Makis depuratius de coliflor

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Elka Mocker

Podeu servir aquests makis perfectament en un àpat d’inspiració japonesa, acompanyant una sopa miso o unes tallarines amb xiitake, i si en teniu a mà, acompanyeu aquests makis amb gingebre i, si us atreviu, també amb wasabi!

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Ingredients

Per a l’“arròs” de coliflor

  • Uns 200 g de de coliflor
  • 3 grans d’all aixafats
  • ½ c.p. de comí molt
  • ¼ c.p. de sal
  • 1 c.s. d’oli d’oliva

Per a farcir

  • 1 cogombre petit
  • 1 alvocat petit
  • unes fulles d’espinacs
  • germinats d’alfals, ceba o brots de gira-sol

Per a la salsa

  • ½ T de suc de poma espremut a casa
  • 3 c.p.  de suc de llimona
  • 1 c.p. de tamari
  • 2 c.p. d’oli de sèsam o oliva suau
  • un tros de gingebre picat o picada
  • unes llavors de sèsam negre
  • 2 fulles de nori sense torrar

Dieta

  • Depurativa
  • Omnívora
  • Paleo
  • Vegana
  • Vegetariana
Elka Mocker

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla
 

Makis depuratius de coliflor

Plat principal, Aperitius, Condiments i salses  |  Elka Mocker

  • Racions:
    1
  • Dificultat:
    Mitjana
  • Temps:
    30 minuts

Podeu servir aquests makis perfectament en un àpat d’inspiració japonesa, acompanyant una sopa miso o unes tallarines amb xiitake, i si en teniu a mà, acompanyeu aquests makis amb gingebre i, si us atreviu, també amb wasabi!


Ingredients

Per a l'“arròs” de coliflor

  • Uns 200 g de de coliflor
  • 3 grans d’all aixafats
  • ½ c.p. de comí molt
  • ¼ c.p. de sal
  • 1 c.s. d’oli d’oliva

Per a farcir

  • 1 cogombre petit
  • 1 alvocat petit
  • unes fulles d’espinacs
  • germinats d’alfals, ceba o brots de gira-sol

Per a la salsa

  • ½ T de suc de poma espremut a casa
  • 3 c.p.  de suc de llimona
  • 1 c.p. de tamari
  • 2 c.p. d’oli de sèsam o oliva suau
  • un tros de gingebre picat o picada
  • unes llavors de sèsam negre
  • 2 fulles de nori sense torrar

Elaboració

  1. Traieu les tiges de la coliflor i piqueu-la en un robot de cuina o similar (com un túrmix amb accessori d’aspes amples). Reserveu.
  2. Peleu i trossegeu al llarg el cogombre i també l’alvocat. Feu juliana de fulles d’espinacs. Reserveu.
  3. Espremeu una poma gran (fins a obtenir uns 125 ml de suc) i barregeu-lo en un pot amb tapa amb la resta d’ingredients de la salsa. Reserveu.
  4. Piqueu molt bé o aixafeu els alls i escalfeu una paella amb una mica d’aigua o brou; quan estigui calent afegiu-hi els alls i el comí i deixeu que es cuini una mica. Després, afegiu “l’arròs de coliflor” i cuineu a foc suau i sense parar de remenar, uns 3 minuts. Apagueu el foc i Reserveu.
  5. Amb la mise en place preparada, enrotlleu els makis. Prepareu una estoreta per a sushi i poseu a sobre una làmina de nori amb la part brillant cap avall (tocant l’estoreta) la part rugosa cap amunt (cap a vosaltres).
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, esteneu la meitat de la coliflor recobrint la meitat de l’estoreta per on es comença a enrotllar. Aplaneu bé. Poseu a sobre els espinacs, el cogombre, l’alvocat i els germinats.
  7. Mulleu lleugerament la part final de l’alga, per ajudar que s’enganxi quan enrotlleu el maki.
  8. Enrotlleu el maki i pressioneu cap a vosaltres amb l’ajuda de l’estoreta perquè quedi ben ferma. Ha de quedar un rotllo ben atapeït. (A internet, hi ha un munt de tutorials sobre com s’enrotllen els makis).
  9. Talleu en 5 o 6 trossos.
  10. Serviu amb la salsa.

Elka Mocker
Health coach nutricional. Autora del llibre de receptes Ama Come Vive Brilla

www.lalakitchen.com @ama.come.vive.brilla

Elaboració

  1. Traieu les tiges de la coliflor i piqueu-la en un robot de cuina o similar (com un túrmix amb accessori d’aspes amples). Reserveu.
  2. Peleu i trossegeu al llarg el cogombre i també l’alvocat. Feu juliana de fulles d’espinacs. Reserveu.
  3. Espremeu una poma gran (fins a obtenir uns 125 ml de suc) i barregeu-lo en un pot amb tapa amb la resta d’ingredients de la salsa. Reserveu.
  4. Piqueu molt bé o aixafeu els alls i escalfeu una paella amb una mica d’aigua o brou; quan estigui calent afegiu-hi els alls i el comí i deixeu que es cuini una mica. Després, afegiu “l’arròs de coliflor” i cuineu a foc suau i sense parar de remenar, uns 3 minuts. Apagueu el foc i Reserveu.
  5. Amb la mise en place preparada, enrotlleu els makis. Prepareu una estoreta per a sushi i poseu a sobre una làmina de nori amb la part brillant cap avall (tocant l’estoreta) la part rugosa cap amunt (cap a vosaltres).
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, esteneu la meitat de la coliflor recobrint la meitat de l’estoreta per on es comença a enrotllar. Aplaneu bé. Poseu a sobre els espinacs, el cogombre, l’alvocat i els germinats.
  7. Mulleu lleugerament la part final de l’alga, per ajudar que s’enganxi quan enrotlleu el maki.
  8. Enrotlleu el maki i pressioneu cap a vosaltres amb l’ajuda de l’estoreta perquè quedi ben ferma. Ha de quedar un rotllo ben atapeït. (A internet, hi ha un munt de tutorials sobre com s’enrotllen els makis).
  9. Talleu en 5 o 6 trossos.
  10. Serviu amb la salsa.

Actualitzant favorits...

s'ha afegit als teus favorits

s'ha eliminat dels teus favorits

No s'ha pogut marcar com a favorit. Intenta-ho de nou si us plau.

Aquesta funcionalitat és exclusiva pels socis de la Comunitat