Maionesa alcalinitzant amb proteïna de gira–sol

Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

Aquesta maionesa que és una meravella, molt alcalinitzant i densa en nutrients, que podem preparar en grans quantitats i guardar a la nevera durant dies per afegir a les amanides quan ens vingui de gust.

  • Racions:
    12 - 14
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts + 4 - 8 hores de refrigeració

Ingredients

  • 1/2 T d’ametlles crues i amb pell, remullades tota la nit i esbandides
  • suc d’una llimona
  • 2 alls, aixafats i amb la pell
  • 1 culleradeta de sal de l’Himàlaia
  • 1/4 T de proteïna de gira-sol
  • 2 T oli d’oliva de 1a premsada en fred
  • 1 i 1/2 T d’aigua purificada o de deu

 

Dieta

  • Crua
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Consol Rodríguez

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen
 

Maionesa alcalinitzant amb proteïna de gira–sol

Condiments i salses  |  Consol Rodríguez

  • Racions:
    12 - 14
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    15 minuts + 4 - 8 hores de refrigeració

Aquesta maionesa que és una meravella, molt alcalinitzant i densa en nutrients, que podem preparar en grans quantitats i guardar a la nevera durant dies per afegir a les amanides quan ens vingui de gust.


Ingredients

  • 1/2 T d'ametlles crues i amb pell, remullades tota la nit i esbandides
  • suc d’una llimona
  • 2 alls, aixafats i amb la pell
  • 1 culleradeta de sal de l'Himàlaia
  • 1/4 T de proteïna de gira-sol
  • 2 T oli d'oliva de 1a premsada en fred
  • 1 i 1/2 T d’aigua purificada o de deu
 

Elaboració

  1. Combineu les ametlles, la proteïna de gira-sol, els alls, la meitat de l'oli i la meitat de l'aigua en una batedora de vas i bateu-ho fins a aconseguir una mescla homogènia.
  2. Afegiu-hi el suc de llimona i bateu-ho mentre incorporeu la resta de l'oli en un rajolí continu, sense deixar de batre, per aconseguir l'emulsió sense que es talli.
  3. Quan la maionesa ja sigui molt densa, comenceu a afegir la resta de l'aigua també molt a poc a poc sense deixar de batre, per alleugerir la maionesa.
  4. Un cop estigui tot ben lligat, pot semblar que la maionesa podria ser més densa, però amb un repòs d’unes 4-8 hores com a mínim a la nevera en recipient de vidre acabarà d'agafar la consistència emulsionada de la maionesa tradicional.
 

Consol Rodríguez
Formadora d'alimentació viva i cuina crudivegana i autora del llibre Raw Food Anti-aging

http://www.kijimunas-kitchen.com/es/ @kijiskitchen

Elaboració

  1. Combineu les ametlles, la proteïna de gira-sol, els alls, la meitat de l’oli i la meitat de l’aigua en una batedora de vas i bateu-ho fins a aconseguir una mescla homogènia.
  2. Afegiu-hi el suc de llimona i bateu-ho mentre incorporeu la resta de l’oli en un rajolí continu, sense deixar de batre, per aconseguir l’emulsió sense que es talli.
  3. Quan la maionesa ja sigui molt densa, comenceu a afegir la resta de l’aigua també molt a poc a poc sense deixar de batre, per alleugerir la maionesa.
  4. Un cop estigui tot ben lligat, pot semblar que la maionesa podria ser més densa, però amb un repòs d’unes 4-8 hores com a mínim a la nevera en recipient de vidre acabarà d’agafar la consistència emulsionada de la maionesa tradicional.

 

Els apunts de Consol Rodríguez

Dura uns quants dies a la nevera, fins i tot setmanes, i es pot consumir sempre que vulgueu per afegir-la als vostres plats saludables.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat