Gaspatxo de cireres

Plat principal  |  Consol Rodríguez

Fer servir les cireres com a aliment protagonista es tot un acert i aquest gaspatxo de cireres t'ho pot demostrar. Tasteu-lo i deixareu de veure les cireres tan sols com una fruita que es menja a la fi dels àpats.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 2 T de cireres madures
  • 1 T d’aigua
  • 4 alls negres
  • 4 C de tamari
  • 2 C d’oli d’oliva
  • 4 C de pinyons o de flocs de pinyons
  • 1 pera
  • un manat de cibulet, tallat ben fi

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Gaspatxo de cireres

Plat principal  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Fer servir les cireres com a aliment protagonista es tot un acert i aquest gaspatxo de cireres t'ho pot demostrar. Tasteu-lo i deixareu de veure les cireres tan sols com una fruita que es menja a la fi dels àpats.


Ingredients

  • 2 T de cireres madures
  • 1 T d'aigua
  • 4 alls negres
  • 4 C de tamari
  • 2 C d'oli d'oliva
  • 4 C de pinyons o de flocs de pinyons
  • 1 pera
  • un manat de cibulet, tallat ben fi

Elaboració

  1. Traieu la llavor de les cireres. El més fàcil és fer servir un estri especial per treure els pinyols que es pot trobar a les botigues d'estris per a cuina; treuen el pinyol i deixen el fruit quasi intacte, ja que només fan un foradet per on surt la llavor. De totes maneres no és imprescindible, perquè es pot treure amb un ganivet petit: només cal fer un tall al voltant de la fruita dibuixant una circumferència i pressionar amb els dits i el ganivet per quedar-nos només amb la carn de les cireres.
  2. Un cop tingueu totes les cireres sense la llavor, reserveu-ne mitja dotzena per decorar. La resta, poseu-les en una batedora de vas amb l'aigua i bateu fins a aconseguir una textura ben suau.
  3. Serviu en 4 bols petits.
  4. Seguidament, combineu el tamari amb els alls negres en una batedora petita i bateu fins que tingueu una salsa cremosa molt suau. Reserveu-la.
  5. Talleu la pera ara, perquè no s'oxidi, en dues meitats verticals primer i després en làmines verticals fines, d'uns 2 mm de gruix.
  6. Decoreu el batut de cireres amb les peres, la salsa d'all negre i tamari, els pinyons o els flocs de pinyons, l'oli d'oliva, el cibulet i les cireres sense llavor que havíeu reservat tallades al gust.

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Traieu la llavor de les cireres. El més fàcil és fer servir un estri especial per treure els pinyols que es pot trobar a les botigues d’estris per a cuina; treuen el pinyol i deixen el fruit quasi intacte, ja que només fan un foradet per on surt la llavor. De totes maneres no és imprescindible, perquè es pot treure amb un ganivet petit: només cal fer un tall al voltant de la fruita dibuixant una circumferència i pressionar amb els dits i el ganivet per quedar-nos només amb la carn de les cireres.
  2. Un cop tingueu totes les cireres sense la llavor, reserveu-ne mitja dotzena per decorar. La resta, poseu-les en una batedora de vas amb l’aigua i bateu fins a aconseguir una textura ben suau.
  3. Serviu en 4 bols petits.
  4. Seguidament, combineu el tamari amb els alls negres en una batedora petita i bateu fins que tingueu una salsa cremosa molt suau. Reserveu-la.
  5. Talleu la pera ara, perquè no s’oxidi, en dues meitats verticals primer i després en làmines verticals fines, d’uns 2 mm de gruix.
  6. Decoreu el batut de cireres amb les peres, la salsa d’all negre i tamari, els pinyons o els flocs de pinyons, l’oli d’oliva, el cibulet i les cireres sense llavor que havíeu reservat tallades al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat