Hamburgueses, croquetes, mandonguilles i canapès de reaprofitament

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

Una manera senzilla d'aprofitar les sobres dels liquats és fer plats per a l'hora de dinar, com, per exemple, hamburgueses, croquetes, mandonguilles o canapès. Us animeu?

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 3-4 pastanagues (150 g de polpa – 200 g de pastanagues)
  • 70 g de farina d’ametlles
  • 1 ou ecològic
  • 3 c.s. de llavors de sèsam
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1 mica de sal
  • Espècies al gust

Per al pesto de nous

  • 1 grapat de nous
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 3-4 branques d’alfàbrega fresca
  • ½ gra d’all
  • Suc de llimona al gust

Per a la salsa de remolatxa

  • Suc de mitja llimona
  • 1 grapat de nous
  • 4 c.s. d’oli d’oliva verge
  • 1/2 remolatxa cuita

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Hamburgueses, croquetes, mandonguilles i canapès de reaprofitament

Plat principal, Condiments i salses  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Una manera senzilla d'aprofitar les sobres dels liquats és fer plats per a l'hora de dinar, com, per exemple, hamburgueses, croquetes, mandonguilles o canapès. Us animeu?


Ingredients

  • 3-4 pastanagues (150 g de polpa - 200 g de pastanagues)
  • 70 g de farina d'ametlles
  • 1 ou ecològic
  • 3 c.s. de llavors de sèsam
  • 4 c.s. d’oli d'oliva verge
  • 1 mica de sal
  • Espècies al gust

Per al pesto de nous

  • 1 grapat de nous
  • 4 c.s. d'oli d'oliva verge
  • 3-4 branques d'alfàbrega fresca
  • ½ gra d'all
  • Suc de llimona al gust

Per a la salsa de remolatxa

  • Suc de mitja llimona
  • 1 grapat de nous
  • 4 c.s. d'oli d'oliva verge
  • 1/2 remolatxa cuita

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Liqüeu les pastanagues i guardeu la polpa. Preneu el suc o guardeu-lo per combinar-lo amb un batut o suc natural.
  3. Bateu la polpa de la pastanaga amb els ous i afegiu-hi la farina d'ametlles. Afegiu-hi les espècies, sal i l'oli. Remeneu o bateu i remeneu.
  4. Prepareu la safata per al forn amb paper vegetal i escampeu-hi una mica d'oli d'oliva amb un tovalló.
  5. Amb la barreja, feu la forma que vulgueu:
    • Per a les hamburgueses: poseu boles de la mida d'un puny petit a la safata. Xafeu en forma de cercle per fer la forma d'hamburguesa.
    • Per a les croquetes o mandonguilles: Feu boles petites amb la forma de croquetes o mandonguilles. Després hi podeu afegir alguna salsa casolana per sobre per donar un toc autèntic.
    • Per als canapès: Feu boletes petites i, amb un morter, aixafeu-les per sobre per donar forma de bol. Així queda la forma típica del canapè, al qual després hi podreu afegir la barreja que vulgueu per sobre*.
  6. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts o fins que veieu que s'han daurat, sense cremar-se. Per a un resultat millor, tombeu cada 10 minuts perquè no es cremin i surtin cruixents.
  7. Deixeu refredar i serviu amb el que us hi agradi més. En aquest cas, per donar cremositat al plat, una bona opció és acompanyar l'opció escollida amb pesto de nous; la salsa de remolatxa també és espectacular.

Per al pesto de nous

  1. Bateu tots els ingredients
  2. Afegiu més o menys oli d'oliva segons la cremositat desitjada.

Per a la salsa de remolatxa

  1. Bateu tots els ingredients. Millor poseu primer la remolatxa a poc a poc i incorporeu-ne més al gust.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a 180 ºC.
  2. Liqüeu les pastanagues i guardeu la polpa. Preneu el suc o guardeu-lo per combinar-lo amb un batut o suc natural.
  3. Bateu la polpa de la pastanaga amb els ous i afegiu-hi la farina d’ametlles. Afegiu-hi les espècies, sal i l’oli. Remeneu o bateu i remeneu.
  4. Prepareu la safata per al forn amb paper vegetal i escampeu-hi una mica d’oli d’oliva amb un tovalló.
  5. Amb la barreja, feu la forma que vulgueu:
    • Per a les hamburgueses: poseu boles de la mida d’un puny petit a la safata. Xafeu en forma de cercle per fer la forma d’hamburguesa.
    • Per a les croquetes o mandonguilles: Feu boles petites amb la forma de croquetes o mandonguilles. Després hi podeu afegir alguna salsa casolana per sobre per donar un toc autèntic.
    • Per als canapès: Feu boletes petites i, amb un morter, aixafeu-les per sobre per donar forma de bol. Així queda la forma típica del canapè, al qual després hi podreu afegir la barreja que vulgueu per sobre*.
  6. Coeu al forn a 180 ºC durant 15 minuts o fins que veieu que s’han daurat, sense cremar-se. Per a un resultat millor, tombeu cada 10 minuts perquè no es cremin i surtin cruixents.
  7. Deixeu refredar i serviu amb el que us hi agradi més. En aquest cas, per donar cremositat al plat, una bona opció és acompanyar l’opció escollida amb pesto de nous; la salsa de remolatxa també és espectacular.

Per al pesto de nous

  1. Bateu tots els ingredients
  2. Afegiu més o menys oli d’oliva segons la cremositat desitjada.

Per a la salsa de remolatxa

  1. Bateu tots els ingredients. Millor poseu primer la remolatxa a poc a poc i incorporeu-ne més al gust.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat