Kitchari de mill i llentia vermella

Plat principal  |  Cristina Arroyo

El kitchari, kitchadi o kitcheri és un plat tradicional de la medicina ayurveda conegut per la seva capacitat per desintoxicar l’organisme, purificar la digestió, disminuir l’envelliment de cèl·lules i equilibrar els tres doshas.

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1 got de mill rentat
  • 1 got de llenties vermelles
  • 6 gots d’aigua mineral
  • Mongetes verdes
  • Un tros de col
  • Xampinyons
  • Un tros de carbassa
  • Fulles fresques de coriandre (per decorar)
  • Ghee (alternativa: oli de coco)

Espècies (1 c.p. de cada)

  • Comí en gra
  • Llavors de coriandre
  • Anís verd en gra
  • Llavors de fonoll
  • Grans de mostassa
  • Gingebre en pols
  • Cúrcuma en pols
  • Pebre en pols
  • All en pols
  • Sal marina

Dieta

  • Omnívora
  • Vegana
  • Vegetariana
Cristina Arroyo

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

poderosamenta.com/ @poderosamenta
 

Kitchari de mill i llentia vermella

Plat principal  |  Cristina Arroyo

  • Racions:
    3 - 4
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    45 minuts

El kitchari, kitchadi o kitcheri és un plat tradicional de la medicina ayurveda conegut per la seva capacitat per desintoxicar l’organisme, purificar la digestió, disminuir l’envelliment de cèl·lules i equilibrar els tres doshas.


Ingredients

  • 1 got de mill rentat
  • 1 got de llenties vermelles
  • 6 gots d’aigua mineral
  • Mongetes verdes
  • Un tros de col
  • Xampinyons
  • Un tros de carbassa
  • Fulles fresques de coriandre (per decorar)
  • Ghee (alternativa: oli de coco)

Espècies (1 c.p. de cada)

  • Comí en gra
  • Llavors de coriandre
  • Anís verd en gra
  • Llavors de fonoll
  • Grans de mostassa
  • Gingebre en pols
  • Cúrcuma en pols
  • Pebre en pols
  • All en pols
  • Sal marina

Elaboració

  1. Tritureu una mica en un morter (o molinet) les espècies en gra i salteu-les fins que desprenguin aroma en una mica de mantega ghee. Afegiu la resta d’espècies en pols i la sal marina i barregeu.
  2. Afegiu a les espècies el mill rentat i les llenties i torreu-ho fins que es dauri. Afegiu l’aigua mineral per portar a ebullició. Deixeu-ho bullint a foc suau durant uns 20 minuts (corregiu d’aigua si cal).
  3. Afegiu-hi les verdures tallades a daus i deixeu coure 10 minuts més. Si el voleu més caldós, afegiu-hi més aigua. Apagueu el foc quan el mill i les llenties s’hagin cuit.
  4. Serviu el kitchari en bols amb una mica de coriandre fresc per sobre.

Cristina Arroyo
Dietista i naturòpata

https://poderosamenta.com/ @poderosamenta

Elaboració

  1. Tritureu una mica en un morter (o molinet) les espècies en gra i salteu-les fins que desprenguin aroma en una mica de mantega ghee. Afegiu la resta d’espècies en pols i la sal marina i barregeu.
  2. Afegiu a les espècies el mill rentat i les llenties i torreu-ho fins que es dauri. Afegiu l’aigua mineral per portar a ebullició. Deixeu-ho bullint a foc suau durant uns 20 minuts (corregiu d’aigua si cal).
  3. Afegiu-hi les verdures tallades a daus i deixeu coure 10 minuts més. Si el voleu més caldós, afegiu-hi més aigua. Apagueu el foc quan el mill i les llenties s’hagin cuit.
  4. Serviu el kitchari en bols amb una mica de coriandre fresc per sobre.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat