Ghee amb Thermomix

Condiments i salses  |  Gina Estapé

El ghee és greix pur de mantega sense les proteïnes de la llet ni aigua. Habitualment, les persones amb intolerància als lactis el toleren bé, i resulta una opció més saludable i nutritiva que la maragarina vegetal. El podeu fer servir tal i com utilitzaríeu una mantega, tant per untar com per desfer en guisats, saltejats o altres preparacions.

  • Racions:
    350 g
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts + 1h 15 minuts d'espera

Ingredients

  1. 500 g de mantega tallada a daus, ecològica de vaques de pastura i sense sal

Estris útils

  1. Pot de vidre amb tapa metàl·lica
  2. Roba fina de mussolina (2 capes) o filtre de paper per a cafetera de degoteig o tetera

 

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Vegetariana
Gina Estapé

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

ginaestape.com @myhealthybites
 

Ghee amb Thermomix

Condiments i salses  |  Gina Estapé

  • Racions:
    350 g
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts + 1h 15 minuts d'espera

El ghee és greix pur de mantega sense les proteïnes de la llet ni aigua. Habitualment, les persones amb intolerància als lactis el toleren bé, i resulta una opció més saludable i nutritiva que la maragarina vegetal. El podeu fer servir tal i com utilitzaríeu una mantega, tant per untar com per desfer en guisats, saltejats o altres preparacions.


Ingredients

  1. 500 g de mantega tallada a daus, ecològica de vaques de pastura i sense sal

Estris útils

  1. Pot de vidre amb tapa metàl·lica
  2. Roba fina de mussolina (2 capes) o filtre de paper per a cafetera de degoteig o tetera
 

Elaboració

  1. Poseu la mantega en el vas del Thermomix®, tapeu sense posar el gobelet i programeu 75* min. / Varoma / vel. 1 ½.
  2. La mantega s’haurà tornat un líquid de color groc pujat amb uns residus al fons de color marró clar; són els sòlids de la llet, que han de quedar de color torrat, però no cremat.
  3. Aboqueu el líquid al pot de vidre posant el filtre de roba o de paper vigilant que els residus sòlids quedin al filtre. Tanqueu el pot i guardeu-ho en un lloc fresc i fosc, ja que quan es refreda es torna sòlid. No cal posar-lo a la nevera.
*Si teniu la TM31, haureu de programar 60 min. i, quan acabi, tornar a programar 15 min. més.

Gina Estapé
Dietista-nutricionista i creadora de l'Instagram i el blog My Healthy Bites.

www.ginaestape.com @myhealthybites

Elaboració

  1. Poseu la mantega en el vas del Thermomix®, tapeu sense posar el gobelet i programeu 75* min. / Varoma / vel. 1 ½.
  2. La mantega s’haurà tornat un líquid de color groc pujat amb uns residus al fons de color marró clar; són els sòlids de la llet, que han de quedar de color torrat, però no cremat.
  3. Aboqueu el líquid al pot de vidre posant el filtre de roba o de paper vigilant que els residus sòlids quedin al filtre. Tanqueu el pot i guardeu-ho en un lloc fresc i fosc, ja que quan es refreda es torna sòlid. No cal posar-lo a la nevera.

*Si teniu la TM31, haureu de programar 60 min. i, quan acabi, tornar a programar 15 min. més.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat