Makis de coliflor amb salsa antiinflamatòria

Plat principal, Aperitius  |  Mireia Galtés

La coliflor és un aliment molt versàtil i amb propietats nutricionals molt interessants. Aquesta recepta és perfecta per incloure tota sèrie de verdures i algues, gairebé sense adonar-se'n.

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

Ingredients

  • 1/2 coliflor
  • 3 algues nori

Per al farciment del sushi

  • 1/2 alvocat
  • 1 ceba saltada amb oli i aigua
  • pastanaga tallada a tires
  • branques d’api tallades a tires, o altres vegetals al gust.

Per a la salsa

  • suc d’una llimona
  • 1 c.s. de xia triturada
  • 1 c.c. de cúrcuma
  • 1 c.c. de umeboshi
  • 3-4 c.s. d’oli d’oliva
  • 1 mica de pebre mòlt
  • 2 branques d’alfàbrega
  • 1 petita ceba saltada o crua

Material

  • Estoreta per embolicar l’alga nori

Dieta

  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Mireia Galtés

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

lemonssecrets.com @lemonssecrets
 

Makis de coliflor amb salsa antiinflamatòria

Plat principal, Aperitius  |  Mireia Galtés

  • Racions:
    2
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    45 minuts

La coliflor és un aliment molt versàtil i amb propietats nutricionals molt interessants. Aquesta recepta és perfecta per incloure tota sèrie de verdures i algues, gairebé sense adonar-se'n.


Ingredients

  • 1/2 coliflor
  • 3 algues nori

Per al farciment del sushi

  • 1/2 alvocat
  • 1 ceba saltada amb oli i aigua
  • pastanaga tallada a tires
  • branques d'api tallades a tires, o altres vegetals al gust.

Per a la salsa

  • suc d'una llimona
  • 1 c.s. de xia triturada
  • 1 c.c. de cúrcuma
  • 1 c.c. de umeboshi
  • 3-4 c.s. d'oli d'oliva
  • 1 mica de pebre mòlt
  • 2 branques d'alfàbrega
  • 1 petita ceba saltada o crua

Material

  • Estoreta per embolicar l'alga nori

Elaboració

  1. Talleu la coliflor a trossos petits (incloent el tronc). Bulliu-la amb aigua durant 8-10 minuts fins que estigui tova, tot i que no massa.
  2. Escorreu-la i deixeu que tregui tota l'aigua. Piqueu fins que quedi una textura semblant a l'arròs. En aquest moment podeu afegir oli d'oliva verge i espècies al gust per donar-li un sabor més exquisit.
  3. Esteneu la coliflor sobre una superfície plana i espereu que es refredi una mica. Mentrestant, talleu les hortalisses a tires i feu la salsa. Bateu tots els ingredients de la salsa i corregiu amb més o menys suc de llimona al gust.
  4. Prepareu els estris per a l'alga nori: emboliqueu l'estoreta amb paper film i incorporeu l'alga nori per sobre (la part enganxosa és on posarem la massa).
  5. Quan la massa estigui freda, poseu sobre l'alga nori i escampeu, deixant tres dits en un costat. Poseu els ingredients al principi de la tira i enrotlleu.
  6. Talleu i serviu. No us amoïneu si el primer surt una mica "no rodó" i amb els ingredients no gaire ben col·locats. A la segona segur que surt més bé.
  7. Acompanyeu amb ruca i la salsa antiinflamatòria.

Mireia Galtés
Dietista-Nutricionista i bloguer a Lemon's secrets

www.lemonssecrets.com @lemonssecrets

Elaboració

  1. Talleu la coliflor a trossos petits (incloent el tronc). Bulliu-la amb aigua durant 8-10 minuts fins que estigui tova, tot i que no massa.
  2. Escorreu-la i deixeu que tregui tota l’aigua. Piqueu fins que quedi una textura semblant a l’arròs. En aquest moment podeu afegir oli d’oliva verge i espècies al gust per donar-li un sabor més exquisit.
  3. Esteneu la coliflor sobre una superfície plana i espereu que es refredi una mica. Mentrestant, talleu les hortalisses a tires i feu la salsa. Bateu tots els ingredients de la salsa i corregiu amb més o menys suc de llimona al gust.
  4. Prepareu els estris per a l’alga nori: emboliqueu l’estoreta amb paper film i incorporeu l’alga nori per sobre (la part enganxosa és on posarem la massa).
  5. Quan la massa estigui freda, poseu sobre l’alga nori i escampeu, deixant tres dits en un costat. Poseu els ingredients al principi de la tira i enrotlleu.
  6. Talleu i serviu. No us amoïneu si el primer surt una mica “no rodó” i amb els ingredients no gaire ben col·locats. A la segona segur que surt més bé.
  7. Acompanyeu amb ruca i la salsa antiinflamatòria.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat