Fals arròs a la cubana

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

Començar a menjar saludable implica incloure molta verdura i hortalisses al plat, i es pot fer d’una manera ben deliciosa. La protagonista absoluta d’aquesta recepta és la coliflor amb aquest fals arròs a la cubana.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 coliflor sencera / 300-350 g de coliflor
  • 2-4 ous ecològics (codi 0)
  • 1 pot de tomàquet en conserva natural
  • 1 pastanaga
  • 3-4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.p. de comí
  • 1 c.p. de sal

 

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Fals arròs a la cubana

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Començar a menjar saludable implica incloure molta verdura i hortalisses al plat, i es pot fer d’una manera ben deliciosa. La protagonista absoluta d’aquesta recepta és la coliflor amb aquest fals arròs a la cubana.


Ingredients

  • 1 coliflor sencera / 300-350 g de coliflor
  • 2-4 ous ecològics (codi 0)
  • 1 pot de tomàquet en conserva natural
  • 1 pastanaga
  • 3-4 c.s. d’oli d’oliva verge extra
  • 2 c.p. de comí
  • 1 c.p. de sal
 

Elaboració

  1. Renteu i talleu la coliflor a trossos mitjans.
  2. Incorporeu força aigua en una olla i feu-la bullir. Escaldeu la coliflor uns 10-15 minuts.
  3. En una paella, poseu-la a foc lent i incorporeu un raig d’oli. Quan la coliflor estigui feta, incorporeu-la a la paella i esmicoleu-la fins que quedi en forma d’arròs. Quan estigui ben esmicolada, retireu-la i serviu-la en un plat.
  4. Paral·lelament, feu la salsa de tomàquet batent un pot de tomàquet en conserva natural, una pastanaga pelada i crua per reduir l’acidesa del tomàquet, l’oli d’oliva, un polsim de sal i el comí. Poseu la salsa sobre del plat de coliflor.
  5. Feu els “ous ferrats” a la mateixa paella on hem esmicolat la coliflor. Tireu un raig d’oli a la paella i, quan estigui ben calent, afegiu-hi l’ou. Tapeu i deixeu que es faci la clara alhora que el rovell queda cru. És un procediment molt senzill en el qual no afegim més oli i evitem fer fregits amb olis de mala qualitat.
  6. Serviu l’ou sobre la salsa de tomàquet i ja teniu una recepta senzilla, saludable i exquisida.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Renteu i talleu la coliflor a trossos mitjans.
  2. Incorporeu força aigua en una olla i feu-la bullir. Escaldeu la coliflor uns 10-15 minuts.
  3. En una paella, poseu-la a foc lent i incorporeu un raig d’oli. Quan la coliflor estigui feta, incorporeu-la a la paella i esmicoleu-la fins que quedi en forma d’arròs. Quan estigui ben esmicolada, retireu-la i serviu-la en un plat.
  4. Paral·lelament, feu la salsa de tomàquet batent un pot de tomàquet en conserva natural, una pastanaga pelada i crua per reduir l’acidesa del tomàquet, l’oli d’oliva, un polsim de sal i el comí. Poseu la salsa sobre del plat de coliflor.
  5. Feu els “ous ferrats” a la mateixa paella on hem esmicolat la coliflor. Tireu un raig d’oli a la paella i, quan estigui ben calent, afegiu-hi l’ou. Tapeu i deixeu que es faci la clara alhora que el rovell queda cru. És un procediment molt senzill en el qual no afegim més oli i evitem fer fregits amb olis de mala qualitat.
  6. Serviu l’ou sobre la salsa de tomàquet i ja teniu una recepta senzilla, saludable i exquisida.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat