegana)
  • 1 grapat de llavors de carbassa
  • 1 grapat de coriandre fresc o julivert
  • Sal

Per a l’amaniment

  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.p. de salsa tamari (o de soja, vinagre balsàmic o salsa aminos)
  • Suc de ½ llimona
  • 1/2 c.p. de comí en pols

Dieta

  • Omnívora
  • Vegetariana
Maria Llamas

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

healthyforkful.com @healthyforkful
 

Espàrrecs amb amanida de fajol

Plat principal  |  Maria Llamas

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Uns espàrrecs a la graella són una de les coses més senzilles i saboroses que es poden cuinar. Són una bona font de betacarotens, vitamines del grup B, C, E, K i folat.


Ingredients

  • 190 g de fajol (o quinoa o mill)
  • 800 g d’espàrrecs verds
  • Oli d’oliva verge extra
  • 180 g de pebrots vermells rostits i tallats a trossos petits
  • 200 g de formatge feta (o una alternativa vegana)
  • 1 grapat de llavors de carbassa
  • 1 grapat de coriandre fresc o julivert
  • Sal

Per a l’amaniment

  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.p. de salsa tamari (o de soja, vinagre balsàmic o salsa aminos)
  • Suc de ½ llimona
  • 1/2 c.p. de comí en pols

Elaboració

  1. Esbandiu el fajol en aigua freda, escorreu-lo i torreu-lo uns minuts en una cassola.
  2. Afegiu-hi 500 ml d’aigua i un polsim de sal. Apugeu el foc i, quan comenci a bullir, abaixeu-lo, tapeu la cassola i coeu uns 15-20 minuts o fins que l’aigua s’hagi absorbit. Retireu del foc i deixeu reposar uns 10 minuts.
  3. Per a l’amaniment, barregeu l’oli d’oliva, tamari, suc de llimona i comí. Reserveu.
  4. Escalfeu una graella a foc fort. Renteu i assequeu els espàrrecs. Ruixeu una mica d’oli d’oliva sobre els espàrrecs i feu que s’impregnin bé. Poseu els espàrrecs directament sobre la graella i rostiu-los, tombant-los quan calgui, fins que estiguin ben marcats per tots els costats sense que es cremin, uns 4‑6 minuts.
  5. Mentrestant, barregeu el fajol, l’amaniment, els pebrots, el formatge feta, les llavors de gira-sol i coriandre o julivert en un bol gros. Poseu els espàrrecs a la graella en plats, cobriu-los amb la mescla de fajol i unes fulles de coriandre.

Maria Llamas
Coach nutricional i de salut integrativa i xef professional

www.healthyforkful.com @healthyforkful

Elaboració

  1. Esbandiu el fajol en aigua freda, escorreu-lo i torreu-lo uns minuts en una cassola.
  2. Afegiu-hi 500 ml d’aigua i un polsim de sal. Apugeu el foc i, quan comenci a bullir, abaixeu-lo, tapeu la cassola i coeu uns 15-20 minuts o fins que l’aigua s’hagi absorbit. Retireu del foc i deixeu reposar uns 10 minuts.
  3. Per a l’amaniment, barregeu l’oli d’oliva, tamari, suc de llimona i comí. Reserveu.
  4. Escalfeu una graella a foc fort. Renteu i assequeu els espàrrecs. Ruixeu una mica d’oli d’oliva sobre els espàrrecs i feu que s’impregnin bé. Poseu els espàrrecs directament sobre la graella i rostiu-los, tombant-los quan calgui, fins que estiguin ben marcats per tots els costats sense que es cremin, uns 4‑6 minuts.
  5. Mentrestant, barregeu el fajol, l’amaniment, els pebrots, el formatge feta, les llavors de gira-sol i coriandre o julivert en un bol gros. Poseu els espàrrecs a la graella en plats, cobriu-los amb la mescla de fajol i unes fulles de coriandre.

Els apunts de la Maria Llamas

  • Podeu fer la mescla del fajol amb antelació i simplement rostir els espàrrecs abans de servir

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat