Hummus amb alvocat i pesto vermell picant

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

L’hummus o puré de cigrons és actualment un dels plats més consumit i versionat de la dieta mediterrània. Una recepta que sempre genera “bon rotllo” ja que amb el seu contingut en triptòfan ens ajuda a ser més feliços.

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 1 pot petit de cigrons
  • 2 c.s. de tahina
  • 1 c.p. de comí en pols
  • 1 gra d’all triturat
  • suc de llimona
  • una mica de brou vegetal
  • sal marina
  • oli d’oliva

Per a la crema d’alvocat

  • 1 alvocat
  • una mica de suc de llimona

Per al pesto vermell

  • Uns 6 tomàquets secs (hidratats uns 20 minuts)
  • 2 c.s. d’anacards (hidratats un parell d’hores)
  • 2 c.s. de llevat nutricional
  • un parell de fulles d’alfàbrega fresca
  • 1 mica pebre vermell picant (al gust)
  • 2-3 c.s. d’oli d’oliva

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Hummus amb alvocat i pesto vermell picant

Aperitius, Postres, esmorzars i berenars, Condiments i salses  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    30 minuts

L’hummus o puré de cigrons és actualment un dels plats més consumit i versionat de la dieta mediterrània. Una recepta que sempre genera “bon rotllo” ja que amb el seu contingut en triptòfan ens ajuda a ser més feliços.


Ingredients

  • 1 pot petit de cigrons
  • 2 c.s. de tahina
  • 1 c.p. de comí en pols
  • 1 gra d’all triturat
  • suc de llimona
  • una mica de brou vegetal
  • sal marina
  • oli d’oliva

Per a la crema d’alvocat

  • 1 alvocat
  • una mica de suc de llimona

Per al pesto vermell

  • Uns 6 tomàquets secs (hidratats uns 20 minuts)
  • 2 c.s. d’anacards (hidratats un parell d’hores)
  • 2 c.s. de llevat nutricional
  • un parell de fulles d’alfàbrega fresca
  • 1 mica pebre vermell picant (al gust)
  • 2-3 c.s. d’oli d’oliva

Elaboració

  1. Barregeu els ingredients del hummus amb un robot o una batedora de mà (si en teniu ganes, podeu començar amb la forquilla!).
  2. Corregiu l’all, la llimona, el comí... al gust.
  3. Tritureu la polpa de l’alvocat en un morter amb un rajolí de suc de llimona.
  4. Barregeu els ingredients del pesto vermell, que es pot conservar a la nevera per fer més receptes.
  5. Barregeu l’hummus amb la polpa de l’alvocat triturada i decoreu per sobre amb una cullerada de pesto vermell diluïda amb una mica d’oli d’oliva.
  6. Acabeu el plat amb julivert o coriandre fresc picats i uns cigrons torrats (opcional).
  7. Acompanyeu la crema amb xips de verdura (opcional).

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Barregeu els ingredients del hummus amb un robot o una batedora de mà (si en teniu ganes, podeu començar amb la forquilla!).
  2. Corregiu l’all, la llimona, el comí… al gust.
  3. Tritureu la polpa de l’alvocat en un morter amb un rajolí de suc de llimona.
  4. Barregeu els ingredients del pesto vermell, que es pot conservar a la nevera per fer més receptes.
  5. Barregeu l’hummus amb la polpa de l’alvocat triturada i decoreu per sobre amb una cullerada de pesto vermell diluïda amb una mica d’oli d’oliva.
  6. Acabeu el plat amb julivert o coriandre fresc picats i uns cigrons torrats (opcional).
  7. Acompanyeu la crema amb xips de verdura (opcional).

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat