Gambes amb curri

Plat principal  |  Laura Garcia

Recepta perfecta per menjar gambes d’una manera diferent, però sense complicar-vos gaire. Poden servir-se acompanyades d’arròs de coliflor, bròcoli saltat, espaguetis de carbassó, col verda saltada, unes tallarines de konjac o mil i una opcions més.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

  • 500 g de gambes o gambots
  • 1 ceba grossa
  • 250 ml de llet de coco (espessa i sense additius)
  • 2 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega*
  • 1 o 2 c.p. de curri en pols, al gust
  • 1 o 2 grans d’all
  • Sal
  • Pebre
  • Llavors de coriandre mòltes

* Opció no vàlida per intolerants a la lactosa

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Gambes amb curri

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    35 minuts

Recepta perfecta per menjar gambes d’una manera diferent, però sense complicar-vos gaire. Poden servir-se acompanyades d’arròs de coliflor, bròcoli saltat, espaguetis de carbassó, col verda saltada, unes tallarines de konjac o mil i una opcions més.


Ingredients

  • 500 g de gambes o gambots
  • 1 ceba grossa
  • 250 ml de llet de coco (espessa i sense additius)
  • 2 c.s. d’oli d’oliva, ghee o mantega*
  • 1 o 2 c.p. de curri en pols, al gust
  • 1 o 2 grans d’all
  • Sal
  • Pebre
  • Llavors de coriandre mòltes
* Opció no vàlida per intolerants a la lactosa

Elaboració

  1. Escalfeu les 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola o paella grossa.
  2. Talleu la ceba a la juliana o piqueu-la ben fina, i daureu-la a foc lent durant 10 minuts, remenant de tant en tant.
  3. Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el curri en pols i les llavors de coriandre mòltes. Remeneu-ho i salteu-ho durant 1 minut.
  4. Afegiu-hi l’all laminat i salteu-ho tot durant 1 minut més.
  5. Aboqueu-hi la llet de coco, remeneu-ho i cuineu-ho a foc lent durant 10 minuts perquè s’infusioni amb les espècies. Si voleu un curri de cullera, en aquest punt hi podeu afegir brou de peix o verdures al gust, uns 200 ml, per exemple.
  6. Mentrestant, peleu les gambes.
  7. Afegiu les gambes al guisat, apugeu una mica el foc i cuineu-les durant uns 4 o 5 minuts, fins que passin de color translúcid a color blanc.
  8. Apagueu el foc i serviu-les amb l’acompanyament triat.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Escalfeu les 2 cullerades d’oli d’oliva, ghee o mantega en una cassola o paella grossa.
  2. Talleu la ceba a la juliana o piqueu-la ben fina, i daureu-la a foc lent durant 10 minuts, remenant de tant en tant.
  3. Quan la ceba estigui daurada, afegiu-hi el curri en pols i les llavors de coriandre mòltes. Remeneu-ho i salteu-ho durant 1 minut.
  4. Afegiu-hi l’all laminat i salteu-ho tot durant 1 minut més.
  5. Aboqueu-hi la llet de coco, remeneu-ho i cuineu-ho a foc lent durant 10 minuts perquè s’infusioni amb les espècies. Si voleu un curri de cullera, en aquest punt hi podeu afegir brou de peix o verdures al gust, uns 200 ml, per exemple.
  6. Mentrestant, peleu les gambes.
  7. Afegiu les gambes al guisat, apugeu una mica el foc i cuineu-les durant uns 4 o 5 minuts, fins que passin de color translúcid a color blanc.
  8. Apagueu el foc i serviu-les amb l’acompanyament triat.

Els apunts de la Laura García

  • Podeu transformar la recepta en un plat de cullera afegint-hi brou de peix o de verdures fins a aconseguir la consistència que vulgueu.
  • Cal fer servir una llet de coco de qualitat.
  • Pel que fa a la mescla de curri, en podeu trobar fàcilment en herboristeries i botigues d’alimentació sana. N’hi ha que piquen més que d’altres, cal tenir-ho en compte.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat