Gaspatxo verd amb crostons carnívors

Plat principal  |  Ari Grau

S’acosta l’estiu i, per tant, també les ganes d’àpats lleugers, frescos i nutritius. El gaspatxo és un clàssic d’aquesta època de l’any, però la recepta tradicional té força hidrats de carboni, així que avui us porto una versió adaptada ideal per als que seguim una alimentació cetogènica o low carb.

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 350 g de tomàquets madurs
  • 1 alvocat
  • 40 g d’espinacs frescos
  • 1 all petit
  • ½ ceba de Figueres petita
  • ½ cogombre amb pell
  • ½ pebrot verd mitjà
  • 50 ml d’OOVE
  • 350 ml d’aigua
  • Sal i pebre al gust
  • 4 c. s. de vinagre de poma (sense pasteuritzar)

Per a la decoració

  • 2 tires de cansalada ibèrica fresca
  • 10 ml d’OOVE
  • ¼ de tassa de pebrot vermell picat petit
  • ¼ de tassa de pebrot verd picat petit

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
Ari Grau

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove
 

Gaspatxo verd amb crostons carnívors

Plat principal  |  Ari Grau

  • Racions:
    3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

S’acosta l’estiu i, per tant, també les ganes d’àpats lleugers, frescos i nutritius. El gaspatxo és un clàssic d’aquesta època de l’any, però la recepta tradicional té força hidrats de carboni, així que avui us porto una versió adaptada ideal per als que seguim una alimentació cetogènica o low carb.


Ingredients

  • 350 g de tomàquets madurs
  • 1 alvocat
  • 40 g d’espinacs frescos
  • 1 all petit
  • ½ ceba de Figueres petita
  • ½ cogombre amb pell
  • ½ pebrot verd mitjà
  • 50 ml d’OOVE
  • 350 ml d’aigua
  • Sal i pebre al gust
  • 4 c. s. de vinagre de poma (sense pasteuritzar)

Per a la decoració

  • 2 tires de cansalada ibèrica fresca
  • 10 ml d’OOVE
  • ¼ de tassa de pebrot vermell picat petit
  • ¼ de tassa de pebrot verd picat petit

Elaboració

  1. Marqueu els tomàquets per la part de sota amb un ganivet, fent dos talls en forma de creu. Els escaldeu uns segons dins d’aigua bullent i els retireu a un bol amb aigua freda i glaçons per parar-ne la cocció. Quan estiguin freds, els peleu fàcilment estirant la pell de la zona marcada amb el ganivet.
  2. Barregeu els tomàquets pelats amb la resta d’ingredients i ho piqueu ben fi amb la batedora. Ho deixeu al congelador uns 15 min mentre prepareu la decoració.
  3. Talleu les tires de cansalada a trossets petits i les fregiu en el seu propi greix fins que quedin ben cruixents (uns 15 min a foc mitjà).
  4. Servireu el gaspatxo ben fresquet amb trossets de cansalada, pebrot verd i vermell i un bon raig d’OOVE per sobre.

Ari Grau
Keto Creativa i Co-Fundadora de www.edo-oliveoil.com

tiktok.com/@keto_aove @keto_aove

Elaboració

  1. Marqueu els tomàquets per la part de sota amb un ganivet, fent dos talls en forma de creu. Els escaldeu uns segons dins d’aigua bullent i els retireu a un bol amb aigua freda i glaçons per parar-ne la cocció. Quan estiguin freds, els peleu fàcilment estirant la pell de la zona marcada amb el ganivet.
  2. Barregeu els tomàquets pelats amb la resta d’ingredients i ho piqueu ben fi amb la batedora. Ho deixeu al congelador uns 15 min mentre prepareu la decoració.
  3. Talleu les tires de cansalada a trossets petits i les fregiu en el seu propi greix fins que quedin ben cruixents (uns 15 min a foc mitjà).
  4. Servireu el gaspatxo ben fresquet amb trossets de cansalada, pebrot verd i vermell i un bon raig d’OOVE per sobre.

Els apunts de l'Ari Grau

  • Podeu acompanyar aquest entrant amb una carn magra o peix de segon, així completareu la quantitat de proteïna necessària.
  • Porció d’hidrats de carboni: 7 g per ració

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat