Ketocrackers de tomàquet sec i olives

Pans, pizzes i similars  |  Blanca Gómez

Qui ha dit que fer una dieta sense cereals és avorrit? No t’estiguis del plaer de menjar aquestes galetes salades de farina d’ametlles.

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

  • 125 g de farina d’ametlles (se’n pot necessitar una mica més)
  • 3 c. s. de barreja de llavors, al gust
  • 1 ou eco
  • 1 pessic de sal
  • Olives verdes o negres
  • Tomàquet sec, al gust (opcional)
  • 1 pessic de sal en escates

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Blanca Gómez

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca
 

Ketocrackers de tomàquet sec i olives

Pans, pizzes i similars  |  Blanca Gómez

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Qui ha dit que fer una dieta sense cereals és avorrit? No t’estiguis del plaer de menjar aquestes galetes salades de farina d’ametlles.


Ingredients

  • 125 g de farina d’ametlles (se’n pot necessitar una mica més)
  • 3 c. s. de barreja de llavors, al gust
  • 1 ou eco
  • 1 pessic de sal
  • Olives verdes o negres
  • Tomàquet sec, al gust (opcional)
  • 1 pessic de sal en escates

Elaboració

  1. Bateu l’ou amb la sal.
  2. Afegiu-hi la farina d’ametlles amb un parell de cullerades soperes de mescla de llavors. El punt de partida són 125 g, però segons la marca i/o la mida de l’ou n’hi haureu d’afegir més fins a aconseguir una massa compacta però mal·leable amb els dits.
  3. Afegiu-hi les olives tallades a trossets a la massa i pasteu-la lleugerament per repartir les olives.
  4. Esteneu la massa amb l’ajuda d’un corró de cuina entre dos papers d’enfornar. És recomanable retallar les vores perquè quedi en forma rectangular i tornar-les a afegir a la massa. La massa ha de tenir tota el mateix gruix, si no es cremarà.
  5. Afegiu-hi per sobre el tomàquet sec tallat i torneu-hi a passar el corró de cuina perquè quedi ben integrat.
  6. Marqueu la forma de les galetes salades amb un ganivet a la mida que vulgueu.
  7. Punxeu cada cracker amb una forquilla perquè es cuinin millor.
  8. Escampeu-hi escates de sal per sobre.
  9. Enforneu-ho a 180 graus a dalt i a baix entre 15 i 18 min o fins que es comencin a enrossir.
  10. Separeu els crackers per les marques fetes abans de coure’ls i acompanyeu-los amb el que us agradi més: guacamole, hummus, embotit…

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca

Elaboració

  1. Bateu l’ou amb la sal.
  2. Afegiu-hi la farina d’ametlles amb un parell de cullerades soperes de mescla de llavors. El punt de partida són 125 g, però segons la marca i/o la mida de l’ou n’hi haureu d’afegir més fins a aconseguir una massa compacta però mal·leable amb els dits.
  3. Afegiu-hi les olives tallades a trossets a la massa i pasteu-la lleugerament per repartir les olives.
  4. Esteneu la massa amb l’ajuda d’un corró de cuina entre dos papers d’enfornar. És recomanable retallar les vores perquè quedi en forma rectangular i tornar-les a afegir a la massa. La massa ha de tenir tota el mateix gruix, si no es cremarà.
  5. Afegiu-hi per sobre el tomàquet sec tallat i torneu-hi a passar el corró de cuina perquè quedi ben integrat.
  6. Marqueu la forma de les galetes salades amb un ganivet a la mida que vulgueu.
  7. Punxeu cada cracker amb una forquilla perquè es cuinin millor.
  8. Escampeu-hi escates de sal per sobre.
  9. Enforneu-ho a 180 graus a dalt i a baix entre 15 i 18 min o fins que es comencin a enrossir.
  10. Separeu els crackers per les marques fetes abans de coure’ls i acompanyeu-los amb el que us agradi més: guacamole, hummus, embotit…

Les notes de la Blanca

  • Hi podeu donar un toc personal i, en comptes de tomàquet sec i olives, s’hi pot posar anet, pipes, orenga, herbes provençals… Imaginació al poder!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat