Hamburgueses veganes de fajol amb amanida de kale

Plat principal  |  Núria Roura

Plat rodó i molt equilibrat: hamburguesa de fajol acompanyada d'una nutritiva i desintoxicant amanida de kale i de verdures al forn que li donen el punt depuratiu al plat.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 1 hora per refredar el fajol

Ingredients

  • 1 tassa gran de grans de fajol
  • 4 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 4 carxofes
  • Fulles de kale (segons la foto)
  • 1 alvocat
  • 3 cullerades de llevat nutricional
  • Sal rosa de l’Himàlaia
  • Aigua de qualitat
  • Aigua de mar (opcional)
  • Oli d’oliva verge extra (OOVE)
  • 1 culleradeta de cafè de vinagre d’umeboshi (opcional)

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Núria Roura

Núria Roura
Coach nutricional

nuriaroura.com @nuriarourasen
 

Hamburgueses veganes de fajol amb amanida de kale

Plat principal  |  Núria Roura

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts + 1 hora per refredar el fajol

Plat rodó i molt equilibrat: hamburguesa de fajol acompanyada d'una nutritiva i desintoxicant amanida de kale i de verdures al forn que li donen el punt depuratiu al plat.


Ingredients

  • 1 tassa gran de grans de fajol
  • 4 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 4 carxofes
  • Fulles de kale (segons la foto)
  • 1 alvocat
  • 3 cullerades de llevat nutricional
  • Sal rosa de l’Himàlaia
  • Aigua de qualitat
  • Aigua de mar (opcional)
  • Oli d’oliva verge extra (OOVE)
  • 1 culleradeta de cafè de vinagre d’umeboshi (opcional)

Elaboració

  1. Netegeu bé el fajol
  2. Poseu 1 tassa d’aigua i 1 ½ d’aigua de mar a bullir, o bé 2 ½ d’aigua i sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar.
  3. Quan l’aigua bulli, afegiu-hi el fajol. Quan torni a bullir, desescumeu, tapeu i deixeu coure a foc lent durant uns 20 minuts o fins que s’hagi evaporat tota l’aigua.

Per a preparar les verdures al forn

  1. Preescalfeu el forn al màxim.
  2. Peleu i renteu bé les carxofes i talleu-les fines a mitges llunes.
  3. Peleu la pastanaga i talleu-la a trossos petits; feu el mateix amb el carbassó.
  4. En una safata per poder anar al forn poseu les verdures, una mica d’oli i sal rosa de l’Himàlaia. Coeu les verdures a 180º durant aproximadament 25 minuts o fins que estiguin al punt.

Per a preparar l'amanida de kale

  1. Renteu bé la kale (si cal, deixeu-la prèviament en remull amb vinagre de poma o de vi durant 30 minuts). Separeu les fulles del tronc i descarteu el segon.
  2. Macereu la col amb una mica de sal, oli i el llevat nutricional en un plat gran, fent un massatge amb la mà de manera que es vagi trencant la fibra de les fulles i el volum es vagi reduint. Reserveu una mica de kale en un altre plat, on servirem les hamburgueses.
  3. Obriu l’alvocat, talleu-lo a quadrats petits i barregeu-lo amb la kale.
  4. Continueu el massatge amb les mans per tal que s’amari bé.

Per a presentar el plat

  1. Retireu el fajol del foc i deixeu que es refredi.
  2. Retireu les verdures del forn. Agafeu una mica de carxofa i barregeu-la a l’amanida de kale.
  3. Reserveu una mica de verdures per a l’acompanyament de les hamburgueses juntament amb la kale, i tritureu la resta amb el fajol i una culleradeta de cafè de vinagre d’umeboshi.
  4. Formeu les hamburgueses i poseu-les un moment al forn. Quan sigui l’hora de menjar-les, passeu-les per la planxa o la paella amb una mica d’oli.

Núria Roura
Coach nutricional

www.nuriaroura.com @nuriarourasen

Elaboració

  1. Netegeu bé el fajol
  2. Poseu 1 tassa d’aigua i 1 ½ d’aigua de mar a bullir, o bé 2 ½ d’aigua i sal rosa de l’Himàlaia o sal marina sense refinar.
  3. Quan l’aigua bulli, afegiu-hi el fajol. Quan torni a bullir, desescumeu, tapeu i deixeu coure a foc lent durant uns 20 minuts o fins que s’hagi evaporat tota l’aigua.

Per a preparar les verdures al forn

  1. Preescalfeu el forn al màxim.
  2. Peleu i renteu bé les carxofes i talleu-les fines a mitges llunes.
  3. Peleu la pastanaga i talleu-la a trossos petits; feu el mateix amb el carbassó.
  4. En una safata per poder anar al forn poseu les verdures, una mica d’oli i sal rosa de l’Himàlaia. Coeu les verdures a 180º durant aproximadament 25 minuts o fins que estiguin al punt.

Per a preparar l’amanida de kale

  1. Renteu bé la kale (si cal, deixeu-la prèviament en remull amb vinagre de poma o de vi durant 30 minuts). Separeu les fulles del tronc i descarteu el segon.
  2. Macereu la col amb una mica de sal, oli i el llevat nutricional en un plat gran, fent un massatge amb la mà de manera que es vagi trencant la fibra de les fulles i el volum es vagi reduint. Reserveu una mica de kale en un altre plat, on servirem les hamburgueses.
  3. Obriu l’alvocat, talleu-lo a quadrats petits i barregeu-lo amb la kale.
  4. Continueu el massatge amb les mans per tal que s’amari bé.

Per a presentar el plat

  1. Retireu el fajol del foc i deixeu que es refredi.
  2. Retireu les verdures del forn. Agafeu una mica de carxofa i barregeu-la a l’amanida de kale.
  3. Reserveu una mica de verdures per a l’acompanyament de les hamburgueses juntament amb la kale, i tritureu la resta amb el fajol i una culleradeta de cafè de vinagre d’umeboshi.
  4. Formeu les hamburgueses i poseu-les un moment al forn. Quan sigui l’hora de menjar-les, passeu-les per la planxa o la paella amb una mica d’oli.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat