Llobarro al forn amb romaní i llimona amb cols de brussel·les saltades

Plat principal  |  Laura Garcia

El romaní té fama de ser una planta aromàtica ideal per a receptes de carn, però en realitat també és boníssim acompanyant plats de peix, com en aquest llobarro al forn amb romaní i llimona.

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

Ingredients

Per al peix

  • 2 o 3 llobarros d’uns 500 g cadascun
  • 1 llimona mitjana
  • 2 alls
  • 3 cullerades d’oli d’oliva, 45 ml
  • Sal gruixuda
  • 2 culleradetes de romaní sec

Per a les cols de Brussel·les

  • Cols de Brussel·les
  • Ghee, mantega o oli d’oliva verge

Dieta

  • Ceto
  • Omnívora
  • Paleo
Laura Garcia

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

bylauragarcia.com @bylauragarcia
 

Llobarro al forn amb romaní i llimona amb cols de brussel·les saltades

Plat principal  |  Laura Garcia

  • Racions:
    2 - 3
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    35 minuts

El romaní té fama de ser una planta aromàtica ideal per a receptes de carn, però en realitat també és boníssim acompanyant plats de peix, com en aquest llobarro al forn amb romaní i llimona.


Ingredients

Per al peix

  • 2 o 3 llobarros d'uns 500 g cadascun
  • 1 llimona mitjana
  • 2 alls
  • 3 cullerades d'oli d'oliva, 45 ml
  • Sal gruixuda
  • 2 culleradetes de romaní sec

Per a les cols de Brussel·les

  • Cols de Brussel·les
  • Ghee, mantega o oli d'oliva verge

Elaboració

Per al peix

  1. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Col·loqueu en un bol petit el suc i la ratlladura de la llimona.
  3. Afegiu l'oli d'oliva, l'all premsat i el romaní. Remeneu.
  4. Renteu els llobarros sota l'aixeta i assequeu-los amb una mica de paper de cuina.
  5. Unteu els llobarros amb la barreja d'oli, romaní i llimona, també per dins.
  6. Col·loqueu els llobarros en una safata apta per al forn.
  7. Enforneu durant 15 minuts a 200 ºC. Si voleu daurar una mica la pell, afegiu 5 minuts més a 250 ºC amb la funció grill.
  8. Quan el peix estigui a punt, traieu els llobarros del forn i serviu-los acompanyats de les cols de Brussel·les.

Per a les cols de Brussel·les

  1. Mentre es cuina el peix: talleu 1 cm aproximadament de la base de cada col de Brussel·les i elimineu unes 3 capes de fulles. Després talleu cada col en unes 4 o 5 parts.
  2. Escalfeu les dues cullerades de ghee, mantega o oli d'oliva en una paella gran. Afegiu-hi les cols laminades i salteu-ho a foc mitjà, remenant de tant en tant, durant uns 7-10 minuts.
  3. Un cop llestes, apagueu el foc.

Laura Garcia
Apassionada de la cuina i especialitzada en receptes paleo

www.bylauragarcia.com @bylauragarcia

Elaboració

Per al peix

  1. Escalfeu el forn a 200 ºC.
  2. Col·loqueu en un bol petit el suc i la ratlladura de la llimona.
  3. Afegiu l’oli d’oliva, l’all premsat i el romaní. Remeneu.
  4. Renteu els llobarros sota l’aixeta i assequeu-los amb una mica de paper de cuina.
  5. Unteu els llobarros amb la barreja d’oli, romaní i llimona, també per dins.
  6. Col·loqueu els llobarros en una safata apta per al forn.
  7. Enforneu durant 15 minuts a 200 ºC. Si voleu daurar una mica la pell, afegiu 5 minuts més a 250 ºC amb la funció grill.
  8. Quan el peix estigui a punt, traieu els llobarros del forn i serviu-los acompanyats de les cols de Brussel·les.

Per a les cols de Brussel·les

  1. Mentre es cuina el peix: talleu 1 cm aproximadament de la base de cada col de Brussel·les i elimineu unes 3 capes de fulles. Després talleu cada col en unes 4 o 5 parts.
  2. Escalfeu les dues cullerades de ghee, mantega o oli d’oliva en una paella gran. Afegiu-hi les cols laminades i salteu-ho a foc mitjà, remenant de tant en tant, durant uns 7-10 minuts.
  3. Un cop llestes, apagueu el foc.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat