Llagostins arrebossats de coco amb pernil d’ànec

Plat principal, Aperitius  |  Mel Sánchez

Si teniu previst fer una celebració a casa amb amics, vet aquí aquesta recepta d’aperitiu cetogènic que, amb unes olives, unes escopinyes, pernil ibèric i potser una mica de formatge de cabra, faran de la vostra taula un àpat molt original. Us hi apunteu?

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts

Ingredients

  • 500 g de cues de llagostins fresques o congelades (sense sulfits)
  • 100 g de pernil d’ànec tallat ben fi (sense l’excés de greix, que guardarem per fer una altra preparació)
  • 2 c. s. de farina de coco
  • 2 c. s. de coco ratllat
  • 2 clares d’ou

Per a la vinagreta

  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 c. p. de mostassa eco
  • Una mica d’orenga seca
  • Un rajolí de vinagre de poma sense pasteuritzar al gust
  • 1 mica de sèsam negre

Material

  • Escuradents de fusta

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Mel Sánchez

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

melsanchez.es/ @healthyfood_mel
 

Llagostins arrebossats de coco amb pernil d’ànec

Plat principal, Aperitius  |  Mel Sánchez

  • Racions:
    4
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    25 minuts

Si teniu previst fer una celebració a casa amb amics, vet aquí aquesta recepta d’aperitiu cetogènic que, amb unes olives, unes escopinyes, pernil ibèric i potser una mica de formatge de cabra, faran de la vostra taula un àpat molt original. Us hi apunteu?


Ingredients

  • 500 g de cues de llagostins fresques o congelades (sense sulfits)
  • 100 g de pernil d’ànec tallat ben fi (sense l’excés de greix, que guardarem per fer una altra preparació)
  • 2 c. s. de farina de coco
  • 2 c. s. de coco ratllat
  • 2 clares d’ou

Per a la vinagreta

  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 1 c. p. de mostassa eco
  • Una mica d’orenga seca
  • Un rajolí de vinagre de poma sense pasteuritzar al gust
  • 1 mica de sèsam negre

Material

  • Escuradents de fusta

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a dalt i a baix a 180 °C.
  2. Prepareu la reixa del forn amb un paper vegetal de forn eco.
  3. Retireu el cap als llagostins, si són frescos, i peleu la cua deixant la punta per a un toc més cruixent una vegada cuinades. Si són congelades, descongeleu-les abans.
  4. Prepareu 3 recipients diferents. En el primer, poseu-hi la farina de coco; en el segon, les clares d’ou batudes i, a l’últim, el coco ratllat.
  5. Passeu les cues per la farina de coco, després per la clara d’ou batuda i seguidament pel coco ratllat i reserveu-les en un plat.
  6. Quan estiguin totes arrebossades, amb l’ajuda de l’escuradents, punxeu a cada cua de llagostí un tall de pernil d’ànec i poseu-les sobre la reixa amb el paper.
  7. Coeu-les a mitja altura a 180 °C uns 10 minuts, sense passar-vos, ja que, si no, quedaran massa seques.
  8. Un cop cuites, serviu-les, suqueu-les i llepeu-vos-en els dits.

Per a la vinagreta

  1. Mentrestant es couen el llagostins, prepareu la vinagreta amb tots els ingredients en un recipient que serveixi per sucar-hi els llagostins i remeneu-la una miqueta abans de servir.
 

Mel Sánchez
Dietista integrativa i psiconeuroinmunóloga. Especializada en dietas ceto

https://www.melsanchez.es/ @healthyfood_mel

Elaboració

  1. Preescalfeu el forn a dalt i a baix a 180 °C.
  2. Prepareu la reixa del forn amb un paper vegetal de forn eco.
  3. Retireu el cap als llagostins, si són frescos, i peleu la cua deixant la punta per a un toc més cruixent una vegada cuinades. Si són congelades, descongeleu-les abans.
  4. Prepareu 3 recipients diferents. En el primer, poseu-hi la farina de coco; en el segon, les clares d’ou batudes i, a l’últim, el coco ratllat.
  5. Passeu les cues per la farina de coco, després per la clara d’ou batuda i seguidament pel coco ratllat i reserveu-les en un plat.
  6. Quan estiguin totes arrebossades, amb l’ajuda de l’escuradents, punxeu a cada cua de llagostí un tall de pernil d’ànec i poseu-les sobre la reixa amb el paper.
  7. Coeu-les a mitja altura a 180 °C uns 10 minuts, sense passar-vos, ja que, si no, quedaran massa seques.
  8. Un cop cuites, serviu-les, suqueu-les i llepeu-vos-en els dits.

Per a la vinagreta

  1. Mentrestant es couen el llagostins, prepareu la vinagreta amb tots els ingredients en un recipient que serveixi per sucar-hi els llagostins i remeneu-la una miqueta abans de servir.

 

Els apunts de la Mel Sánchez

  • Amb el greix d’ànec, m’agrada saltar col tallada a la juliana uns minuts en una paella tapada a foc mitjà durant 10-12 minuts per fer servir com a guarnició de carns o peixos. Queda la mar de bona!
  • Hidrats de carboni: no arriba a 2 g tota la recepta!

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat