Espirals de carbassó amb pèsols, bimi i salsa pesto

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

Ens trobem amb un àpat en què tots els ingredients són verds: des de la base fins a la salsa d'acompanyament, on cadascun té propietats nutricionals que, a més a més, visualment i anímicament no ens deixaran indiferents.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ingredients

  • Espinacs frescos
  • 1 carbassó ecològic gros o 2 de petits
  • 200 g de bimi
  • 12 baines de pèsols (si no trobeu pèsols frescos i els compreu de pot, mireu bé l’etiqueta i assegureu-vos que no portin cap sucre i/o ingredient estrany)
  • 1 alvocat
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Per a la salsa

  • 150 g de nous del Brasil
  • 1 grapat de ruca
  • 20 g d’alfàbrega
  • Suc d’una llima
  • 1 c.s. de llevat nutricional
  • 1 c.s. d’oli d’oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Espirals de carbassó amb pèsols, bimi i salsa pesto

Plat principal, Condiments i salses  |  Núria Roura

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    40 minuts

Ens trobem amb un àpat en què tots els ingredients són verds: des de la base fins a la salsa d'acompanyament, on cadascun té propietats nutricionals que, a més a més, visualment i anímicament no ens deixaran indiferents.


Ingredients

  • Espinacs frescos
  • 1 carbassó ecològic gros o 2 de petits
  • 200 g de bimi
  • 12 baines de pèsols (si no trobeu pèsols frescos i els compreu de pot, mireu bé l’etiqueta i assegureu-vos que no portin cap sucre i/o ingredient estrany)
  • 1 alvocat
  • 1 c.s. d'oli d'oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Per a la salsa

  • 150 g de nous del Brasil
  • 1 grapat de ruca
  • 20 g d'alfàbrega
  • Suc d'una llima
  • 1 c.s. de llevat nutricional
  • 1 c.s. d'oli d'oliva verge extra de primera premsada en fred
  • Sal marina sense refinar

Elaboració

  1. Comenceu preparant la salsa pesto, ja que, si reposa una estona, la intensitat del sabor augmenta i queda molt més bo. En un processador d'aliments tritureu tots els ingredients fins a obtenir l'espessor que més us agradi. Hi podeu afegir una mica d'aigua si queda massa espès. Reserveu.
  2. Espiralitzeu el carbassó amb l'ajuda de l'Spiralli i feu una muntanyeta d’espaguetis sobre una base d'espinacs.
  3. Cuineu el bimi a una paella a foc mitjà-baix amb una mica d'oli i sal. Al cap de 5 minuts, ja ho podeu treure i posar al costat dels espaguetis de carbassó.
  4. Talleu l'alvocat a làmines molt fines i feu com un ventall a l'altra banda del plat.
  5. Agafeu les baines dels pèsols, obriu-les, desgraneu i col·loqueu els pèsols pel voltant del plat. Es mengen tal qual, però es poden cuinar al vapor o bullits.
  6. Un cop tingueu el plat muntat, afegiu-hi un bon raig d'oli i la salsa pesto per sobre.
  7. A gaudir-ho! Us asseguro que no voldreu pas que s'acabi el plat...

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Comenceu preparant la salsa pesto, ja que, si reposa una estona, la intensitat del sabor augmenta i queda molt més bo. En un processador d’aliments tritureu tots els ingredients fins a obtenir l’espessor que més us agradi. Hi podeu afegir una mica d’aigua si queda massa espès. Reserveu.
  2. Espiralitzeu el carbassó amb l’ajuda de l’Spiralli i feu una muntanyeta d’espaguetis sobre una base d’espinacs.
  3. Cuineu el bimi a una paella a foc mitjà-baix amb una mica d’oli i sal. Al cap de 5 minuts, ja ho podeu treure i posar al costat dels espaguetis de carbassó.
  4. Talleu l’alvocat a làmines molt fines i feu com un ventall a l’altra banda del plat.
  5. Agafeu les baines dels pèsols, obriu-les, desgraneu i col·loqueu els pèsols pel voltant del plat. Es mengen tal qual, però es poden cuinar al vapor o bullits.
  6. Un cop tingueu el plat muntat, afegiu-hi un bon raig d’oli i la salsa pesto per sobre.
  7. A gaudir-ho! Us asseguro que no voldreu pas que s’acabi el plat…

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat