Maionesa casolana clàssica, amb all negre, alvocat o mostassa

Condiments i salses  |  Blanca Gómez

S'ha acabat això de comprar al supermercat maioneses plenes d'ingredients innecessaris i amb olis refinats. Descobreix com la pots fer a casa fàcilment i, a més, atrevir-te amb maioneses de diferents sabors: all negre, alvocat o mostassa. Quina és la teva preferida?

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

Ingredients

  • 1 ou a temperatura ambient
  • 4 dits d’OOVE
  • 1 rajolí de vinagre de poma o 1 rajolí de suc de llimona o llima
  • 1 pessic de sal

Dieta

  • Ceto
  • Crua
  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegetariana
Blanca Gómez

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca
 

Maionesa casolana clàssica, amb all negre, alvocat o mostassa

Condiments i salses  |  Blanca Gómez

  • Racions:
    -
  • Dificultat:
    Baixa
  • Temps:
    5 minuts

S'ha acabat això de comprar al supermercat maioneses plenes d'ingredients innecessaris i amb olis refinats. Descobreix com la pots fer a casa fàcilment i, a més, atrevir-te amb maioneses de diferents sabors: all negre, alvocat o mostassa. Quina és la teva preferida?


Ingredients

  • 1 ou a temperatura ambient
  • 4 dits d'OOVE
  • 1 rajolí de vinagre de poma o 1 rajolí de suc de llimona o llima
  • 1 pessic de sal

Elaboració

  1. Trenca l'ou en un recipient a part i incorpora’l al got de la batedora de mà.
  2. Afegeix-hi la resta d'ingredients. Si utilitzes suc de llimona o llima, prepara el suc a part o esprem-lo amb un colador perquè no caigui cap llavor a la maionesa.
  3. Posa la batedora fins al fons del got, acciona-la a màxima potència i espera que la barreja qualli sense moure el braç. Hauria de quallar en uns 5-10 segons.
  4. Un cop ha quallat, sense aturar la batedora, es pot començar a pujar el braç en diagonal cap a una banda i després cap a l'altra a poc a poc.
  5. Quan vegis que ha lligat perfectament bé, pots pujar i baixar la batedora perquè s'integri tot perfectament.
  6. Tingues confiança! Sortirà bé!

Blanca Gómez
Fisioterapeuta respiratòria, psiconeuroimmunòloga de l'equip de Regenera i creadora de receptes

@lifestyle_con_blanca

Elaboració

  1. Trenca l’ou en un recipient a part i incorpora’l al got de la batedora de mà.
  2. Afegeix-hi la resta d’ingredients. Si utilitzes suc de llimona o llima, prepara el suc a part o esprem-lo amb un colador perquè no caigui cap llavor a la maionesa.
  3. Posa la batedora fins al fons del got, acciona-la a màxima potència i espera que la barreja qualli sense moure el braç. Hauria de quallar en uns 5-10 segons.
  4. Un cop ha quallat, sense aturar la batedora, es pot començar a pujar el braç en diagonal cap a una banda i després cap a l’altra a poc a poc.
  5. Quan vegis que ha lligat perfectament bé, pots pujar i baixar la batedora perquè s’integri tot perfectament.
  6. Tingues confiança! Sortirà bé!

Els apunts de la Blanca Gómez

Un cop controles la maionesa clàssica, és el moment d’atrevir-te amb nous sabors:

  • Maionesa d’all negre
    Un cop tinguis la maionesa lligada, afegeix-li 3-4 grans d’all negre.
    En aquest cas, queda molt millor si la prepares amb vinagre de poma.
  • Maionesa d’alvocat
    Un cop tinguis la maionesa bàsica lligada, afegeix-li 1/2 alvocat i un grapat de coriandre.
    En aquest cas, li queda molt millor la llima que la llimona.
  • Maionesa de mostassa
    Un cop tinguis la maionesa lligada, afegeix-li 1 cullerada sopera de mostassa.
    En aquest cas, molt millor si la prepares amb vinagre de poma.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat