Hamburgueses de gall dindi amb farigola i allioli de julivert

Plat principal  |  Laura Garcia

Aquestes hamburgueses de gall dindi són molt fàcils de preparar i agraden a tota la família. Una proposta de ByLauraGarcía, nou fitxatge estrella per la secció de receptes paleo de la comunitat!

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

Per a les hamburgueses

  • 1 kg de carn picada de gall dindi
  • 1 ou mitjà
  • 1 c.s. de farina de coco o 2 c.s. de farina d’ametlles*
  • 1/2 c.p. de sal
  • 1/2 c.p. de farigola seca o l’herba aromàtica que vulgueu
  • 1/2 c.p. d’all deshidratat
  • Oli d’oliva per cuinar les hamburgueses a la planxa

Per a l’allioli

  • 1 ou
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 200 ml d’oli d’oliva suau
  • Un pessic de sal (½ c.p., aproximadament)
  • 1 o 2 grans d’all pelats
  • 1 manat de julivert, uns 15 g

*No escollir farina d’ametlles les persones al·lèrgiques

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Hamburgueses de gall dindi amb farigola i allioli de julivert

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    8
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Aquestes hamburgueses de gall dindi són molt fàcils de preparar i agraden a tota la família. Una proposta de ByLauraGarcía, nou fitxatge estrella per la secció de receptes paleo de la comunitat!


Ingredients

Per a les hamburgueses

  • 1 kg de carn picada de gall dindi
  • 1 ou mitjà
  • 1 c.s. de farina de coco o 2 c.s. de farina d’ametlles*
  • 1/2 c.p. de sal
  • 1/2 c.p. de farigola seca o l’herba aromàtica que vulgueu
  • 1/2 c.p. d’all deshidratat
  • Oli d’oliva per cuinar les hamburgueses a la planxa

Per a l’allioli

  • 1 ou
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 200 ml d’oli d’oliva suau
  • Un pessic de sal (½ c.p., aproximadament)
  • 1 o 2 grans d’all pelats
  • 1 manat de julivert, uns 15 g
*No escollir farina d'ametlles les persones al·lèrgiques

Elaboració

  1. Col·loqueu tots els ingredients en un bol i barregeu-los fins que estiguin ben integrats.
  2. Agafeu una porció de carn i feu-ne una bola amb les mans. Repetiu el procés amb tota la carn. Poseu les boles en un plat.
  3. Escalfeu dues cullerades d’oli d’oliva en una paella grossa.
  4. Col·loqueu una bola de carn a la paella i aixafeu-la amb cura amb una espàtula de fusta per donar-li forma d’hamburguesa. Feu el mateix amb 3 o 4 boles més, les que càpiguen a la paella.
  5. Cuineu les hamburgueses a foc mitjà durant aproximadament 4 minuts per cada banda o fins que estiguin fetes, segons el gruix.

Per preparar l’allioli

  1. Poseu l’ou, la sal, l’all, el julivert i uns 50 ml de l’oli d’oliva al recipient d’una batedora de mà.
  2. Poseu la batedora dins del pot, subjecteu fermament contra el fons i engegueu-la. Bateu la mescla uns 10 segons sense moure-la.
  3. Un cop hagin passat els 10 segons i sense apagar la batedora, afegiu-hi més oli lentament, mai de cop.
  4. Moveu la batedora lentament cap amunt i cap avall perquè l’oli que hi afegiu s’incorpori a la mescla.
  5. Seguiu incorporant-hi l’oli a poc a poc fins que s’acabi o fins que l’allioli tingui la textura que us agradi.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

  1. Col·loqueu tots els ingredients en un bol i barregeu-los fins que estiguin ben integrats.
  2. Agafeu una porció de carn i feu-ne una bola amb les mans. Repetiu el procés amb tota la carn. Poseu les boles en un plat.
  3. Escalfeu dues cullerades d’oli d’oliva en una paella grossa.
  4. Col·loqueu una bola de carn a la paella i aixafeu-la amb cura amb una espàtula de fusta per donar-li forma d’hamburguesa. Feu el mateix amb 3 o 4 boles més, les que càpiguen a la paella.
  5. Cuineu les hamburgueses a foc mitjà durant aproximadament 4 minuts per cada banda o fins que estiguin fetes, segons el gruix.

Per preparar l’allioli

  1. Poseu l’ou, la sal, l’all, el julivert i uns 50 ml de l’oli d’oliva al recipient d’una batedora de mà.
  2. Poseu la batedora dins del pot, subjecteu fermament contra el fons i engegueu-la. Bateu la mescla uns 10 segons sense moure-la.
  3. Un cop hagin passat els 10 segons i sense apagar la batedora, afegiu-hi més oli lentament, mai de cop.
  4. Moveu la batedora lentament cap amunt i cap avall perquè l’oli que hi afegiu s’incorpori a la mescla.
  5. Seguiu incorporant-hi l’oli a poc a poc fins que s’acabi o fins que l’allioli tingui la textura que us agradi.

Els apunts de la Laura García

  • L’allioli de julivert és opcional; també podeu acompanyar les hamburgueses amb una salsa de iogurt o una maionesa tradicional.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat